torsdag 30 juli 2009

Goda vänner är underbara!

<3
Brudslöja från trädgården...

Nu har Anna-Karin och hennes dotter Julia åkt hem efter att ha varit hos oss och hälsat på!
Det var så himla mysigt att ha dem här och vi har haft ett par riktiga tjejdagar med shopping, fika och mycket tjejsnack........ Exakt vad jag behövde!!!
Anna-Karin är en mycket smart, klok och rolig människa och hennes dotter är så go och rar vilket gör att man inte kan låta bli att gilla även henne jättemycket! Den unga damen är förresten väldigt duktig på att både rita och fotografera och hon har en jättefin blogg där hon lägger ut de mest underbara bilder!

Barnen uppskattade också deras besök och det har hjälpt särskilt Nora att få lite mer distans till alla negativa känsloyttringar som uppstått i samband med det inbrott vi hade i förra veckan....


Gammalt franskt dokument, så vackert!!!!!


I går passade vi på att ha en heldag i city och då införskaffade jag ett dokument som jag ska fixa till och sätta upp på väggen! Egentligen hade jag tänkt att texta ett eget, men det här var så välgjort och fint, så jag valde att köpa ett istället! <3


Mer brudslöja, vacker men illaluktande....


I dag har det regnat hela dagen och vi har haft en riktig innedag! Ida, Joel och Doris har varit här på kvällen och lilla Snufflan var så go och glad! De envisa generna märks tydligt och hon är mycket distinkt i sitt sätt att förmedla att även hon vill vara med och umgås! :)))

I helgen ska vi ta det lugnt! Jag ska försöka att sy lite och så längtar jag efter att få titta på en riktigt tjejig dvdfilm! Helst ska det vara något intelligensbefriande, gärna med en okomplicerad, ja varför inte helt banal handling, fylld med massor av romantik och annat lättsmält innehåll. Något som befriar hjärnan från vardagens bestyr och måsten......... En sådan film längtar jag efter!

Hoppas att allt är bra med er och att även ni får chansen att göra något som ni längtar efter! Var rädda om er och ha det så bra!

Kram Maria

lördag 25 juli 2009

Semester och inbrott!

*


Vackra rosor överallt!


Vi har varit på campingsemester och under en veckas tid fått njuta av det vackra Österlen!
Nora och Herman älskar verkligen att sova i tält och trots att vädret inte varit det bästa har vi haft en både skön och harmonisk semester! Förutom att umgås har vi besökt diverse sevärdheter och barnen är numera bekanta med platser som Smygehuk, Glimmingehus, Brösarps kullar och Sandhammarens naturreservat! :)))



Det är något magiskt med ljuset .........


Tyvärr fanns det människor av det mer kriminella slaget som upptäckte att vi rest bort, vilket resulterat i att vi haft inbrott i vårt hem ......

Jag hade inte tänkta att ägna dessa vidriga människor något utrymme, så jag kommer inte ytterligare att kommentera denna tråkiga händelse. Däremot vill jag poängtera att det känns ytterst tillfredsställande att Johan i skrivande stund håller på att installera ett huslarm med både ljus och rörelsedetektorer!
Något som känns roligt är att vi i nästa vecka får besök av min både kloka och kära vän A-K och hennes dotter J! Vi ser verkligen fram emot att under ett par dagar få umgås med dem!!! 

Tillsvidare hoppas jag att ni får njuta av sommaren och att livet är lent och rart mot er!
Kram från mig!

lördag 11 juli 2009

Ommålning, sötsaker och hämtmat!

<3

Från blomlådan


Just nu håller vi på att måla om lite här hemma...... I flera år har jag försökt få min man att gå med på att vi ska måla sängen vit, men eftersom han inte har samma brinnande intresse för inredning och dessutom inte gillar förändringar så har han inte varit så pigg på det. Nu har vi emellertid kommit till skott och i kväll gör vi den sista strykningen!
Passade även på att vitmåla skåpet vi har i sovrummet samt den gamla kökssoffan och jag känner mig helnöjd med resultatet! :)

Förutom att måla har jag även pratat i telefon med min goa och alldeles "bästa" A-K! Hon och hennes dotter kommer och hälsar på i slutet av månaden och det ser vi alla fram emot!




Sötsaker från sommarens baktillfällen


Sommaren har bjudit på flera tillfällen då det varit passande att äta tårta, så vi har bakat en hel del...... Roligaste händelsen är givetvis när Doris föddes och det firade vi med en riktig prinsesstårta!

Ute regnar det fortfarande och eftersom ingen har "hunnit" att förbereda någon mat här, så ska vi i kväll äta take away..... en lyx som jag verkligen uppskattar! :)))

Det var allt för denna gång!
Ha det så bra!
Kram från mig <3

tisdag 7 juli 2009

Kaxig!

Min mormor och hennes systrar


Motgångar kan vara av många olika slag, inträffa när som helst i livet och som människa kan man både känna sig liten och osäker inför dessa....
Som barn och ung var jag väldigt framåt och orädd. Sällan kände jag tveksamheter inför utmaningar och då jag mötte på motigheter gav dessa mig ytterligare styrka och envishet att gå vidare!
Som vuxen har jag fortfarande kvar min envishet och tjurighet, men ibland kan jag känna att en del av min "kaxighet" försvunnit...... och jag saknar det..... Saknar drivkraften och glöden bakom denna egenskap.......

Min mamma kunde ofta kommentera min kaxiga framtoning och påpeka att den inte alltid var så bra för mig...... och kanske hade hon i vissa avseenden rätt. Men oavsett vad denna egenskap fört med sig, så tror jag ändå att den alltid varit nödvändig, ja rent av livsnödvändig! Den har funnits där som ett redskap, vilket jag använt för att hantera livet!

Nu behöver det ju inte vara så att "kaxig" är synonym med att vara stöddig och överlägsen. Det låter så negativt och egoistiskt...... Jag väljer hellre att klä in den termer av livskraft och mod! Där förmåga att känna kurage ger dig motivation att våga fortsätta, även om du i ditt val står ensam.......

Genom åren har jag funderat mycket på livet och särskilt mycket har jag tänkt på min uppväxt och mitt förhållande till mina föräldrar........ En relation som sett olika ut beroende på i vilka livsskeenden vi befunnit oss..... Rollerna har varierat och nya livserfarenheter har givit mig ett mångfasetterat perspektiv på livet.
Och en sak är säker, att utan den uppfostran jag fått, hade denna kaxighet aldrig uppstått och i dag är jag glad att jag fått så stort utrymme till att bli den jag är!

Jag har lärt mig att det inte spelar någon roll om du tror på gud och alla människor om du ändå saknar förmågan att känna tillit och kärlek till dig själv! Och även om jag har upplevt hur underbart det är när människor tror på mig, så vet jag att det i slutänden inte är livsnödvändigt för min fortsatta existens.
Med det säger jag inte att andra människor saknar betydelse, dem och den kontext du omges av spelar stor roll! Jag menar bara att det inte är andra som ska skapa din självbild, den är det du som ska äga! Din personlighet ska formas så som du väljer att forma den och har du tur finner du en vän som kan spegla dig på ett ärligt och kärleksfullt sätt! Men låt aldrig någon annan människa får dig att tro att du är något du inte är, oavsett vad deras intention är!


Älskar ljusstakar


Avslutningsvis vill jag kommentera den bild som jag lagt ut på min mormor och hennes systrar. Fyra unika flickor som i början av 1900-talet levde i Stockholm. Om dem finns en lång och intressant historia, en historia om kvinnor vilka också på många olika sätt bidragit till att jag blivit den jag är.......


Ha det nu så bra och var rädda om er!
Kram Maria <3

onsdag 1 juli 2009

Längtar efter regn!


Ljuvliga pioner i vackert krus


Kan det bli för mycket sol.......... Och törs jag säga att jag längtar efter moln, svalka och solfria dagar...........
Just nu känner jag mig en aningens mätt på denna värme och tanken på ett ordentligt sommarregn, en rejäl åskskur eller varför inte en hagelskur, känns ganska så lockande!
Visserligen älskar jag sol och värme, men i över en vecka har vi haft omkring + 30* C både inom- och utomhus och jag börjar längta efter lite friska fläktar, jag tom saknar känslan då man fryser....... :P
Tyvärr är regn inte att föredra då vi måste göra om taket, men tanken är fri och man kan ju alltid drömma om lite uppfriskande nederbörd!


Pryder kökbordet


Något jag inte tröttnat på är de ljusrosa pionerna i trädgården! Jag vet att jag vid flera tillfällen har visat bilder på dessa vackra blommor, men jag kan varken få nog av, eller låta bli att fotografera dem!
I går passade jag på att plocka in en vacker bukett och numera står de i ett gammalt krus på köksbordet. Åsynen av dessa blomster gör mig både glad och lycklig!

Annat som gör mig glad är lilla Doris! Hon är så otroligt söt och go och man kan inte annat än att vara tokkär i henne!!!! Lilla gumman sover hela nätterna och mestadels av dagarna och när hon är vaken vill hon äta, både mycket och länge! Hon är så lugn och behaglig och även om hon skriker är hon den mest näpna och bedårande lilla prinsessa!
Både Ida och Joel är så goa och trygga i sina föräldraroller och lilla gumman hade inte kunnat få bättre föräldrar!!!!!!!


Pioner i olika nyanser


Då det gäller takomläggningen kan jag bara sucka högt........ De som har ansvaret har ännu inte satt igång och varje dag har de olika förklaringar till varför de måste senarelägga arbetet.....

Nåväl, i morgon fyller Johan år och det ska vi fira med grillning och tårta!!!!! Alla barn, barnbarn och respektive kommer på kvällen, så det ska bli kul!
Har vi tur bjuder vädret på molnighet, ej regn, och om så är fallet har Smulan, Herman och jag bestämt att vi ska sitta inne och läsa hela dagen! :) Om nu solen och värmen består får vi läska oss med lite iskyld lemonad då vi ligger ute i skuggan, läsandes någon bra bok !!!!!


Ha det så bra alla ni och var rädda om er!
Kram Maria
<3