fredag 30 april 2010

Trevlig Valborgsmässoafton!

*
Underbara blommor inköpta på Nice


Igår var det tenta, vilket innebär att jag idag kan ägna mig åt andra, lite mer rogivande saker! :) Pysselabstinensen är rätt stor, så det blir nog lite sådant.... och så behövs det tvättas och grejas en del!

Senare i eftermiddag åker vi för att fira Valborg hos finaste Annika och hennes mysiga familj. Det ser jag verkligen fram emot! :)))



Bedårande violer, en av min mammas favoritblommor


Ha nu en riktigt skön fredag och var aktsamma om livet!

Kram

söndag 25 april 2010

Lycka är att kunna stå på egna ben!

*

Haha säger stumpan.... Titta vad jag kan! :)


Sötaste hjärtat!


Lycka är att kunna resa sig själv och våga släppa taget..... och visst stämmer det.... på många olika vis?!

Livet kan vara alldeles fantastiskt fint och vackert.... och ibland kännas fruktansvärt slitsamt... Men visst är det underbart att kunna glädjas över det enkla och inte för alla så självklara! :)



Ha en fin vecka och var rädda om er!

Kram

torsdag 22 april 2010

Vårrensning

*
Resväska, som min morfar en gång använt...


Jag har under de senaste åren fått ärva en hel del möbler och prylar..... som jag inte riktigt vet var jag ska göra av........
Många saker är jag otroligt tacksam och glad över, men vissa saker har jag behållit för att jag inte riktigt har haft mage att göra mig av med dem.


Kviltat täcke och lite spets...


För ett par dagar sedan träffade jag mammas absolut käraste väninna! Den här kvinnan är på flera olika sätt, helt fantastisk och jag tycker jättemycket om henne! Hon är och har genom åren varit engagerad i diverse välgörande projekt, som även min mor, då det begav sig, var lite inblandad i. Bland annat arbetar hon ideellt med att samla in och dela ut nödvändigheter, så som kläder, skor, husgeråd, cyklar och mycket annat, till behövande människor i andra delar av världen! Det tycker jag är jättefint! :)




.... så nu ska här rensas, packas och skänkas bort grejer! Vi har massor av husgeråd, lakan, kläder och annat som kan komma andra nödställda väl till pass! Det vore verkligen fy skam att bara låta sakerna ligga....

Jag hoppas att ni har haft det bra denna kyliga och något gråmulna vårvecka! Nu stundar helgen och det vore ju underbart om vi kunde få lite sol och värme igen! ;)


Önskar er en fin helg!

Kram!

måndag 19 april 2010

...vill göra annat

*

Mysfika i helgen....


När jag pluggar, är jag som mest kreativ..... Jag får massor av idéer och längtan efter att få pyssla med diverse saker..... Men jag vet också, att när jag väl får tid..... brukar det vara fantastiskt skönt att och göra ingenting! .... i alla fall ett tag! :)


Mumsiga minipajer!


I helgen hann jag med att göra "ingenting"..... och så bakade vi lite! :) Det var både otroligt trivsamt och väldigt, väldigt gott! ;)

Jag hoppas att ni har haft en behaglig och fin helg och att ni får en bra start på denna vecka!

Kram från mig

fredag 16 april 2010

.... så var det helg igen!

*
Är lite sugen på att sy nya kuddfodral...

Idag har det varit trivsamheter hela dagen med mysfika, härliga människor samt annat livsnödvändigt! En riktig må-bra-dag!

I helgen blir det maratonpluggande, umgänge med familjen och förhoppningsvis lite tid för pyssel....


Allt gott till er!

Kram

söndag 11 april 2010

Trivsamheter hela helgen

*

I helgen har vi haft det riktigt härligt och mysigt!


I går bakade vi lite och senare på eftermiddagen och kvällen hade vi det allmänt trivsamt med Ida och hennes lilla familj! :)


Nora har varit på badmintonturnering i Jönköping och Herman har haft bästa kompisen Albin här på övernattning!



Jag hoppas att även ni har haft en finfin helg och att solen har skinit lika mycket hos er som den gjort hos oss!


Ha en bra start på den nya veckan!

Kramar till er från mig!

fredag 9 april 2010

Ibland är det viktigt att göra meningslösa saker....

*

Nu när vi läser hälsopsykologi har vår grupp inriktat sig på stress och dess påverkan på den mänskliga kroppen. Eftersom jag själv varit utbränd och upplevt de mentala och fysiologiska konsekvenserna, tycker att det känns extra intressant och viktigt!



Det är så lätt att lura sig själv till att tro att man klarar mer än vad kroppen och själen egentligen kan hantera.....


...och ibland är det svårt att acceptera att man inte räcker till, att förstå att kroppen har sina begränsningar, men att det faktiskt är alldeles normalt och ok att inte klara av allt!



För mig tog det tid att inse att jag var utbränd, eller som min läkare sa "totalt slutkörd"! Vägen till insikt var lång och kantad av en ständig förnekelse... Ju tröttare jag blev, desto mer accelererade jag!

Symptomen var tydliga, men jag valde att blunda. Detta trots att jag tappade minnet och att vardagen blev mig övermäktig! Praktiska göromål blev svåra.... Jag missade att hämta barnen från diverse ställen.... Som den gången då jag glömde att Herman var med mig till IKEA och att jag lämnat in honom på lekavdelningen.... Jag kunde åka och handla och komma hem tomhänt och jag hade svår beslutsångest då det gällde det mesta!

Jag kom inte ihåg var jag parkerade bilen när jag var i skolan. Tog fel klassrum en gång och upptäckte det inte förrän jag satt mig. Gick därifrån och kunde inte riktigt orientera mig...

Jag hade svårt att hålla ordning på vilken dag det var eller på vilken sida av vägen jag skulle köra... Och att läsa blev tillslut omöjligt, för jag förstod inte textens innehåll....

Det susade i huvudet, slog lock för öronen och jag var extremt ljudkänslig. Mitt synfält var ständigt dimmigt, mina leder svullna och både armar och ben domnade. Jag blev yr så fort jag stod still och alldeles svimfärdig av att stå i en kö. Mitt hjärta rusade och hoppade och det värkte i rygg och höfter....

Jag var fullständigt utmattad, men för stolt för att erkänna att det gått för långt...




... och så kom den dagen då det helt tog stopp. Då människorna runt omkring fick mig att förstå att jag inte fungerade längre! Jag gick till läkaren och grät floder, fick ett sjukintyg och ordinerades att göra ABSOLUT INGENTING! Sedan gick jag hem och sov... och skämdes... för jag kände mig så svag!

I fyra år var jag hemma och under hela den tiden arbetade jag hårt med att försöka göra så lite som möjligt! Min hjärna hade slutat att fungera och behövde vila! Min kropp var en enda härva av kemisk obalans, med stort behov av reparation och återhämtning!
Jag gick i terapi för att lära mig att "inte prestera" och jag hade fantastiska människor omkring mig som på många olika sätt gav mig styrka och stöd!

Ett år tog det att komma ner i varv, tills dess att jag klarade av att slappna av och vila. Under andra året sov jag! SOV SOV SOV och LÄKTE! I början på det tredje läste jag min första bok och samtidigt började värken i kroppen att försvinna! Det sista året kom inspirationen tillbaka och jag började längta efter att få använda min kognitiva förmåga igen!



Man måste vara rädd om sig! Min psykolog menade att lata människor inte bränner ut sig och ville att jag skulle lära mig att vara hälsosamt lat! En studiekamrat sa att det inte är fel att vara lite egocentrisk, att det inte är likvärdigt med att vara egoistisk! Och en mycket kär vän lärde mig att vara den jag är och inte det jag gör! :)
Och själv så har jag lärt mig hur otroligt viktigt det är att göra totalt oviktiga och meningslösa saker ibland... Som att flytta omkring på en Madonna, för att på så sätt kunna se och känna var i huset som hon passar bäst passar in! ;)


Ha det gott i helgen och slit inte ut er!
Kram

onsdag 7 april 2010

Baksugen

*
Bedårande cupcakesformar


...Svisch..... så är Påsken förbi...... Den var ju som jag tidigare skrivit, väldigt efterlängtad och till min stora glädje blev den både trivsam och lyckad! :) Karlskrona var vårlikt och vackert, maten underbart god och människorna lättsamma och mysiga! Jag känner mig helnöjd och hoppas att även ni haft det bra under denna helg!

Nu är det åter vardag och pulsen slår aningens snabbare igen! Lyckligtvis klarade jag kognitionstentan och det är verkligen skönt att kunna lägga den bakom sig. Nu ligger fokus på den nya kursen, hälsopsykologi och allt vad den innefattar! ;)

Förutom att plugga tänkte jag till helgen passa på att baka lite! :) Blev så otroligt sugen på att göra cupcakes! Under lördagens lilla shoppingrunda hittade jag de mest bedårande bakformarna och eftersom jag har dille på just söta cupcakesformar kunde jag inte låta bli att köpa dem! :)


Inspiration

Sötaste slickepotten

Ljuvliga

Ha en fin vecka och var rädda om er!

Kram