lördag 30 mars 2013

Påskfint









Gårdagen bestod i kärt besök av Åsa och hennes familj. Tack älskade finingar för att vi fick tillbringa långfredagen tillsammans med er! Idag tar vi det lugnt, letar påskägg och äter gott.



Glad Påskafton till er!
Kram

fredag 29 mars 2013

Långfredag




Ägg färgade med karamellfärg


FIN LÅNGFREDAG!
Kram

torsdag 28 mars 2013

Hos Åke och Tanterna

Britts egenhändigt handmålade ägg
Brittan i sitt tjusiga kök
En av tanterna


Bilder från gårdagens fina. Och ett makalöst vackert hem. I början av veckan bjöd jag in mig (och Nora som tyvärr blev sjuk) hos Åkes matte. Igår var jag där och fick avnjuta en himmelskt god fisksoppa och efter det "några" smarriga chokladbollar. Många ämnen avhandlades och diskuterades. Både lättsamma och mer allvarsamma. Precis så som jag älskar att ha det!

Brittan bor tillsammans med sin man (och ett par hundar och katter) i ett område nära oss. Som unga gick vi samtidigt en dekoratörsutbildning och för ett par år sedan möttes våra vägar igen då vi sprang på varandra under en skogspromenad. Varje gång jag besöker Britt blir jag makalöst imponerad över hur fint de har renoverat och inrett sitt hem. Jisses.... så vackert de har!

Tack vännen för att jag under gårdagen fick tillbringa några hjärtefina timmar tillsammans med er!



Fin skärtorsdag på er!
Kram
 

tisdag 26 mars 2013

Små bjällror


Bjällror från Panduro

Här är det påsklov och vi (jag och barnen) har fullt upp med att vara lata. Som vanligt tänker jag att det är viktigt att få ha det så ibland.

På skrivbordet i pysselrummet har jag en liten samling med ljuvliga små bjällror. Funderar lite kring vad jag ska använda dem till. Vi får se.


Finaste tisdagen till er!
Kram

söndag 24 mars 2013

Om lillebror och det utomordentligt fina






Jag visar bilder på blommor. Ljuvliga och underbara blomster. Men min text får bli en summering av något annat. Om helgen och det fina som har varit. Om familjens trivsamheter tillsammans med en älskad lillebror och svägerska. Om skratt och sällskapsspel och shopping och rosa skumpa. Och så en middag tillsammans med den nya svärsonen. Om detta handlar mina ord. Om helgen och det utomordentligt fina.



Jag hoppas att även ni har haft 
det utomordentligt bra!
Kram
  ♥   

torsdag 21 mars 2013

Morgonljus



Det är fint det här med morgonljus. Så obeskrivligt vackert, välbehövligt och efterlängtat. Lycka!


En fin och glad 
dag önskar jag er!
Kram

tisdag 19 mars 2013

Tre saker jag gillar





Jag gillar mina gamla oljefärger. Kanske för att de är från en tid då jag och min vän Åsa befann oss i "måleriet". I ett kreativt flöde av färger, målardukar och samtal kring livet.

Och jag fortsätter att gilla konservburkar. För att de är så enkla och snygga. Och inte minst för att de är så användbara. Till så mycket... exempelvis det här och det här.

Och så gillar jag buketten inne i salongen. Den som Kajsa och hennes fästman hade med sig förra helgen. De rosa Ranunklarna. Numera en aningen vissna, men fullkomligt underbara ändå.


Kram
 ♥ 

söndag 17 mars 2013

Hjärtevärmande



Jag vill önska er den bästa söndagkvällen! Och så vill jag tacka det ödmjukaste för att ni tar er tid att titta in här. För att ni lämnar små hjärtevärmande kommentarer. Tack. Jag ser fram emot att titta in hos er i morgon!


Kram
  ♥   

fredag 15 mars 2013

Fredagens





Det är blommor som ska bytas ut. Vykort (Lars Wallin) som ska sättas upp. Och penslar som ska få ny förvaring. Det är mycket möjligt att det blir fredagseftermiddagens syssla. Om jag inte går ut och sätter mig i solen istället. Vi får se.



Jag vill i alla fall önska er en 
makalöst fin fredagkväll!
Kram

torsdag 14 mars 2013

Vårfeeling och Paris





Solig är denna torsdag. Kylig. Inte så vårlik. Men väldigt solskensvacker och härlig. 

På hyllan i köket växlar tingen. De vita och rosa Dalahästarna har fått komma fram. Tillsammans med orange- och gulfärgade ranunkler gör de sig fint. Skapar vårfeeling och sprider glädje.

Ikväll blir det Fransk Afton. Med tillhörande teater, diverse olika franska tilltugg och samtal kring Smulans och de andra franskaelevernas kommande Parisresa. KUL.



Tack för att ni tittar in här!
Fin fortsättning 
på torsdagen!
KRAM

tisdag 12 mars 2013

Det får ta tid

Ramar att sätta upp

Ord om inredning



Igår hade jag Karin här på långfrukost. Det blev en trivsam start på den nya veckan. Och efter fina samtal med henne och Annika fick jag ny energi att lägga på måsten och storstädning av huset.

Idag ägnar jag en stund åt att ta hand om min vårtrötthet. Tänker att de tavlor som ska sättas upp får vänta. Att det får ta tid. Och så funderar jag kring ord. Viktiga och betydelsefulla nyckelord. Men till det återkommer jag framöver. Även detta måste nämligen få ta tid.



Jag önskar er sol 
både ute och 
i sinne!
Kram
  ♥  

söndag 10 mars 2013

Mammahjärtat

Vackraste buketten från 
Kajsa och hennes fästman

Lördagsnöje - vårutställning

Kajsa bakade maränger
(recept här)


Mammahjärtat är glad. För i helgen har barn och barnbarn varit samlade här hemma. Hela huset har varit fullt av liv och pratsamma röster och skratten har avlöst varandra på ett sådant där trivsamt sätt. Väldigt fint har det varit. Och högljutt och fullkomligt underbart såklart. 


Jag hoppas att ni har 
fått njuta av helgen
Kram

fredag 8 mars 2013

Ett paket med guldfärgat snöre

Ett turkost paket 
med guldfärgat presentsnöre 

På bordet i salongen just nu

Blomsterstjälkar som blev över



Jag har återgått till att gilla guldfärgade presentsnören. Jag tänker på sådana som jag ibland kunde få på paketen när jag var barn och som jag sparade för att de var så fina och guldiga.

På bordet i salongen står ett paket med turkost presentpapper och gulfärgat snöre. Det är ämnat för våra gäster som kommer senare i eftermiddag. Våra efterlängtade och mycket kära gäster som vi ska få spendera hela vår helg tillsammans med.    


Finaste fredagen önskar jag er!
KRAM
    

onsdag 6 mars 2013

Ljuset

Läsljus

Stearinljus 


Det här blir ett inlägg om ljus. En hyllning till dagsljuset. Stearinljussken i all ära. Men vilket annat ljus överträffar det numera återkomna och gränslöst efterlängtade dagsljuset? Dagsljus och solskensstrålar är utan tvekan det allra vackraste och mest välbehövliga ljus som finns. Alla kategorier.



Fin dag till er!
Kram

måndag 4 mars 2013

eufori över en blommig tapet

Blommigt

Blått

Presenter från sonen


Solskensmåndag och jag tycker mig ana den kommande årstidsväxlingen. Jag blir liksom glad i hela kroppen, sådär så att själen uppfylls av vårfina och blommiga tankar. Och i min eufori gör även hjärtat små glädjeskutt. Förmedlar sin glädje över att det snart är vår och att den nya och murriga Morristapeten äntligen har kommit på plats. En fullkomligt underbar tapet, som trots dessa ljustörstande och pastellsuktande tider känns helt perfekt.

Och om jag får fortsätta med det som känns fint, så bjuder kvällen på barnbarnsmys och middag hemma hos en dotter. Men innan dess ska några måsten klaras av och medan jag tar mig an dessa, hoppas jag att ni får en förträfflig dag med massor av solsken och bra-i-magen-känslor!


KRAM

fredag 1 mars 2013

Lämnar och går vidare

För att fira lite
(Instagram)


Nu lämnar vi denna eländiga magsjukevecka bakom oss och gläds istället över att det är helg. Njuter av att det är en ny månad och att det tack och lov är ljusare ute om eftermiddagarna.



Jag hoppas att ni 
får en riktigt 
fin kväll!
KRAM