måndag 3 juni 2013

Bleka sommarben och längtan

Finklädd Ida med bleka försommarben
Plantor

Tänk snart, om några veckor, börjar sommarledigheten. Åh vad jag längtar efter dessa lugna, lata och långsamma dagar. Längtar efter obunden tid, tid som är fritid. Jag tror att det är vetskapen om allt det fina. Om att vi snart får sola våra bleka sommarben. Sitta på en filt ute i trädgården. Vila huvudet mot en kudde på gräsmatta. Läsa kiosklitteratur eller göra ingenting. Det är nog den vetskapen och längtan som är drivkraften nu. 

Igår hade vi en sådd- och planteringsdag. Lite sent kanske, men jag känner mig väldigt nöjd med att det blev av. Nu återstår bara omplantering av pelargoner och rensning (puh) av rabatter. Och så lite finslipning av text. Men sedan så, sedan är jag redo för sommarlunk och ingentinggöra. Och lite annat trivsamt med förstås.


Kram

6 kommentarer:

Anonym sa...

Samma här planterade och sådde lite igår. Visst känns det skönt att den efterlängtade ledigheten snar är här.
Ska bli så skönt.
Kram
AC

Min plats i solen sa...

Åhh, jag blir så glad och varm inombords av att läsa dina ord. Samma längtan lever här hemma just nu. Vi räknar dagarna nu. Snart står sommarlovet för dörren och som vi har längtat. I år mer än någonsin. Och snart ger vi oss hän till det magiska äventyret som kallas sommarlov.

Sköt om dig!

Kram Lotta

Annas röda stol sa...

Ja precis så, längtan efter dagar utan klockan. Ha det fint :) Kram Anna

blockethuset sa...

Så härliga tankar...om sommar och att njuta av livet...
Kram
C

martinealison sa...

Bonjour ma chère amie,

Comme je vous comprends avec cette envie de se retrouver dehors, allongé juste là sous le soleil qui nous caresse la peau... surtout après ces longues journées pluvieuses !...
Une très jolie publication.
J'aime beaucoup votre première photo.

Gros bisous à vous.

Vardag och flärd sa...

Sommarbruna ben får vi nog så småningom!
Vilket fint kalas ni hade för Smulan, så vackra godsaker!
Ha det riktigt fint, rara du!
Kramar Eva