fredag 30 augusti 2013

Det är lite så det är

Paper tape "Happy sixties" - Panduro
Finaste papperspåsen och vykortet - Lagerhaus
Anteckningsblock - ta tre betala 30 kronor - Akademibokhandeln
Viktigheter i provhytten
(Instagram)


Jag försöker att strukturera upp den nystartade terminen. Det är välbehövligt och viktigt. Samtidigt börjar jag vänja mig vid tanken på att hösten snart är här. Att den "typ" infinner sig på söndag. För det är då augusti månad övergår i september, vilken enligt bondepraktikan anses vara årets första höstmånad. Japp, så är det! Men även om jag accepterar det faktum att sommaren nog är över, tar jag det varsamt och försiktigt med min tillvänjning av hösten.

Förutom tillvänjning och "måsten" hinner jag med en del finheter. Som att under gårdagen bli bjuden på lunch och vara smakråd då vännen Karin införskaffade festkläder. Och så ägnar jag mig åt att fixa lite i arbetsrummet. Pryder vägghyllorna med nya anteckningsblock och annat "välbehövligt och fint". Och glasburkarna fyller jag med "bra att ha saker" och nyinköpta och tjusiga taperullar. 

Och parallellt med allt detta pågår det ständiga arbetet i att balansera känslor och idéer med rimlighetstänk kring vardagliga nödvändigheter. Och jag försöker återfinna inredningsinspirationen och skaparlusten, samtidigt som jag avslutar ett stort och energikrävande projekt. Det är lite så det är. En blandat kompott av finheter, görande, strukturtänk och en tillvänjning av hösten. Det är sannerligen skönt med fredag!
Finaste dagen till er!
KRAM


4 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Vad du gör det fint i arbetsrummet :) Det är viktigt att trivas där. Ja, det är höst...Hos oss faller det många gula löv nu. Inte i massor men ändå. Vi har haft flera nätter där det varit nästan nollgradigt.

Vet du, hela stycket du skrivit från " Och parallellt.... ner till "...tillvänjning av hösten" kunde inte bättre beskriva vad jag har försökt sätta på pränt men inte lyckats med. Tack för fin läsning och fina bilder! :)

Kram, trevlig helg!

Ann-Louise

Anonym sa...

Så många fina saker du har på dina hyllor.
Önskar dig en riktigt härlig fredagskväll
Kram
AC

Villa Freja sa...

Jag har alltid velat fylla år på sommaren. Eftersom jag fyller i mitten av september bestämmer vi att det är sommar lite till ;) Kram.

Vardag och flärd sa...

Fint i arbetsrummet är bra! Men emellanåt blir det fullständigt kaos när andra viktiga saker kräver tid.
Du låter så kryptisk i dina inlägg .... jag undrar när du ska tala om ..... Jag har också nåt att berätta som är stort men det får också vänta lite.
Raraste, ha en fortsatt fin helg!
Kramar Eva