fredag 28 juni 2013

Att plåstra om med

Ljuvliga plåster från H&M




Det är någonting med mönstrade plåster. Jag har så svårt att motstå dem. Dessutom har jag märkt att vackra och fina plåster tröstar så mycket bättre när ett "skrubbsårat" sommarknä eller armbåge behöver plåstras om.


Fin fredag!
KRAM
  ♥  

onsdag 26 juni 2013

Pannkakskalas

Kalasdukning med ostruken duk (undra vad mamma skulle ha sagt om det... på på)
Nora passar på att fotografera
Att vara bloggare och Instagrammare kräver sitt
Jordgubbar, hallon, strössel, chokladsås, kaksmulor,
daim, glas, grädde och pannkakor
Färgglatt strössel
Röda gubbar (skål Rice)
En sötnosa som älskar pannkakor


Idag har vi haft pannkakskalas. Bara för att liksom. Eller kanske för att det regnar och känns som en trist onsdag. Då är det fint att kalasa lite.

Igår sken solen och då var vi i lekparken. Även Britt och Snygg-Åke var med och tillsammans ägnade vi ett par timmar åt att bara vara. Det var också fint.



Hoppas att ni 
har möjlighet 
att njuta av 
sommaren!
KRAM
 ♥ 

måndag 24 juni 2013

Det hör liksom sommaren till

Sommarlektyr


För ett par veckor sedan inhandlades lite trivsam sommarlektyr. Det hör liksom sommaren till att få läsa ett gäng härliga, eventuellt mindre härliga, pocketböcker. Förra sommaren läste jag bland annat de här böckerna. Under semestern tänker jag fördriva tiden med Hett blod, kalla nerver, Mannen som glömde sin fru, Att vara med henne är som att springa uppför en sommarängEn man som heter Ove, Felicia försvann och Eldvittnet. 


Fin måndag!
KRAM

lördag 22 juni 2013

Om midsommarafton

Dagen började med paketöppning
Sedan bar det iväg på midsommarfirande
Vi "picknickade" och vissa ägnade sig åt "parkbänkshäng" 
På kvällen åt vi födelsedagstårta...
(bakad av Ida)
...och födelsedagsbarnet fick blåsa ut alla fyra ljusen


Igår hissade vi flaggan och plockade in de första pionerna. Och så firade vi hela långa dagen. Midsommarfirade och "picknickade" i gräset vid Karlslunds herrgård. Hurrade och sjöng för världens finaste sötnosa. Senare på kvällen åt vi sill och potatis, grillat kött och inte minst, en makalöst god födelsedagstårta. Kajsa och Joakim var också med och hela familjen var samlad. Vilken underbar lyx!


Jag hoppas att ni 
har det fint!
KRAM
 ♥ 
  

torsdag 20 juni 2013

Midsommarhälsning

Sommarblomster


Tittar in och önskar er den finaste midsommarafton! Jag hoppas att ni får en behagligt skön och trivsam dag! 


KRAM

tisdag 18 juni 2013

Just när det är som finast

På en av vägghyllorna i arbetsrummet 
Superreade halsband (HM) 
Flätad tygkorg (Rice)


Under vägghyllorna
Den blommig anslagstavlan



Midsommarvecka. Hur gick det till? Jag försöker förstå det mäktiga i att sommaren är här. På riktigt. Så jag färdigställer och förbereder inför ledigheten. Gör iordning i arbetsrummet samtidigt som jag njuter av ljuset och av värmen. Ibland även av regnet.

I lördags tillbringade vi några timmar tillsammans med underbara vänner. Spelade minigolf och grillade långt in på natten. När vi la oss var det ljust. Det är då man på allvar förstår hur mycket man har saknat ljuset. Saknat allt som har med sommaren att göra. Det är då. Just när det är som finast.




Jag hoppas att ni har det bra,
att ni tar väl hand om er!
KRAM


torsdag 13 juni 2013

Att gå ut

Finklädda uppifrån och ner till tårna
Smulan och hennes rara kompisar
Vit spetsklänning och rosa avslutningstårta
Present till en duktig och flitig Smula
Sommarlovsbarnen hade beställt gyros...
... och efter maten blev det tårta och andra sötsaker



Det är något speciellt med skolavslutningar. Något vackert och glädjefullt och aningens vemodigt. Igår slutade barnen skolan. Herman sjuan och Smulan nian. Tänk att våra yngsta barn numera inte längre är småbarn. Utan större barn, sådana man kallar ungdomar. Människor som snart, väldigt snart känns det som, kan benämnas vuxna barn. Hur gick det till?

I vilket fall så åt vi gyros och rosa tårta med pudrat florsocker. Barnen var både nöjda och trötta och det kändes skönt och fint att få fira. Att gå ut nian kan kännas mäkta stort... Tänk om barnens morföräldrar hade fått vara med. De skulle ha varit så stolta och glada.



Idag har vi duggregnstorsdag
Ta väl hand om er
KRAM

onsdag 12 juni 2013

Magisk Sommar

En härlig bok


Mitt i all stress och allt stök med görande och måsten bläddrar jag i den här fina boken. Magisk Sommar. Och jag njuter av de mysiga bilderna. Läser de enkla recepten på tilltugg, grillat, sallader, bröd, kakor, såser, marinader, marmelader och kalla röror. Det är en härlig bok med många vackra bilder att inspireras av!

Idag firar vi skolavslutning här. Och så välkomnar vi ett efterlängtat sommarlov. 


Fin onsdag!
Kram

måndag 10 juni 2013

Oj så mycket firande

Finaste studenten i år
Niklas
Barnen och min kära vän Annika
Glada miner och skratt
Melkis och Dorisen
Finaste bröderna
Stockholm
Gröna Lund
Blomstertidens vackra
Karusellåkande
Pråmen
50-årsfesten hos Britts Tobias


Massor av bilder blir det idag! Ögonblick från förra veckans firande. Det har varit både femtioårskalas och sjuttioårskalas och så har vi firat den finaste studenten i år! Hade jag tid skulle jag berätta om allt det fina. Om all den goda maten, aktiviteterna, människorna och det tårdrypande talet som min kära vän höll för sin son! Men en dotter ska på bal och görande och måsten avlöser varandra, så det får bli en bildkavalkad istället!


Jag hoppas att ni hinner njuta 
av sommaren och solen!
Ta hand om er!
Kram

onsdag 5 juni 2013

Smoothie och annat underbart

Lunch- och fikadate
Chokladbollar, kaffe och smoothie



Gårdagens fina. En lunch- och fikadate med en av mina bästaste bästaste vänner. Det är helt galet svårt att förstå att vi har känt varandra i över tjugo år. Att ha en vän som K med vilken man kan skratta, diskutera och dricka iskall smoothie, är underbart!


Smoothie alá "slush drink"

Ingredienser
4-5 dl frysta hallon
2 dl frysta blåbär
3-4 dl Soyadryck (alternativt mjölk)
1-2  bananer (kan uteslutas och ger då en mindre krämig och mer isig konsistens)

Mixa och avnjut!



Fin onsdag!
KRAM

måndag 3 juni 2013

Bleka sommarben och längtan

Finklädd Ida med bleka försommarben
Plantor

Tänk snart, om några veckor, börjar sommarledigheten. Åh vad jag längtar efter dessa lugna, lata och långsamma dagar. Längtar efter obunden tid, tid som är fritid. Jag tror att det är vetskapen om allt det fina. Om att vi snart får sola våra bleka sommarben. Sitta på en filt ute i trädgården. Vila huvudet mot en kudde på gräsmatta. Läsa kiosklitteratur eller göra ingenting. Det är nog den vetskapen och längtan som är drivkraften nu. 

Igår hade vi en sådd- och planteringsdag. Lite sent kanske, men jag känner mig väldigt nöjd med att det blev av. Nu återstår bara omplantering av pelargoner och rensning (puh) av rabatter. Och så lite finslipning av text. Men sedan så, sedan är jag redo för sommarlunk och ingentinggöra. Och lite annat trivsamt med förstås.


Kram

söndag 2 juni 2013

Att ha firat lite i efterskott

Marängbakelser och andra sötsaker
Tårtljus och sång
En Sötnosa och Smula som saknat varandra
Paketöppning
Födelsedagsmiddag
Min morsdagspresent
Paris...


Några bilder från gårdagens festligheter. Då vi firade Smulan som fyllt sexton, men som tillsammans med sin franskaklass befann sig i Paris under sin födelsedag. Nu är hon hemma, nöjd och glad och en aningens trött! Behöver jag säga att vi är hjärtans glada över att hon har landat hemma i soffan igen?! 



En fin söndagkväll 
önskar jag er!
KRAM