onsdag 18 december 2013

Ett pepparkakshus och en hyllning

Dollerolls pepparkakshus
Chokladkola



En bild på Dorisens pepparkakshus. Och så en hyllning till världens godaste chokladkola. Superenkel att göra och ljuvlig i sin smak!


Chokladkola
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker


Smält smöret i en kastrull. Blanda i alla ingredienser förutom vaniljsocker. Låt sjuda på svag värme till 125 grader (tar ca 20-25 min) eller tills dess att kolan klarar kulprovet. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vaniljsocker.

Klä en form (ca 15-17 cm) med bakplåtspapper och häll i kolasmeten. Låt svalna och klipp eller skär kolan i önskade munsbitar. Vira in dem i smörpapper (alt aluminiumfolie eller cellofan). 

ÄT OCH NJUT!


Ta hand om er!
KRAM

3 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Jaa jag hyllar oxå det receptet på chokladkolan!!! Finfina bilder och Doris pepparkakshus Wow!! Hälsa lilla damen det :)). Ha en fin dag. Kram Anna

Villa Vinkelhaken sa...

Mmmm, va gott!
Vilket fint pepparkakshus! :)

Kram Jenny

Vardag och flärd sa...

Vilket fint pepparkakshus, man vill äta upp det!
Just den chokladkolan gör vi mer än till jul, mina barn är galen i den. När de gick i skolan och var ensamma hemma en stund gjordes ofta chokladkola, då var det gott att få nåt smaskigt när jag kom hem.
Ha det fint, snart är det fredag, rara vän!
Kramar Eva