fredag 31 maj 2013

Småblommigt Mönstrat och Tack

Småblommig klänning  (gammal)
Ljuvliga lådor från butik GLAD och Lagerhaus


Det var skönt att få det sagt. Det här om bloggandet. Tack för er respons och för era fina ord. Det värmer innerligt. Kram och kärlek tillbaka!

Idag varvar jag skrivandet med fixande och donande. Städar och sorterar bland mönstrade lådor och annat plock. Hann även med att fotografera Idas tjusiga klänning innan hon for iväg. Småblommiga kreationer gör mig sommarglad. 


Finaste fredag till er!
KRAM

onsdag 29 maj 2013

Om varför jag bloggar




Jag fick frågan häromdagen om jag inte tröttnar på att ha en blogg där "allting alltid ska verka så himla mysigt och fint". Om jag inte känner att jag vill bita ifrån lite. Skriva andra typer av inlägg, klämma åt folk lite...

Jag vet inte varför ni andra bloggar, men för mig mig handlar det om att inläggen ska kännas rätt i själen. Oavsett om jag skriver om bagateller eller sådant som förmedlar det fina i livet. 

Visst händer det att jag vill skriva inlägg då jag är irriterad, arg eller stör mig på saker. Som när vuxna människor ska tala om för mig hur jag ska göra. När någon underskattar min förmåga eller kunskap. Förklarar hur jag ska utföra en handling utan att egentligen fundera över om det behövs eller om jag efterfrågar informationen. Och jag kan bli rysligt frustrerad över människor som ljuger, eller inte lyssnar. Över dem som älskar att höra sin egen röst utan att lämna utrymme åt andra. Och när det gäller mina barn och de orättvisor som de kan råka ut för, då finns det knappt ord för hur jag känner. Då blir jag ilsken och arg och trött och... ja allt!

Och ibland skriver jag om detta. Låter texten vila ett par dagar. Och oftast får det vara bra så. Det finns så mycket skit i världen, så många prövningar och annat svårt som inte har en mening (jag tror nämligen inte att det finns en mening med allt som sker), men att förmedla ilska och sorg över sådant känns oftast inte värdefullt. Jag blir inte lyckligare av det. Inte heller eftersträvar jag att klämma åt andra, eller "pekfingevalsa", även om det finns tillfällen då det skulle kännas befogat.

Jag bloggar om sådant som jag uppskattar. Och jag bloggar mest för min egen skull. Jag försöker inte sälja något och jag vill oftast inte provocera eller skapa debatt (bara vid enstaka tillfällen). När jag skriver om en mysig frukost är det för att det är just så den kännas. Och när jag skriver om människor jag gillar så är det för att jag verkligen tycker om dem och för att vänskapen gör mig glad (även om alla inte nämns i bloggen). Men också i detta avseende sorterar jag och ibland undviker jag att berätta om allt de fina och roliga kring familjen och andra nära. För jag har förstått att det kan sticka i (vissa) andras ögon.

Som läsare eller bloggare kan man inte tycka om allt och alla. Det finns bloggar som jag inte besöker för att jag tycker att de är osmakligt skrytsamma eller tråkiga. Att bloggare har olika värderingar eller åsikter, klara jag av och jag kan tycka att det i flera avseenden både är spännande och intressant. Däremot tröttnar jag snabbt om bloggen i allt för stor utsträckning blir ett forum för självbekräftelse eller skryt. Det är trist och då återkommer jag inte. Och vänder jag på det hela så är jag säker på att det finns läsare som inte återkommer hit, just för att innehållet inte passar dem. Och för mig är det ok.

Men till er som läser här och till er som har blivit mina bloggvänner, vill jag säga tack. Det är otroligt berikande att ha vänner ute i cyberrymden som man kan besöka och inspireras av. Och för er som inte stör er på "allt det mysiga och fina", kan jag berätta att jag nu ska ta mig en riktigt god och härligt besk grapefrukt! Och får jag tid över i eftermiddag, då ska jag mysa riktigt länge med att dricka te och läsa inredningstidningar.


Fin onsdag!
KRAM
 ♥ 

tisdag 28 maj 2013

Ljuvligheter





Jag har fått ett gäng ljuvliga muggar och på bordet i salongen står en bukett med lika ljuvliga  rosor. Inte så illa. Inte så illa alls faktiskt!

Idag skiner solen och i eftermiddag tar jag och Bettan vår sexkilometersrunda. Lovely!


Fin dag!
KRAM

måndag 27 maj 2013

Glimtar från igår

Det röda huset på berget
Sommarkänsla (fast det regnade ute... eller kanske just därför)
Sötnöten Ebba
Efterrätten


Idag blir det en glimt från gårdagen. En söndag under vilken vi, tillsammans med Johans systrar (med familjer) och barnens farföräldrar, spenderade några timmar i det röda lilla huset på berget. Fint säger jag om det. Och trivsamt och ljuvligt gott... såklart!


Önskar er en bra start
på veckan!
KRAM

onsdag 22 maj 2013

Vackert och svårt

Obeskrivligt vackert just nu
(Instagram)


Ett blomstrande äppelträd. Tänk att våren kan vara så obeskrivligt vacker! Jag försöker att njuta av allt det härliga. Och så försöker jag att räcka till, en svår men livsnödvändig syssla. Våren har sina utmaningar.


Fin onsdag!
Kram

söndag 19 maj 2013

Söndagen


Scones bakade på rismjöl

Det blir ytterligare en frukostbild. Från förmiddagens frukost när vi drack kaffe ur buljongkopparna och åt scones med marmelad och ost. Det blev en trivsam långfrukost med glada karatehjältar och en finfin Elin som övernattat.

Under dagen har mannen klippt gräsmattan och jag har varvat kökssysslor med annat nödvändigt. Som att baka chokladbollar (mycket viktigt) och vattna blommorna tillsammans med en liten Sötnosa. 


Jag hoppas att ni har 
haft det bra.
KRAM
 ♥ 

lördag 18 maj 2013

Lördag



Fredagskvällens blomsterplockning


Idag är det jag och Sötnosan. Hela dagen. Vi ska ha en riktig mormor-och-Sötnosan-dag medan de andra ägnar sig åt karate. Nu hoppas vi på sol och fortsatt fint väder.


Önskar er den finaste 
lördagen!
KRAM

torsdag 16 maj 2013

Pastelliga nödvändigheter och annat fint

Pastelliga nödvändigheter
Fint på badrumsväggen
(kort från IKEA)


Jag tror inte att nagellack och målade naglar tillhör livets livsnödvändiga. Inte i det stora hela. Men i det lilla och som en behövlig paus mitt i alla vardagsbestyr, känns manikyr som en trivsam nödvändighet. Pastelliga nödvändigheter skapar nämligen glädje och vårfina känslor. Precis som de fina korten på badrumsväggen. 


Idag mår Smulan mycket bättre. Lycka och glädje känner vi över det. Otroligt och väldigt jättemycket faktiskt!



Fin torsdag!
KRAM

tisdag 14 maj 2013

Vårblomster, skördade rabarber och annat

Första skörden från trädgårdslandet


Idag är det allt annat än "hej hopp tisdag". Vi kör en ny omgång med magsjukeelände och feber och har nu en dotter som är liggandes. Inte särskilt nice. Inte alls faktiskt.

Men vi har fruktträd som har börjat blomma och i söndags skördade vi de första rabarberna. Det blev en paj bakad på havregryn och smör (helt utan mjöl). Våren är fin på flera sätt.




Idag skiner solen lite försiktigt
Ta hand om er
KRAM



Pst... ni är några stycken som har lämnat kommentarer här inne, där länkningen till er blogg inte fungerar! Det vore kul om den gjorde det (man behöver godkänna den tjänsten) så att jag kan hitta till er!

söndag 12 maj 2013

Söndagsfrukost

Söndagsfrukost
Gammalt, ärvt och retronytt porslin på frukostbordet


Vår helg började väldigt trivsamt med att vi fick umgås med Karin och hennes tjejer. Det var som vanligt väldigt fint och roligt. Därefter tillbringade vi natten och lördagen med att ta hand om en magsjuk lillebror. Det kändes inte lika roligt. Men i morse mådde lillebror bättre och vi passade på att duka frukostbordet med lite extra omsorg. Att få äta söndagsfrukost tillsammans är nog ett av det bästa med att ha helgerna lediga. 


Jag hoppas att ni har haft en 
skön och trivsam helg!
KRAM

torsdag 9 maj 2013

Above all





                  Above all, watch with 
                  glittering eyes the whole
                  world around you because the
                  greatest secrets are always 
                  hidden in the most unlikely
                  places. Those who don't 
                  believe in magic will never 
                  find it. 
                                                 Roald Dahl.




   Totally True
   Story!
  ♥

onsdag 8 maj 2013

Miramare




Miramare Casle - Trieste Italy


Jag tänker att det finaste på arbetsbordet är tavlan på Miramare. Det vackra slottet jag besökte som barn. Mina morföräldrar hade varit där tidigare och under en tripp till Italien ville min mamma åka dit. Det var en trivsam vistelse och nu bär jag på fina minnen därifrån.

Bland annat minns jag att vi stod vid den låga muren, den som gick längs med havet. Att vi åt glass och att jag försökte fotografera guldfiskarna i fontänen. Om jag blundar kan jag fortfarande se parken framför mig. Förnimma den salta havsluften. Det är nog därför jag älskar tavlan. Och för att min man är så obeskrivligt förtjust i slott.



Idag är barnen skollediga. Jag jobbar för fullt.
Fin onsdag alla rara!
KRAM

söndag 5 maj 2013

Fabulös helg

FaB Keramik i Rönneshytta
(Instagram)
Det fina som fick följa med hem

Springmeet 2013
Söndagens fika. Mjölfria muffins med citronkräm och hallongrädde


Efter den senaste tidens fulheter fick gårdagen bli en finlördag. En fabulös lördag med besök på både Springmeet och mysiga FaB Keramik. Det var fint. Och har ni, precis som jag, en fäbless för ljuvlig keramik då tycker jag att ni ska besöka "FaBFrida" i Rönneshytta. Hon håller till i ett alldeles nyrenoverat kapell där man både kan köpa hennes underbara bok och hennes makalöst fina keramik. Och är ni dessutom fikasugna kan ni njuta av hembakade pajer, chokladbollar och annat gott.

Idag har det fina fortsatt med en lika fabulös söndag. Under ett par timmar fick vi mysa tillsammans med Kajsa och Joakim och som en trivsam avslutning på helgen blev det söndagsfika ute på altan. Det var också fint. Väldigt fint!


Jag hoppas att ni har 
njutit av helgen!
Kram

fredag 3 maj 2013

Fredag



Tittar in och önskar er en 
fin och trivsam 
fredagkväll! 

KRAM

torsdag 2 maj 2013

Det fina före det fula





Det finns mycket att skriva om. För här händer saker mest hela tiden. Fina saker som att Kajsa har fått sin första lärartjänt. Det känns väldigt fint att få berätta. - GRATTIS ÄLSKADE FINASTE DOTTER - Men så har vi det fula sakerna. Det fula som består i att vi har haft tjuvar i vår trädgård. Otäckingar som har stulit för flera tusentals kronor. Det gör det lite mindre roligt att skriva. 

För det är ju alltid roligare att få berätta om det fina. Om det som gör en glad. Om Kajsa. Om andra nära och kära. Om vårkänslor och glädje över vardagslycka. Det fina med att ha aprikosfärgade Nejlikor och en trave vackra inredningsböcker liggandes på pianopallen.



Det fina är klart mycket bättre än det fula.
Varenda eviga dag. Alltid.

Fin torsdag!
KRAM