tisdag 28 juni 2011

I sommarhettan känner jag lycka och en gnutta vemod

I trädgården...
Sommarlunch ute... fetasallad med kalamata- och halkidikioliver


Igår var vi flitiga! Johan arbetade och vi andra var hemma och klippte häcken, krattade gräs, rensade rabatter... trädgårdsarbetade så att svetten rann! Duktiga vi, lyckliga vi! :))) Idag däremot har jag och Smulan legat ute på gräsmattan och läst böcker... lyssnat på Sommar på P1... filosoferat, funderat och samtalat om livet och lyckan!

Sommar är härligt, det är lycka... men i denna lycka känner jag att det ligger en gnutta vemod! Det är nu tiden kommer ikapp, som minnen vaknar och känslor väcks till liv... Upplevelser och händelser gör sig påminda, kommer upp till ytan... kanske för att vinterns arbete läggs åt sidan och ger utrymme för själen att ta mer plats! Det känns som om sommaren är tankarnas tid och även om jag ständigt försöker samla mina funderingar för att  förstå det som sker,  blir det extra tydligt under sommaren... tydligt hur viktigt det är att leva i det som existerar! Visst är det viktigt att få drömma, absolut, men jag tror att det är viktigt att drömma med måtta, att inte fastna, eller lura sig till att leva i en strävan efter något som inte är verkligt, något som är ouppnåeligt....

Vad vi gör med våra liv är också viktigt, men att vi gör det som känns rätt och riktigt, tror jag, är av ännu större vikt! Jag försöker lära mina barn det... att handla rätt, men att inte lura sig själva till att tro att de "är" det de presterar! Jag försöker lära dem att inte ha för bråttom, att det inte är livsviktigt att vara före, eller farligt att hamna bakom... förmå dem att inte stressa, att inte oroa sig för mycket! Visa dem genom att leva i NUET (vilket inte alltid är så lätt), för att det är där vi är, det som är viktigt, inte där vi var, eller kommer att vara... Med det inte sagt att jag inte tycker att minnen är viktiga, för det är de!

Så vi har filosoferat en del... legat på en filt i sommarhettan och tittat på den klarblå himlen... Andats, känt pulsen, men inte stressat, inte varit påväg... utan bara varit, liggandes på en filt i trädgården, där vi samtalat om livet.... om att vårda och ge näring åt sin egen lycka. Jag tror nämligen inte att lyckan är något man hittar, något man snavar över... jag tror att det är något man skapar, men inte med hjälp av pengar, eller någon gudstro (eller jo, jag tror att det finns andra som kan bli lyckliga av sin livs/gudstro, men dit hör inte jag)! Jag tror att det är upp till oss själva att kunna uppleva lyckan, att omges av den… att värdesätta och ta tillvara den! Att se det lilla, hur litet de än må vara...


Jag hoppas att ni är lyckliga!

måndag 27 juni 2011

Igår...

Stina hade bakat massor av gott...


...var vi på kusinkalas i huvudstaden och firade Elias! :)  Vi hade det trivsamt och mysigt... solen tittade fram, barnen badade i dammen och det bjöds på både god mat och fantastiska godsaker!



Flera av recepten till kalasets godsaker var hämtade ur denna bok


Idag skiner solen.... så här ska solas!!! :)))
Önskar er en toppendag!!!
Kram

Pst... i eftermiddag ska bloggaren UnderbaraClara sommarprata,
det kanske kan vara något att lyssna på! :)

lördag 25 juni 2011

Ösregn och solglimtar...

Wadköping under Midsommarafton

 
Stadsparken


Fotograferande Nora


Midsommartårta



...här skiner solen, men för fem minuter sedan fullkomligt öste regnet ner!
Nu blir det långfrukost och sedan slappardag ute på altan!

Ha det fortsatt fint!
Kram

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!



Önskar alla rara som tittar in här
en riktigt fin och skön
Midsommarhelg!!!

onsdag 22 juni 2011

Att få njuta en smula...



Livskvalitet hela dagen lång tillsammans med finaste vännen Karin...
Tjejsnack, skratt och allvarsamheter...
Lunch och trädgårdsfika
Underbart och härligt!


...och så en vildvuxen trädgård som talar sitt eget språk!


Må väl alla rara!!!

tisdag 21 juni 2011

Sommarsysslor

 
...och Pionbuketten är fortfarande lika fin


  
   Söta bakformar från Panduro...


  
   Blått och prickigt från GreenGate, gör det roligare att baka....


    
   Rabarberpaj, redo att gräddas...


 
Det blir inte så mycket gjort här idag... Igår bakade vi paj och mös... och så gick jag och Bettan en promenad till M-bergs köpcentra, där jag införskaffade lite virkgarn... Så när lusten infinner sig ska jag virka lite mormorsrutor, blev så himla inspirerad av Kajsa som virkat den sötaste spetskoftan till Doris!



   LEV VÄL!
  ♥

     



söndag 19 juni 2011

Finaste tvååringen...

Sötnosan gör som moster Nora... sätter snodden på armen, istället för i håret!



Igår gick vi på kalas och 
firade den charmigaste tvååringen...

Idag blir det lite shopping med Kajsa och de andra "familjebrudarna"!  :)))



Önskar er den finaste söndagen!!!
Kram i regnet!

torsdag 16 juni 2011

Från trädgården och vägkanten

Lycka...



Blomstrande Pioner och överblommad Alium... En knippe väldoftande Lavendel och så lite vildvuxet, plockat från vägkanten... Ljuvliga sommarblomster, i mjuka, härliga pasteller.... Lycka är att kunna plocka och få njuta av allt det vackra som sommarnaturen bjuder på!!!



Sommarblomster i salongen



Ytterligare en dag som går i lathetens och stillsamhetens tecken! Tvättar lite, plockar och funderar och det går långsamt... Men  jag klagar inte, för det är länge sedan som det kändes så här kravlöst och skönt! Det är länge sedan som jag var helt ledig!!! :)

Idag har Herman sin bästa kompis här, så vi stannar nog hemma och  "pular och donar" lite... Men jag tror att vi aktar oss för att slita allt för hårt! :))) 

I morgon är det fredag och då kommer vår Kajsa hem, och på lördag går vi på tvåårskalas och firar  goaste lilla barnbarnet!!!



Lev väl alla rara!
Jag hoppas att ni hinner njuta av sommaren!!!
KRAM
♥


onsdag 15 juni 2011

Nära kräftans vändkrets



Sol vind och vatten
Ljuvliga dagar och ljumma nätter...
...tänk vad en vecka kan gå fort!





Jag hoppas att ni har haft det trivsamt...
...hörde att det varit ett rejält åskväder när vi var borta.

Kram på er!

måndag 6 juni 2011

Tänk...

Mysiga kviltar....


Tänk vad underbart det är nu när man kan sitta ute på altan om kvällarna, inlindad i en mysig pläd eller kvilt, läsandes en trivsam bok! :)



 
Lite blommigt och pastelligt i salongen...


Idag tvättas och städas det.... Tänk när man var yngre och tyckte att det var mysigt att hänga tvätt, det har gått över kan jag säga!  ;)



Himla mycket fint från Ninas mysiga butik Nice inredning och presenter



... och tänk att det är så ljuvligt med sommar! Min mamma älskade sommaren, solen och värmen, och hon älskade att resa!!! :)  Ett par år innan hon insjuknade, reste vi tillsammans  till Kreta, och under den vistelsen var det värmerekord och omkring +48*C i skuggan... Det var så varmt att cikadorna tystnade och mamma fick närmare 300 myggbett, medan vi andra inte fick ett enda... Vi bodde i en mysig liten by, långt ifrån turistanläggningar och exploatering...  Tänk, det är ett fint minne!



Ha det gott alla rara, jag hoppas att ni får en skön nationaldag!
KRAM

söndag 5 juni 2011

Smulan är...


Rolig
Envis
Snabbtänkt
 ♥
Snäll
 ♥
Omtänksam
 ♥
Kreativ
 ♥
Ansvarsfull
 ♥
Bekväm
 ♥
Kärleksfull
 
...och en härligt argumenterande och badmintonspelande isfantast!
 ♥


Igår hade vi trädgårdskalas ute i det vackra sommarvädret... 
Familj och släkt firade världens bästa "Smulan"!


Jag hoppas att ni har haft en toppenhelg!
Kram

fredag 3 juni 2011

Ljummen försommarkväll...



Trädgårdsbestyr och skateboardåkning på gräsmattan... en helt vanlig försommarkväll!


Ha det toppen alla rara!!!
KRAM

torsdag 2 juni 2011

Sommarlov...

Ram och ljuvlig blomsterbild som Nora tagit.... finaste morsdagspresenten!



Nu har vi sommarlov... och genast sätter läsabstinensen igång! :) Som bot på det hela har jag införskaffat lite "trivsam" kiosklitteratur! Det blev Mons Kallentofts "Vårlik", Emma Jangestigs "Varför gråter inte Emma", "Pojken i randig pyjamas" av John Boyne samt Jonas Jonassons "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"... Nu hoppas jag på avkopplande läsning!



I morgon ska jag passa lilla


Idag ska vi tvätta och fixa här hemma, måste få lite ordning innan lördag, då vi ska ha kalas för Smulan! Till helgen kommer även Kajsa och Joakim, det ser vi fram emot!


Ha en skön och trivsam dag!
Kram