söndag 31 maj 2009


Ett år idag!


I vår trädgård!

PÅ PÅ mamma!

PÅ PÅ för den tid vi fick tillsammans och PÅ PÅ för de stunder som gavs

PÅ PÅ för det vi kände och PÅ PÅ för det vi aldrig sa

PÅ PÅ för all den smärta som du inom dig bar och PÅ PÅ för envisheten och styrkan som du trots det hade kvar

PÅ PÅ för alla tårar men även skratten och glädjen som vissa dagar gav

PÅ PÅ för att jag önskar att du nu har det bra

Jag älskar dig!

Maria

torsdag 28 maj 2009




Väntan...........

För exakt ett år sedan tillbringade jag i princip all min vakna tid med att vaka hos min då mycket sjuka mamma! Tillsammans med nära och kära fanns vi där för henne, gav henne av vår omsorg och kärlek, gav från oss själva, allt för att göra hennes sista tid så lugn och behaglig som möjligt.

Mamma hade, trots att hon under en längre tid varit allvarligt sjuk, kämpat för att i allra möjligaste mån kunna klara sig själv. Hon bar på en livsvilja och envishet som jag sällan skådat och hon ville verkligen få leva! Nu blev det inte så....... och numera bor hon som ett kärt minne i våra hjärtan!


Kärlek i form av ett rosa hjärta!


I år väntar vi på ett nytt liv, vi väntar och vi längtar och vi ser verkligen fram emot den nya lilla person som komma skall!!!


Murgröna, en livskraftig växt!


Jag tror inte på ödet eller det förutbestämda, inte heller tror jag på ett liv efter döden, men jag tror på LIVET och jag tror på KÄRLEKEN!


Älskar spets, vitt och romantik!



Ha det bra och var rädda om er! <3
Maria

torsdag 21 maj 2009

Romantik, blomster och lediga dagar!

Sydde lite blommiga och rosa hjärtan i förra veckan!

Äntligen slipper jag plugga! Har skrivit PM i flera dagar och även om det finns en hel del kvar att göra, så tar jag nu ledigt över helgen! Jag ser fram emot att få pyssla och sysslesätta mig med annat kul! :) Längtar efter att få sticka klart babytröjan, plantera blommor (blev inte av förra helgen), sy och kanske baka lite!

Förra helgen var Elena och hälsade på och det var så mysigt! Hon är en mycket speciell och fin människa, som vi alla tycker mycket om!

I dag ska vi till Kajsa och Daniel och äta! Jag har fått reda på att vi ska få min absoluta favoriträtt, marinerad och ungsbakad kyckling- och grönsaksgryta! Det gör mig så glaaaaad!

Det är så mysigt att få åka hem till sina barn och äta! Innan vi åker till Kajsa och Daniel ska vi bli bjudna på fika hos Ida och Joel. Hemma hos dem bakas det bullar och jag tror säkert att de kommer att bli supergoda! De brukar lyckas med sina bullbak! :)


Alla våra sötnosar, om än i lite yngre upplaga!

Att ha barn är ett stort glädjeämne! Att få barnbarn ska även det bli roligt! Vi är alla så förväntansfulla och nyfikna på den lilla tjejen som ska komma! Lite nervöst är det också...... Min brors fru sa en gång att man är mycket mer "orolig" och "pjoskig" då det gäller barnbarnen........ Jag tror att det ligger något i det!



Gick igenom lite gamla foton och hitta dem här! Det översta till vänster är då jag är åtta månader gammal, de andra till höger är på min moster Barbro då hon var liten. Nere till vänster är ett på min morfar och mormor och brevid är ett på min mamma, finkammad med rosett i håret! Numera finns ingen av de andra i livet...... men jag tänker ofta på dem!


Ha det bra och var rädda om er!
Maria


lördag 16 maj 2009

Skriva PM!


I dag skulle jag helst vilja sitta ute i solen och slappa.......
Eller ännu bättre, åka och köpa blommor. Förra året hade vi massor av brudslöja som vi planterade ut i krukor och satte vid uteplatsen. Det var så vackert!
I år ligger vi efter med allt... Inga frön är satta, växthuset är tomt och trädgårdslandet obrukat, ja listan är lång på saker som vi inte hunnit med. :P Kanske får jag tillfälle att plantera lite i morgon......
I dag måste jag skriva PM, vilket antagligen kommer att sysselsätta mig ett par dagar..... Som tur är kommer Elena i kväll, det ska bli roligt! :)


Ha en jättebra helg och var rädda om er! <3

Maria



onsdag 13 maj 2009

Att fika är ett sant nöje!

Att baka är inte särskilt kul...... Däremot är det väldigt trevligt att fika!
Eftersom flera av våra barn är kraftigt allergiska mot både jordnötter, mandel och hasselnötter medför detta att vi oftast bakar själva, vilket i och för sig inte innebär att vi gör det så ofta, men att vi ändå gör det, någon gång ibland! :)



tisdag 12 maj 2009

Vårkänslor....

Det är tur att vi lever i ett tempererat klimat så att vi får uppleva alla årstidsväxlingar! Bortser man från alla allergier, så har nog våren alltid tillhört en av favoriterna!
När jag var tonåring och nyinflyttad student brukade jag och Anna-Karin gå långa vårpromenader. Under dessa diskuterade vi livets klurigheter, ofta handlade det om killar, men även andra typer av funderingar ventilerades. Givetvis drog vi kloka och välgenomtänkta slutsatser om livets mysterier och just då hade vi så många bra svar och lösningar på allt vad det innebär att vara människa! Nu 25 år senare är dessa promenader både roliga och fina minnen, starkt förknippade med våren!
Våren gör mig för det mesta väldigt glad, men den bär numera även på en saknad...... För mig väldigt starka känslor, känslor vilka inte alltid kan översättas med ord!
PÅ PÅ och ni vet vad jag menar!


-De här blommorna är till dig mamma! <3

Mysfika!


I lördags kom Kajsa över och fikade!

måndag 11 maj 2009

Mormorspyssel!

Skapa blogg!

Fick hjälp av Kajsa (min stumpa) att skapa en blogg idag! Problem uppstod redan i början..... Lösenord.... Fanns redan ett..... Hade tydligen försökt i mars med att aktivera ett bloggkonto, vilket jag glömt bort! Vid närmare eftertanke kan jag faktiskt minnas mina ihärdiga försök att få till det, vilket av någon konstig anledning misslyckades... ;) Nåväl, nu har jag ett, vi får väl se hur kul det blir! :)