fredag 31 oktober 2014

HELG



H.E.L.G.

Ta hand om er!
KRAM

måndag 27 oktober 2014

Sjuttio kvadratmeter

Utsikten
På köksväggen
En av söndagssysslorna


Helgen tillbringades i Göteborg. Vi var ett gäng som hjälpe Kajsa och Joakim att flytta så det har burits och konkats, packats upp och diskats, borrats och byggts ihop nya möbler. Och förutom att poppa musik och äta gott har vi även besökt diverse möbelvaruhus och förundrats över alla julsaker som redan kommit ut i handeln. Det här med julsaker i oktober, det är (enligt mig) inte klokt! Men allt annat har känts klokt och väldigt fint och nu bor Kajsa och hennes kärlek i en otroligt välplanerad och mysig lägenhet. Det är en sjuttio kvadratmeter stor bostad med breda fönster och en vacker utsikt, ett nyrenoverat badrum och femtiotalsluckor i köket! Vilken lycka! 

Nu ska jag skjutsa barn på höstlovsaktiviteter och sedan ska jag ta hand om nödvändigheter och en trist förkylning.


Hoppas att er helg
har varit fin!
KRAM


fredag 24 oktober 2014

Lite smått och gott

 Sötsaker...
...och lite annat smått och gott
-Lagerhaus-


Två bilder och en text som tar upp något helt annat. Till exempel den HÄR låten... vilken kan vara den bästa just nu! Och så tjejen som dansar, my god, my god, my god så bra hon är!!!

Och tänk att det är helg. Det är obeskrivligt skönt! Hoppas att ni får en riktigt fin fredagkväll!

KRAM

onsdag 22 oktober 2014

Fin och märklig

En höstfin sötnosa
(Instagram)

På Idas vägg

Jag tänker alltid att jag ska bli bättre på att äga min tid, ändå är det massor av sysslor som jag inte hinner med. Sysslor som att fotografera. Därför består dagens inlägg av två "mobilbilder". Den första är från kvällens citybesök med Dollan och Ida. Den andra är på en tavla som jag målade för tjugofyra år sedan. T.j.u.g.o.f.y.r.a år är en väldigt lång tid.... det är knappt så att jag kan ta in det. 

Nu ska jag slänga mig i soffan. Tänker glo lite på TV. Det kan behövas efter en dag som både har varit fin och en aningen märklig.


Ta hand om er!
KRAM

söndag 19 oktober 2014

fredag 17 oktober 2014

Macarones och lite annat

Sötsaker från Pau
Ser ni hjärtat?
Något tilltryckta men ack så goda


Hon är hemma nu. Vår Smula. Och medan vi har gått på helspänn har hon haft en helt fantastisk vecka nere i södra Frankrike. Där har hon bott inackorderad hos en fransk familj, gått i fransk skola och besökt diverse olika sevärdheter. Och hon har blivit otroligt väl omhändertagen. 

Har man barn med diverse olika allergier känner man sig aldrig riktigt lugn. Detta blir särskilt påtagligt när de reser bort. Och även om Smulan var utrustad med alltifrån adrenalinsprutor och inhalatorer till kortison och antihistamintabletter så fanns den där. Oron. Men familjen och skolan tog väl hand om henne och de visade stor respekt och förståelse för alla restriktioner kring vad hon kan och absolut inte får äta. Den omsorgen betyder ofantligt mycket!

I april är det vår tur att ta emot Smulans franske vän och det ser vi fram emot. Nu ska jag äta en macarone och sedan ska vi fixa färdigt inför helgens besök.


Önskar er en fin
fredagkväll!
KRAM
 

   

onsdag 15 oktober 2014

En ynnest

Dollan under vår måndagsdate

Alltså den här lilla människan. Hon är så obeskrivligt kul att hänga med. Uttrycker roligheter och funderingar och kläcker så många härliga kommentarer när vi samtalar. Att få lyssna till vad hon har att säga är en ynnest.


Kram

söndag 12 oktober 2014

Elva saker




Elva saker jag ägnat mig åt det senaste dygnet. 1. Legat sömnlös typ halva natten (asjobbigt). 2. Haft en sms-konversation med Smulan (äntligen) 3. Shoppat kläder (mycket nödvändigt) med Ida som smakråd (uppskattat av mig). 4. Läst i Knausgårds Min kamp (enastående bok) 5. Gäspat och känt mig ofantligt trött (låter trist, jag vet). 6. Ätit chips (onödigt men gott). 7. Plockat och småstädat (som alltid). 8. Tittat på när mannen lagar mat (lyxigt värre). 9. Bloggat (trots idétorka). 10. Lyssnat på P1 (den bästa kanalen ever). 11. Pratat med Kajsa i telefon (efterlängtad unge). 

Nu ska jag ägna min tid åt lättsmält underhållning på SVT-play. Hoppas att ni har en fin kväll!

KRAM

Höstlövsprassel

Förra helgens blomsterbukett
I närheten av där vi bor


Igår ägnade vi oss åt att promenera i det vackra solskensvädret. Känna höstlövsprasslet under skosulorna. Solfina lördagar och vackra buketter är sådant som piggar upp. 

God morgon 
söndag!

torsdag 9 oktober 2014

Glurp



Det är nästintill tomt på badrumsskåpet. De flaskor som vanligtvis står där har följt med en dotter flera hundra mil bort. Glurp...


Fin torsdag!
KRAM

onsdag 8 oktober 2014

Trähusidyll

Promenerande i Säter
Kyrkan
Vid en av trottoarkanterna stod en solros i ensamt majestät 
Några av Gammelgårdens trähus



Närke under söndagens hemfärd


Bjuder på lite trähusidyll. Lovade mer ordande i det här inlägget men tidsbristen gör att det mest blir bilder. De flesta är från Gammelgården i Säter. Där var obeskrivligt vackert!



Fin onsdag!
KRAM
  

söndag 5 oktober 2014

Fintid

Vackert så att man smäller av
En ljuvligt god rödbetssoppa
Lördagsfika...
...och lite lördagsdricka
Sötaste Ulv...
...och en makalöst god middag!
Kakelugnen...
...den blå keramiken
Och lampan... så obeskrivligt fin
Höstvackert i Säter


Egentligen förtjänar den här helgen ett långt inlägg med massor av ordande. För vi har haft det otroligt bra med massor av fintid tillsammans med en kär syssling och hennes man. Men jag låter bilderna tala och återkommer om ett par dagar med fler bilder och lite mer text... Tusen tack Lena och Mikael för en fantastisk helg!


Hoppas att ni som tittar in
har haft en livsfin helg!
KRAM

onsdag 1 oktober 2014

Kuddar och en pläd

Grå kudde -Lagerhaus-
Fler kuddar -HM- 
Och så en pläd -IKEA-


Ungefär så!

*
*
*

Nu ska jag slänga
mig bland alla
kuddar i
soffan!

ALLT GOTT!
KRAM