onsdag 26 februari 2014

Om vad som också kan vara på-riktigt-glädje

Måndagens bukett
Fem gula ranunkler för tio kronor
Gillar bukettens spretighet och att det är nejlikorna som tar plats
Blomsterglädje
Om jag var...
...din hemmafru
Älskar den här kokboken


Det är bokrea nu. Och det är ju kul, även om utbudet sällan känns lika bra som man tänkt sig. Hittade i alla fall den här kokboken och jag kan inte säga annat än att den är ljuvlig. Att den är precis sådär vacker, smakfull, fyndig och läsvärd som man önskar. På ett sätt som gör en glad. På-riktigt-glad. 

Och så råder ju den bästa blomsterbukettiden. Det är synd bara att snittblommor är så dyra. Helst skulle man ju vilja ha massor av ranunkler, nejlikor och (allergivänliga) tulpaner. Men det är otänkbart. Det är tur att man ibland kan köpa reade buketter för en mindre slant. Investera i lite blomsterglädje. För även blommor gör mig på-riktigt-glad.

Ljuset. Det efterlängtade och saknade dagsljuset. Hur obeskrivligt skönt och välbehövligt är det inte att vi har fått längre dagar? Flera ljustimmar! Det är ju nu som kroppen är som tröttast och energireserverna behöver påfyllning. Så ljuset gör mig också på-riktigt-glad. Precis som min älskade familj och mina ärliga och snälla vänner.

På-riktigt-glädje. Vad den är fin och skön. Och välbehövlig. Det är klart att den inkluderas av så mycket annat och att den inte alltid känns som en självklarhet. Men den behövs och därför bör vi njuta av den. Så ofta och mycket vi bara kan. Jag hoppas att ni också kan känna den!

KRAM
   

söndag 23 februari 2014

Om det fina

Tulpanbuketter lite varstans
- och i bakgrunden den turkosfärgade och otroligt vackra eldstaden -
Som vackrast just då
Fika och paketöppning
Några av Annikas favoriter...
...och en av hennes mest älskade
- finaste Niklas -
Fredagens lunch
Det vackra porslinet...
...och besticken
Den supergoda maten
- stekt kassler och blomkålsmos -
Rosorna på köksbordet
Korridoren med den vackra trädörren
De yngsta sötnosarna
- varav en febrig Melker -


Några bilder från fredagens firande i Västerås. Väglaget var väl inte det bästa att köra i, men vi trotsade halkan och åkte dit. Att få fira en vän kan nämligen kännas väldigt viktigt. Särskilt om det är en vän som har funnits med sedan barnsben. Någon med vilken man har gemensamma livsupplevelser. Som känner en som endast fåtalet gör. Likt en syster. Omtyckt av ens egna föräldrar (när de var i livet) och särskilt omtyckt av de egna barnen. Då är det extra viktigt att få fira. Och väldigt väldigt fint.

Och efter fredagens fina känns det som om helgen plötsligt övergick i söndag. Alldeles för snabbt. Men trots detta och trots att Smulan varit sjuk, så har vi hunnit med en del trivsamheter. Som att gå på konstutställning och att äta prinsesstårta. Det är fint det med.


Jag hoppas att ni har haft 
en trivsam helg!

Ta hand om er!
Kram

fredag 21 februari 2014

Hipp Hipp Hurra

Blåbärskladdkaka
Hipp Hipp Hurra


Idag åker vi några mil för att fira vår fina vän Annika. En mycket älskad, rolig, lättsam, klok, smart, omtänksam, generös och söt vän!


Ha en fantastisk fredag!
KRAM

onsdag 19 februari 2014

Sportlovsgörande

Smulans sportlovsfina naglar
Sportlovsgörande


Vi hade en trivsam dag igår. Karin och Elin kom över och vi åt linsgryta (tillagad av röda linser och quinoa tricolore) och det här brödet. Nyttigt och gott enligt mig (men inte Smulan, som ogillar lökbitar och linser) och dessutom superbilligt och lättlagat. Till fikat körde vi återigen den här tårtan (minus jordgubbarna). Älskar att den är så enkel att göra iordning.

Idag målas det naglar och fixas med annat. Både nödvändigt och mindre viktigt sportlovsgörande. Hoppas att ni har det fint!

KRAM

måndag 17 februari 2014

Solstrimmor

På vägghyllan i arbetsrummet
- hit når solens strålar året om -
Vita- och svartmönstrade lådor och papperspåse från Lagerhaus
Lördagens mysiga familjefrukost hemma hos Ida
- De större kopparna är loppisfynd. De mindre kommer från Åhléns -



Den här veckan inleds med solstrimmor från en delvis vinterblå himmel. Det känns både välkommet och välbehövligt. Och på flera sätt livsnödvändigt.


Jag hoppas att ni får en
fin start på veckan!
KRAM

torsdag 13 februari 2014

Instabilder




Jag har framkallat ett gäng Instabilder. Blev både nöjd och glad över hur fina de blev. Jag beställde från det HÄR stället där man enkelt laddar upp sina bilder och sedan snabbt får dem levererade.  


Ta hand om Er!
KRAM

tisdag 11 februari 2014

Doris tigervän och lite annat

Doris nya tigervän...
...precis intill sängen
Böcker nära till hands...
...och sjuttielva stycken Pezfigurer
Idas Iittalalyktor...
 ...och ett hörn av det 50-talsinfluerade köket


Några glimtar från Ida och Doris hem. En charmig 40-talslägenhet med originalbadrum och en aning slitna köksluckor. Här bor de bra. Hjärtefint och supermysigt.


KRAM
       

söndag 9 februari 2014

Choklad- och apelsintårta

Choklad- och apelsintårta
(Vetemjölsfri havrebotten)


Idag har vi söndagsfikat. Det kändes extra välbehövligt eftersom hela dagen, mer eller mindre, har regnat bort. Som efterrätt bakade vi därför en himmelskt god och kaloririk choklad- och apelsintårta. Grundreceptet hittar ni HÄRDen enda skillnaden är att dagens chokladsmörkräm var smaksatt med rivet apelsinskal och att garneringen bestod av apelsiner och jordgubbar. 


Önskar er en fin söndagkväll 
och en god start på den 
nya veckan!
KRAM
     

lördag 8 februari 2014

En lördagens

Nyttiga vindruvor
Blommigt på duk och koppar (gammalt från Indiska)
Småfat gjorda av FabFrida
Sugrör från Lagerhaus


Tomatmarmeladen är slut. Jisses vilken okul, om än bagatellartad, insikt. Och det blev ju lördagsfrukost ändå. Som tur är.


Jag hoppas att ni har 
en utomordentligt 
fin lördag!
KRAM

fredag 7 februari 2014

Bildkavalkad Fantasmagori


















Bilder från gårdagens magiska operaföreställning. Fantasmagori. Vackert, rörande och minnesvärt! Det var en mycket nöjd och glad Smula som följde med hem i går kväll. Och såklart var även vi glada, stolta och mäkta imponerade av Kultur- och musikhögskolans elever och lärare som lagt ner så mycket arbete och hjärta kring musiken, sången, skådespelet, scenografin och kostym- och perukdesignen.


Åh inte känns det så tokigt att 
det är fredag idag!
Ta hand om er!
KRAM