lördag 30 januari 2010

Vargavinter och pärlhyacinter

*

Böcker och blomster, en del av livets trevligheter!


När vi vaknade i morse visade utetermometern att det under natten varit - 24*C .... Brrr! Utomhus är det riktig vargavinter, men inomhus är en annan värld, för här "smakar" vi lite på våren! I vardagsrummet står tulpanerna så fina och på köksbordet blommar pärlhyacinterna. Det gör mig glad! :))))


Den här helgen är fulltecknad av både måsten och roligheter! I dag ska vi på jakt efter presenter, då det nästa helg stundar bröllop och festligheter i huvudstaden. Senare i kväll kommer Dorisen och myser med oss medan hennes föräldrar passar på att umgås med sina kompisar!
I morgon blir det pluggning för hela slanten, vilket jag inte är särskilt sugen på.... Men som ett bra avslut på denna helg tänkte jag under söndagkvällen belöna mig med en riktigt mysig pysselstund!


Önskar er en utomordentligt finfin helg!
Kram

måndag 25 januari 2010

Därför njuter jag av ensamheten....

*

På köksbordet...


Här är så tyst och skönt...... Endast jag är hemma, vilket i och för sig inte är så ovanligt, men oftast pluggar jag då och har inte möjlighet att bara få vara.... :) Därför njuter jag av ensamheten, för att den är sällsynt och på intet sätt påtvingad och för att jag "vet" att den är kortvarig och i allra högsta grad tillfällig....


Sötaste sockerskålen... och den är inte helvit!


Men jag vet ju att det finns människor som inte får välja, de som inte har någon att prata med.... De ensamma, de som inte går hemifrån och som heller inte får besök... Vem pratar dem med?


Underbara pastellfärger


Tänk att inte få berätta för någon.... om allt det där och ingenting...


Gardiner i vardagsrummet


Jag är verkligen så tacksam över min familj och mina vänner! Glad för att jag kan välja, att inte alltid behöva vara ensam!

Kram!



lördag 23 januari 2010

Romantiskt vitt och lite spets...

I den här klänningen är min morfar och många andra i min släkt döpt!


Genom åren har inredningsstilarna och färgvalen varierat... När jag var ung tonåring älskade jag verkligen rosa. TV, bord, stolar, tavelramar, textilier, ja allt gick i rosa! Då jag var tjugo tyckte jag att aprikos kändes mer vuxet och när jag fyllde trettio övergick jag till att gilla murriga röda och bruna kulörer... Nu är det vitt, vitt, vitt med inslag av de ljusa och milda färgerna som ligger mig varmast om hjärtat!



Tomma toarullar som ingen orkar slänga....


När vi renoverade badrummet för några år sedan gick min käre make med på att det skulle bli ett vitt, romantiskt och väldigt ljust badrum! :) Det är jag otroligt glad över!



Vackra ting i badrummet


I dag har vi grejat lite i Noras rum! Hon har bland annat fått ett nytt skrivbord och en ny bokhylla! I hennes rum är det allt annat än ljust och romantiskt.... Smulan gillar den lite mer tuffa stilen och här går färgerna i svart, ljung och lite, lite vitt! :)
Nu återstår lite styling, men när allt är klart ska jag fotografera och lägga ut ett par bilder!

Nej nu ska jag mysa lite med mina kära! Tidigare i kväll var Ida och hennes lilla familj här och vi har umgåtts och ätit gott! Det är alltid lika mysigt att ha dem här!


Ha en fortsatt bra helg och var rädda om er!
Kram

onsdag 20 januari 2010

Glad!

Allvarsam, men väldigt glad!


Både Nora och jag är glada idag! Hon för att det snart kommer en badmintonturnering som är rolig och jag för att sista tentan är registrerad och klar!!!! Vi är alldeles lyckliga inombords, precis så som det ska vara då något känns fantastiskt bra!

Terminen har startat, den nya kursen är igång och jag är behörig! :))) Visserligen saknar jag mina gamla kurskamrater en del, de var så charmiga båda två, men nu väntar nya utmaningar och jag tror att det kan bli en intressant kurs!


Ha en bra vecka och väl mött i det vinterlika Sverige!

Kram



söndag 17 januari 2010

Underbar helg med goda vänner!

<3
Vackert stileben hemma hos min kära vän


Är precis hemkommen från en underbar vistelse hos våra kära vänner i Västerås! Medan jag, Nora, Ida och Doris besökte Annika och hennes barn (mannen var på bordtennisturnering), passade Johan och Herman på att hälsa på Ella och Lasse! :)

Eftersom jag inte gjort annat än att plugga den senaste veckan, var det här precis vad jag behövde! Som alltid när vi besöker familjen Ö/N bjöds det under helgen på massor av god mat, gott vin och en hel del glada skratt! Vi hade det alldels utomordentligt finfint och lördagskvällen avslutades inte förrän en bra bit efter midnatt!

Den här gången passade jag på att fotografera "lite" när vi var där. Det blev väl en trehundra bilder, :P och idag tänkte jag visa ett par av dem för er! Även Annika har en stark förkärlek för den vita, romantiska inredningsstilen och min väninna är otroligt duktig både då det gäller att inreda och att göra det mysigt och hemtrevligt. Deras hem är underbart vackert och vi trivs precis lika bra där som i deras mysiga lilla stuga i Sundbyholm! We love you all, darling!



Hänger i köket


Köksfönstret


I vardagsrummet


Underbar ljusstake


I sovrummet


Melkers rum


Annika och hennes fars babyskor, bedårande söta!


Ha en fin vecka och allt gott till er!

Kram!



onsdag 13 januari 2010

Sur!

Lite glädje, då den akademiska världen gör mig sur!


När man läser fristående kurser i psykologi är behörighetskraven sådana att man, oavsett om man går ett program, ska ha tagit samtliga 30 poäng för att få studera på nästa nivå.... Det betyder att när man i oktober söker inför vårterminen, inte vet om man kommer att få gå.... Och det lustigaste av allt, det vet man inte heller när terminen startar... Du får visserligen påbörja kursen, men du får inte registrera dig, vilket betyder att du inte får någon ersättning från CSN. Inte heller har studenten tillgång till sin Blackboard, där all viktig information finns gällande den valda utbildning... Och som om det inte skulle vara nog, har du en omtenta från föregående termin, uppstår ytterligare problem då du inte får anmäla dig till de nya tentorna....

Detta har akademin bestämt för att ingen ska kunna släpa efter med några poäng.... Dem är ju inte kloka... Sista tentan för höstterminen är den 15:e januari och nästa termin börjar redan den 18:e.... Och det "bästa" av allt, läraren har tre veckor på sig att rätta proven...
..... Så i värsta fall kan man därför vara tvungen att få avbryta sina studier.... Men har man "tur" och får fortsätta, då har man förhoppningsvis gjort första tentan på nya kursen och pengarna, ja de utbetalas i slutet av februari...

....."Ja det är ju inte bra det här", säger man på akademin, ..."till nästa år ska vi ändra på reglerna".... OCH? Vad hjälper det oss???

Så jag är SUUUUUUUR!!!!!

Ha det bra! Tack! Hej!
Maria

söndag 10 januari 2010

Bara tentaplugg....


Mysigaste julboken!


Har nästan inte gjort annat än att pluggat i över en vecka nu.... Visserligen är det himla kul att läsa om alla personlighetsteorier, sjukdomar och terapiformer, men nu längtar jag efter att få vara riktigt lat och bara göra oviktiga saker!!!!!!

Johan håller på att städa ut julen och barnen ritar och myser! Senare kommer Ida och Doris hit för att under den nästkommande veckan stanna kvar och bo med oss. Joel ska till Trysil och åka slalom, så vi får låna tjejerna lite! :)))



Solens strålar lös så fint på min midsommarklänning!


Nej nu måste jag sätta mig vid böckerna igen.... Hoppas ni haft en skön helg och att ni får en bra start på nästa vecka!


Kram!

onsdag 6 januari 2010

Fint avslut och ny början....


Lite gamla fotografier....


Små söta etiketter


Så har allvaret börjat igen... Kajsa har åkt hem till Göteborg, barnen börjar snart skolan igen och för mig är det plugga plugga plugga som gäller! :P Vi har emellertid haft en väldigt mysig och harmonisk jul med massor av trivsamma dagar! År 2009 fick dessutom ett supertrevligt avslut då vi firade Johans föräldrars 40-åriga bröllopsdag i kombination med nyårsfirande på Brunnen i Söderköping! :))))


I salongen

Apropå mitt förra inlägg så vill jag även tacka mina rar vänner för den fina respons jag fått! Särskilt mycket uppskattar jag min goa vän A-K´s alla kloka tankar och åsikter!!!! Tack för att du är du, sluta aldrig med det!!!


Även en agnostiker kan uppskatta ett vackert kors


Ha nu en fortsatt bra vecka och var rädda om er ute i vinterkylan!

Kram från mig!



söndag 3 januari 2010

Därför gör ett par rosa raggsockor mig så glad...



Rosa raggsockor!


Hur livet än ter sig, så är det sällan som jag ångrar något jag sagt eller gjort.... Med det skrivet, säger jag inte att jag aldrig tycker att jag gör fel, eller inte kan be om ursäkt, för det händer! :P Inte heller är det ofta som jag grämer mig över något jag inte har eller borde ha gjort, vilket kan beror på att jag oftast noggrant funderar över mina val och dessutom är ganska osentimental...

Men det finns en händelse där jag känner att mitt agerande varit långt ifrån det bästa och där mitt handlande borde varit annorlunda! Där mitt ansvar att skydda någon varit otillräckligt så att denne, flera år efter det inträffade, fortfarande får brottas med de konsekvenser som detta fört med sig! Någon som på ett mycket brutalt sätt både psykiskt och fysiskt råkade illa ut och där jag varit oförmögen att förutse och förhindra att detta skulle hända.....
Då skadorna uppdagades var jag visserligen så arg och handlingskraftig att jag lyckades eliminera det kontaktnät som fanns mellan någon och faran, men min sorg och smärta vilseledde mig till att tro att jag gjorde det rätta genom att inte agera hela vägen..... Jag inbillade mig att jag på så sätt medverkade till att skydda och ombesörja.... Jag hade fel!


Det är många som vet, med det finns fler som inget anar och även dem har jag skyddat, från verkligheten och sanningens mörka sida... Och för dem har det dolts, vad det kostar! All den sorg och smärta som likt ett väsen, dagligen funnits där. Oändligt mycket ångest och oro som även den ständigt varit närvarande!


Trots detta har denna underbara människa (någon) lärt sig att leva i verkligheten, fastän den ibland gör ont och svider. Och även om mörkret har funnits, har det aldrig besegrat glädjen eller lyckan för någon av oss. Inte heller har det kunnat stjäla vår känsla och förmåga att uppleva och uppskatta livets små eller enkla ting..... En klapp på kinden, en solig vinterdag, men även något så simpelt som ett par sockor.... Därför gör ett par rosa raggsockor mig så glad!


Glädje!

God fortsättning på det nya året!

Kram Maria