lördag 27 augusti 2016

Om trollskogen och lite annat

Underbara Tiveden
Vackert
Favoriträtt
Boktips
Älskar!Tivedens nationalpark kan vara en av Sveriges vackraste. Parken bildades 1983 men blev naturskyddad flera år tidigare tack vare etnografen och upptäcktsresande Eric von Rosen, som förresten är farfars far åt en av Johans kompisar. Under gårdagen var jag där tillsammans med elever och kolleger. På smala stigar och genom trånga passager, förbi sjöar och över Stenkälleberget vandrade vi. Tivedens nationalpark är en av Sveriges äldsta skogar och här möts man av enorma stenblock vilka är kulturminnen från inlandsisens frammarsch. Så besök Tiveden, jag blev fullkomligt hänförd av dess natur. Gårdagens vandring avslutades med bad och grillning i vackra Vitsand, även det en upplevelse. 

Annars då? Jo det har mest varit jobb, jobb, jobb. Att återse kära kollegor har varit fint och terminsuppstarten har gått bra. I veckan beställde jag en ny Kånken, modell Maxi, och jag är supernöjd. Jag älskar verkligen dessa ryggsäckar och tyckte mig behöva en till. I övrigt går lördagen i långsamhetens tecken. Vi skulle egentligen ha gått på kräftskiva men istället har dagen ägnats åt vila och filmtittande. Jag har dragit på mig en riktig dunderförkylning och känner mig genomhängig. Jag hoppas att ni har klarat er ifrån baciller och halsont. Vill ni läsa en bra bok kan jag tipsa om "Min fantastiska väninna"! Och är ni sugna på musslor kan ni laga den HÄR rätten, den är utomordentligt god!


Nu ska jag fortsätta att kurera mig!
Fin lördag till er!
KRAM

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Att gå omkring i en trollskog är spännande och rogivande! Jag brukar hitta på små sagor för mina små och de gillar skogen lika mycket som jag. Kan förstå att ni hade en fantastisk dag i skogen, ungdomarna behöver komma ut i naturen, det stärker.
Trist att du blivit förkyld men så är det alltid när jobb, skolor och dagis drar igång.
Musslor gillas och jag äter det ibland på restaurang men nu har jag ditt recept så jag kan göra själv. Tack!
Krya nu på dig, fina Maria, så blir det nog en bra kommande vecka!
Kramar ♥ Eva

martinealison sa...

Bonjour ma chère Maria,

Je suis très heureuse de te lire et d'admirer ce lieu où tu as pu profiter du grand air...
Les balades en plein air nous ressourcent ! Je pars toujours avec mon sac à dos avec Sir Icarus, mon dalmatien lors de nos nombreuses promenades.

Ah les moules, c'est délicieux ! J'aime beaucoup aussi !

Je te souhaite un excellent weekend, rempli de soleil.

Gros bisous