onsdag 26 februari 2014

Om vad som också kan vara på-riktigt-glädje

Måndagens bukett
Fem gula ranunkler för tio kronor
Gillar bukettens spretighet och att det är nejlikorna som tar plats
Blomsterglädje
Om jag var...
...din hemmafru
Älskar den här kokboken


Det är bokrea nu. Och det är ju kul, även om utbudet sällan känns lika bra som man tänkt sig. Hittade i alla fall den här kokboken och jag kan inte säga annat än att den är ljuvlig. Att den är precis sådär vacker, smakfull, fyndig och läsvärd som man önskar. På ett sätt som gör en glad. På-riktigt-glad. 

Och så råder ju den bästa blomsterbukettiden. Det är synd bara att snittblommor är så dyra. Helst skulle man ju vilja ha massor av ranunkler, nejlikor och (allergivänliga) tulpaner. Men det är otänkbart. Det är tur att man ibland kan köpa reade buketter för en mindre slant. Investera i lite blomsterglädje. För även blommor gör mig på-riktigt-glad.

Ljuset. Det efterlängtade och saknade dagsljuset. Hur obeskrivligt skönt och välbehövligt är det inte att vi har fått längre dagar? Flera ljustimmar! Det är ju nu som kroppen är som tröttast och energireserverna behöver påfyllning. Så ljuset gör mig också på-riktigt-glad. Precis som min älskade familj och mina ärliga och snälla vänner.

På-riktigt-glädje. Vad den är fin och skön. Och välbehövlig. Det är klart att den inkluderas av så mycket annat och att den inte alltid känns som en självklarhet. Men den behövs och därför bör vi njuta av den. Så ofta och mycket vi bara kan. Jag hoppas att ni också kan känna den!

KRAM
   

4 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Underbar bukett med ljuvliga färger! Det är så uppiggande med vackra blommor, det är liv!
Var på Maxis bokrea igår men köpte endast en bok, Sanna Töringes Citroner och rosmarin i mitt kök, Sanna är en favoritförfattare när det gäller mat och trädgård.
Din bok har jag sett tidigare men jag blev lite tveksam när jag såg omslagsbilden, ska kolla närmare på den, gillar varma, glada böcker.
Visst är det skönt när ljuset har återvänt, man blir piggare och nu är det ljust när jag kommer till jobbet. Men fortfarande är det mörkt när jag kommer hem.
Ha nu fina på-riktigt-glad-dagar, rara du!
Kramar Eva

LyckligaPraliner sa...

Ååhhh jaaa du är ju alldeles på riktigt sann och riktig. Så där riktigt god som den godaste chokladboll jag bakat. Och den var verkligen extra god! Jag älskar din fina bukett och allt du skriver idag!! Jag som nyss skrev ett inlägg om min "lättförnöjda" sida. Och så kikar jag in här hos dig och blir bara ännu mera glad! Vad jag är glad att jag fann dig och din blogg. Den tillför mig glädje och inspiration. Tack! ♥

~ Eva ~ sa...

Underbart fin bukett.

Bokrea, jaa...jag vet då rakt inte vad jag ska läsa som håller mig kvar.
Rosamunde Pilcher är bra på det vet jag :)

Ganska stor text behöver jag också, så jag har filosoferat kring det här med ljudböcker...men de är väl inte på rea...?

Påriktigtglädjen, bör man ta tillvara på. Instämmer.
Den är oftast så enkel, och liten, men upplevelsen av den är så stor.

Önskar Dig och familjen en skön helg.

KRAMEN från Eva

Åke och Tanterna sa...

Hej hjärtat... och innerligt grattis... för det är väl denna helg?

Fika - nödvändigt.

*Kramar i massor*