fredag 30 januari 2015

Raka vägen in

Nytt i köksfönstret



Fredagsgöra och fixande. En ny miniorkidé i köksfönstret. Och så Ed Sheeran i högtalarna. Alltså hans texter. Den HÄR låten...

You can fit me
Inside the necklace you got when you were sexteen
Next to your heartbeat where I should be
Keep it deep within your soul

And if you hurt me
Well that's ok baby only words bleed
Inside these pages you just hold me
And I won't ever let you go (Photograph)


...och så den HÄR låten. Orden i den här texten.

Darling hold me in your arms the way you did last night
And we'll lie inside, a little while he wrote
I could look into your eyes until the sun comes up
And we're wrapped in light, in life, in love
Put your open lips on mine and slowly let them shut
For they're designed to be together oh
With your body next to mine our hearts will beat as one
And we're set alight, we're afire love, love, love oh


And things were all good yesterday
Then the devil took your breath away
And now we're left here in the pain
Black suit, black tie standin' in the rain
And now my family is one again
Stapled together with the strangers and a friend
Came to my mind I should paint it with a pen
Six years old I remember when (Afire Love)


Och så här skulle jag kunna fortsätta. Med flera länkar och ännu flera textutdrag. För både jag och Smulan fullkomligt älskar Ed´s musik. Älskar det känslomässiga och sorgliga. Älskar att orden når fram. Att de går raka vägen in i hjärtat. 


Fin helg!
KRAM

onsdag 28 januari 2015

Kvällens viktigheter

Fint på kökshyllan


Det regnar, men det visste vi ju att det skulle göra. Ikväll trotsar jag emellertid det trista vädret och åker in till stan. Jag och sötnosan ska gå på Hindersmässan. Där ska vi göra viktigheter som att handla marknadsgodis och dricka läsk. Och kanske kanske att jag köper med mig en kaktus hem. Älskar kaktusar. Älskar att de är så lättskötta.


Fin fortsättning
på veckan!
KRAM
  

söndag 25 januari 2015

Vinterlycka och tusen tack!

I helgen for vi till Kilsbergen och Ånnabodasjön
Här ägnade vi oss åt vinteraktiviteter
Till vår stora glädje följde Smulan med
Överallt var det vintermagiskt
Några åkte i full fart nedför pulkabacken
Att ta sig uppför var lite småjobbigt...
...så Dollan fick hjälp med pulkan
Sedan promenerade vi längs med skidspåren
Här arrangeras under den kommande veckan SM i längdskidåkning
Utflykten avslutades med snöbollskrig
Minstingen slängde sig på högen av snöbollskrigande tjejer...
...det är gott gry i den här tösen


Ja ni ser ju, jisses vilket underbart snöväder vi har. Man blir ju fullkomligt överlycklig! Att det ska regna under den kommande veckan bryr vi oss inte om. Inte just nu. Istället njuter vi så mycket det bara går av det vintermagiska vädret. Snö gör mig så in-i-norden glad. Precis som era fina och peppande kommentarer. TUSEN TACK!!!


Ta hand om er!
KRAM

fredag 23 januari 2015

Om bloggen

Semesterbild från Kreta

Livet. Vardagsliv. Verkligheten. Jag har funderat på att lägga till en ny etikett här på Bagateller och Livsnödvändigheter. Och så har jag bestämt att jag ska återerövra mitt mod och min lust att oftare beröra livets mångfacetterade tillvaro. Inte bara det som är obeskrivligt fint och härligt utan även det som kan kännas fulfint och ibland även jättefult. Jag säger inte att det ska bli några känslostormar här på bloggen. Nix pix. Det jag menar är att tidigare påhopp och yttringar kring mina texter inte längre ska få begränsa mitt bloggande. Jag kommer precis som tidigare att göra noggranna övervägningar kring de inlägg som publiceras. Men jag kan på intet sätt ansvara för andras feltolkningar gällande mina intentioner eller ordval. De som känner mig vet vad jag menar och att innehållet därför bör läsas med urskiljning och, om så är möjligt, en smula humor. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att när jag i positiva ordalag nämner en person utesluter inte detta automatiskt någon annan. Att texter kring upprörda känslor oftast handlar om ett fenomen och därför inte relaterar till en person i min omgivning. Och att jag alltid har ett medgivande från människor som jag nämner i, vad som kan uppfattas som, personliga och känsliga sammanhang. 

Jag vet inte hur många utkast jag har skrivit och som ännu inte blivit publicerade. Men många är det. Och så vill jag alltså inte ha det. Det här är trots allt en blogg om livets alla enkla, bagatellartade och ibland livsnödvändiga ting. Det här är min blogg. Rädslan för att mina inlägg ska kränka, fela och misstolkas ska bemästras. Jag vill inte censurera mig själv till den grad att det nästan inte finns något kvar att beskriva. Jag vill på ett personligt och nyanserat sätt kunna skriva om det som intresserar mig. Beröra och fundera kring ämnen som psykologi, människors relationer, böcker, ekologisk mat, hushållsekonomi, vänskap, kärlek, orättvisor, mobbing, genus, lärande, naturvetenskap, nöjen, familjeliv, inredning och mer därtill. Hela livets register av livsnödvändiga och bagatellartade ting måste få utrymme. Och jag vill fortsätta att visa bilder på godsaker och annat som representerar delar av mitt liv. Så här står jag nu. Lite modigare och med ett lättat hjärta. Åh ja, för att återknyta till inledningen, det blev två nya etiketter. Livet och Ocensurerat.



Fin fredag!
KRAM

onsdag 21 januari 2015

På vift i barndomsstaden

Frukostmys på Global Living (länk)
Kombo av nyttigheter och sött
En till (nästan likadan) bild
Supergod bagel med tonfiskröra - vetemjölsfritt bröd som kan beställas från Friends of Adams (länk) -
Lunch på Brasserie Stadsparken (länk)
Finaste finaste barndomsbästisen
(i huset till vänster jobbade min pappa en gång i tiden)
Laxwallenbergare med skaldjurssås, pressgurka och potatispuré
Till den suveränt goda maten serverades fläderblomsdryck
Gillar den trivsamma miljön
Melkers häftiga tapet
Finaste hyllan - IKEA -
Ljusslinga och lite annat i sexåringens rum
Förtjusande små necessärer
Ett helt fat med smarriga chokladbollar
Eftermiddagsfika och småpratande vid köksbordet
Halsbandet - Edblad


Igår var jag på vift i Västerås och hela dagen kan sammanfattas med ett stort hjärta! Att få umgås, äta och strosa i butiker tillsammans med sin barndomsbästis var precis vad min själ och mörbultade kropp behövde efter halkolyckan. Tack älskade och finaste vän för en ovärderlig dag!!!

Jag gillar Västerås City som för övrigt har ett enormt utbud av restauranger och fik. Global Living serverar exempelvis vetemjölsfria smörgåsar och bakverk vilket känns otroligt lyxigt för mig som är allergisk. Dessutom finns flertalet mysiga inredningsbutiker och när det gäller barnkläder är bästa stället StrandsHär ekiperades jag som barn och just nu erbjuds 25 procent rabatt på allt i butiken. Pass på om ni har vägarna förbi! 


Sköt om er!
KRAM

söndag 18 januari 2015

Fortsätter att vila

Mumsbitar

Här fortsätter vilandet. Återkommer snart! 

Fin kväll till er!
KRAM

torsdag 15 januari 2015

Aj och oj och lite annat

Prinsessklänningen
(och julen plockar vi bort i helgen)

Kvällen tillbringar jag och Dollan vid köksbordet. Och vi tar det lugnt. Jag kurerar mig efter en isvurpa (aj och oj) och Dollan sitter iklädd sin prinsessklänning och dekorerar påskägg (bästa pysslet just nu). Ute ömsom snöar och regnar det. Alltså vilket väder. Det blir liksom ingen riktig vinter av det här. Mannen har i alla fall köpt dubbdäck till cyklarna. Det behövs. För ute är det svinhalt.


Ta hand om er!
Kram

tisdag 13 januari 2015

Älskar

Sconesbrunch
Sconesrecept HÄR
(hämtat från Anna Bergströms Nya Annas Mat)

Förra veckan fick jag och Karin till en spontandate. Älskar när sådant händer. Älskar att vi delar passionen för mat och sötsaker och timslånga köksbordssammankomster. Älskar våra samtal. Älskar humorn. Älskar det fina i att kunna beröra såväl livsnödvändiga som bagatellartade ting. Älskar det kravlösa och samtidigt väldigt tillitsfulla i vänskapen. Det är hon och några till. För det är jag tacksam.

Ta hand om er!
KRAM

söndag 11 januari 2015

Hej vinter

Busig Doris 

Skridskoåkning i Rävgången





Vilken vinterhelg. Under gårdagskvällen pulsade vi i snön. Och så åkte vi pulka i en lagom brant backe och snö hamnade innanför halskragen så som det gör när man har snöbollskrig. Det var otroligt uppfriskande och fint. Idag har vi åkt skridskor på en knagglig Hjälmaris och så har vi druckit varm choklad i värmestugan. Det var också himla himla fint.


Fin kväll!
KRAM

onsdag 7 januari 2015

Om snö och ett mattrauma

Dukat för kvällsmat
Morotssoppa med knaperstekt bacconklipp
Juldekorationen får hänga kvar till Tjugondag Knut (länk)



Så har vi vardag igen vilket känns helt ok. Och imorse låg ett tunt täcke av snö på marken. S.N.Ö. Det är knappt så att man vågar tro att det är sant. Jag blev själaglad!

Ikväll har vi ätit morotssoppa till barnens stora lycka. N.O.T. Snart övergår emellertid vardagsbestyren och soppätandet i filmmys och den traumatiska matupplevelsen kan förhoppningsvis falla i glömska.


Ta hand om er!
KRAM

måndag 5 januari 2015

Lately







Instagram


Bilder från gårdagens samvaro hemma hos barnens farföräldrar. God mat och trivsamt umgänge får summera den dagen. Tackar och niger! Ikväll har vi ett par av Smulans kompisar här på middag och filmmys och imorgon ska jag få pussa på min "lilla" sötnosa.

Fin kväll till er!
KRAM