lördag 30 november 2013

Lite fint och sött

Fina pappersstjärnor och omslagspapper
...från Granit
Söta marmelader


Idag bjuder jag på lite fint och sött. Fint som i de finaste pappersstjärnorna och omslagspappret. Och sött som i de sötaste och godaste marmeladerna (tack Brittan, jag tror minsann att päronmarmeladen är en favorit).


Önskar er en finfin Lördag!
Kram

onsdag 27 november 2013

Om hyacinter och advent






Jag gör samma sak varje år. Köper hyacinter och hoppas innerligt att inga allergier ska ge sig till känna. Och hur dumt det än kan låta så måste jag prova. Som ett trotsigt barn. För man kan ju aldrig riktigt veta... och hyacinter är ju så obeskrivligt vackra.

Och förutom den ovan nämnda dumheten så försöker jag att hinna med. Försöker att ta till mig att det snart är fösta advent. Men hur mäktigt och underbart det än må vara, så hänger jag inte med. Jag gör mitt bästa. Har till och med köpt en ny och helt underbar ljusstake. Men jisses, det är svårsmält. Första advent... redan.



Hoppas att ni hänger med!
Ta hand om er!
KRAM
  

måndag 25 november 2013

Stockholmsbilder x20

Till en kär vän
Lite bubbel före fredagsmiddagen
(Instagram)
Lorin
Lördagsfrukosten
(Instagram)
De yngsta tjejernas fina rum

Vi är tillbaka efter en helg i huvudstaden. Och trots alla blandade känslor har vi haft det väldigt, väldigt fint. Och lyxigt! För hur lyxigt är det inte att få umgås med människor man tycker mycket om?! 

Tack Åsa för er gästfrihet, för samtalen som varade långt in på natten och för allt det supergoda som vi åt och drack!!!


Hötorget
(Instagram)
Ett av tuplanhaven
Ljuvliga hyacinter
Ännu mer blomster...
...och så vinterfavoriterna

Under lördagen mötte vi sedan upp mannen, som roat sig med annat medan vi var hos Åsa, och tillsammans tillbringade vi några timmar på stan. Bland annat besökte vi Granit och Zara Home och inte minst njöt vi av solen och alla de vackra blomstren på Hötorget! Därefter begav vi oss till Johans syster.
   

Gamla stan
På väg mot julmarknaden på Stortorget
Glöggdrickande och värmande brasa
Den fina matplatsen
Dukat för frukost
Killarna
Söndagspromenad (ser ni granarna?)
Juldekorationer (nästan) överallt
Strålande solskensväder
Loke



Under lördagskvällen blev vi bjudna på vad som skulle kunna vara den godaste fläskfilégrytan någonsin (jag lovar att lägga ut receptet så småningom) och även söndagen bjöd på ett ljuvligt, om än kyligt, solskensväder!!! Tack även till er Erika för allt det fina och trivsamma som ni ordnade! 


Jag hoppas att ni har 
haft en skön helg!
KRAM
  

tisdag 19 november 2013

Filmjölkslunch och musicerande ungdomar

Filmjölkslunch
Från helgens frukost


Först en bild på den senaste tidens vardagslunch. A-fil med myssli (nötfri såklart) och frysta blåbär. Så himla gott. Och så en bild från helgens avklarade frukost. Japp, det var väl "typ" de enda i bildväg som jag hade att bjuda på. 


Nu ska jag snart åka och hämta Smulan. På tisdagar spelar hon flöjt och sjunger i en av Kulturskolans operakörer. Jag måste verkligen säga att Kulturskolans personal är fantastiskt duktiga på att arrangera trivsamma aktiviteter för våra musicerande ungdomar.


Fin fortsättning 
på veckan!
Kram
      

söndag 17 november 2013

Lika mätt och glad

Min fina vän...
...och hennes vackra dukning
Massor av levande ljus och ljusslingor
Underbart god mat...
...och en ljuvlig efterrätt



Igår åkte vi några mil för att få umgås med en kär vän och hennes familj. Det är inte klokt vad fint det är att ha sådana vänner. Och det är inte klokt att det kan gå flera månader, ibland år, mellan gångerna man ses.  

Det var mycket som gjorde mig glad under gårdagen. De tända marschallerna och lyktorna som mötte oss när vi gick längs med stengången mot huset. Alla tända ljus inomhus. Eftermiddagsfikat vid köksbordet. Kvällspromenaden vi tog för att beskåda det lilla barnbarnet. Och så lyxen att under några timmar få äta och trivas tillsamman vid ett vackert dukat middagsbord. 

Tack finaste Pia för all den omsorg och tid som ni lade ner för att göra lördagen till en sådan härlig och fin upplevelse! Och tack för all den underbara mat och alla de ljuvliga sötsaker som vi blev bjudna på. Jag vakande i morse och var fortfarande lika mätt och glad i hela kroppen.


Hoppas att ni som tittar in här
har haft en fin helg!
Kram

fredag 15 november 2013

Påslakan, sovrum och Munro

Renbäddat
Reade påslakan från HM-home
Örngott HM-home
Örngott HM-home
Läser just nu... Alice Munro 
Påslakan HM-home (köpta 2012)
Vårvintern 2012
Sommaren 2012
Vårvintern 2013


Några sovrumsbilder. Både från alldeles nyligen och lite längre tillbaka. Och så ett tips om Alice Munros böcker. Även om översättningen kanske inte är den bästa, så känns innehållet lovande.


Med det säger jag fin fredag!
Ta väl hand om er!
KRAM
  

onsdag 13 november 2013

Papper och massor av värme

Ett paket från där här underbara butiken...
...med de finaste korten
Känslan...
...då man njuter av härligheter
Ett underbart gott te...
...tillsammans med massor av papperslycka
Murriga och mönstrade och blommiga och alldeles obeskrivligt ljuvliga.
Inhandlade hos Mokkasin och Nice Presenter


Varm och berörd. Det är så det känns när man får uppleva bloggvärldens finheter. Innerligt tack för era värmande och kloka ord! Jag tar till mig det ni skriver och jag bevarar och vårdar det ömt. Tack och tack igen! ♥ ♥ ♥

Varm och road. En annan trivsam känsla jag bär på. Vi har ju en kväll i veckan då det bara är Sötnosan och jag. Ibland går vi på stan. Tittar oss igenom stadens leksaksaffärer. Pratar om livet som fyraåring, eller "nästan femåring" så som Sötnosan skulle ha valt att uttrycka det. I måndags blev det mycket prat och jag fick berättat för mig om julklappslängtan och om saker hon älskar. Som att hon verkligen älskar träd med vacker belysning. Älskar jättesuperduperjättemycket!
  
Varm och glad. Även så känner jag mig. Glad över de ljuvligaste korten och papperen. Och över ett obeskrivligt gott te. Jag tror knappast att man kan få för mycket av vare sig papper eller te. Eller viktigare än så, av värme och kärlek. Och den här veckan har jag upplevt massor av värme. Det hoppas jag att ni också får göra.     

Önskar er en jättefin 
fortsättning på 
veckan!
KRAM