lördag 31 maj 2014

"PÅ PÅ"

Grillad fläskfilé och bacconinlindad haloumi
17 ljus!

Igårkväll tände vi 17 tårtljus för att fira och ikväll tänder vi ett för min mamma. Tänk att det är sex år sedan! "PÅ PÅ" älskade mamma och mormor


Hoppas att ni får
en fin lördag!
KRAM
    

fredag 30 maj 2014

Smulan








Idag firar vi världens finaste Smula! Grattis du älskade, roliga, charmiga, ödmjuka, snabbtänkta och livsnjutande dotter!


Önskar alla en
fin fredag!
KRAM

onsdag 28 maj 2014

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Ett av livets goda! Jordgubbstårta med massor av citronkräm och grädde. På mors dag åt vi en snabbakad rulltårtsvariant, helt fri från vetemjöl men otroligt god och (en aningens) beroendeframkallande. 


Idag har vi solsken!
Hoppas att ni har
detsamma!
KRAM
  

söndag 25 maj 2014

Det gör mig lugn

Trädgårdsblomster
Smulan inför gårdagens gradering
(Instagram)
Tekniker
Fight
Fokus och kraft
Träff
Nora tar emot sitt pass och sin nya grad av sensei George Sallfeldt
Örebro Kyokushin Karate
(nygraderade i vuxengruppen och ordföranden)
Nygraderade Smulan och Ida tillsammans med sensei George (vice ordförande i IMMAF)






I förrgår plockades trädgårdsblomster in och sattes i en vas. Det var en särskilt efterlängtad fredag eftersom mannen kom hem efter att ha spenderat sin arbetsvecka på andra sidan Atlanten. Och hur mycket jag än delar hans och barnens glädje när de ibland reser iväg, lika mycket avskyr jag när de är ute och flyger. Det spelar ingen roll hur jag resonerar med mig själv. Hur väl jag försöker att tränga undan alla pockande katastroftankar. De övermannar mig. Överlistar mitt förnuft och gör mig sömnlös om nätterna. Åh ja, jag gör mitt bästa för att inte ge näring åt min oro. Jag vet så väl hur jag ska tänka, men att veta och tillämpa är inte alltid förenligt och det är inte förrän de är hemma som jag känner mig lugn. Och i fredags kom han hem.


Och precis som fredagen var gårdagen en särskilt efterlängtad dag. En graderingsdag när vi satt i en supervarm dojo och hejade på när tjejerna och ett gäng karateentusiaster kämpade på med sina tekniker, kator och fighter. Och efteråt gladdes vi med dem som under terminen och gårdagen kämpat sig till en högre grad. För en uppgradering är inget man får, det förtjänas genom hårt fysiskt och mentalt arbete. Det är nämligen med graderingar som med livet, det går helt enkelt inte att fuska sig igenom dem. Och när vi under kvällen firade med pizza och glass kände jag mig tacksam och glad. Glad över tjejernas insats och tacksam mot karateföreningens sätt att ta hand om sina medlemmar. Karate gör barnen starka. Det gör mig också lugn. 


Och det HÄR kan vara en av de vackraste sångerna just nu. Pianospelet. Rösterna. Texten. Det är vackert så att det kniper i hjärtat.



Önskar er en fin
söndagskväll!
KRAM

torsdag 22 maj 2014

På off-listan




Hemmet har hamnat på off-listan. Det hinns inte med. Det är annat i livet som måste fixas så inredning har väldigt låg prioritet just nu. Och när solen skiner vill jag använda min (futtiga) lediga tid till att vara ute. Lapa solljus och andas vårluft.

Hoppas att ni har det bra!
Fin torsdag!
KRAM

måndag 19 maj 2014

Bubblor







Bilar. Ett av mannens stora intressen är bubblor så igår for vi på folkvagnsmarknad i Pålsboda. Där sken solen och luften var fylld av allehanda vår- och motorrelaterade dofter. Det var trivsamt!


Hoppas att ni har fått 
en fin start på
veckan!
KRAM
   

söndag 18 maj 2014

Bland raviner och korvsjöar


Så fina tillsammans

Vackert

Idas mumsiga kladdkaka

Vattenlek
Barfotabarn
Maarin

Dopp med tårna i ån
Maarin doppade mer än tårna


Modig
Några vände om och sprang iväg när vi kom gåendes

Älskade barn

Bilder från gårdagens utflykt. Vi packade ryggsäcken full med godsaker och kaffe och for till Lekeberga Sälvens naturreservat. Där vandrade vi mellan raviner och korvsjöar och när det var dags för fika hamnade vi vid samma vindskydd som en kompis och hennes son. Det blev en väldigt fin eftermiddag!


Nu blir det grillade hamburgare!
Hoppas att ni har en fin
helg och söndag!
KRAM