måndag 1 september 2014

Vår 18:e

Tårtan...
...garnerad med jordgubbar, vindruvor (ekologiska), fikon och passionsfrukt
Dukningen
Uppläggningsfat, matservis och bestick - arvegods från mina morföräldrar -
Ljusstakar - arvegods från min far -
Tjälknöl (ekologiskt nötkött)... 
...potatis- och jordärtskocksgratäng, tzatziki och tomater
(ekologiskt)  


Glimtar från gårdagens fina bröllopsdag. Lite i omvänd ordning med tårtbilderna först och de på middagen därefter.

-♥-

Tänk att vi varit tillsammans i så många år. Vi träffades i "krogenkön" en sensommarkväll. Jag och en kompis trängde oss före och han tyckte att det var ok. Sedan gick det en tid och vi möttes igen. Jag är så tacksam för att han orkade vänta in mig. Att han inte pushade mig för hårt utan gav mig andrum och tid. Jag är så glad över att han sedan vågade och orkade bli en del av mitt och tjejernas liv. Att vi så småningom blev en stor familj.

-♥-

Det var förresten jag som friade. Under vigseln bar jag en klänning som min mamma hade sytt och en kär vän sjöng i kyrkan. Efter bröllopsmiddagen och talen och lekarna och dansen (och allt det här fina som man så gärna vill vara kvar i) for vi iväg. Tog in på hotell, drack skumpa som min pappa beställt upp till rummet och mannen fick plocka miljoner hårnålar från min uppsättning. Det blev en oförglömlig dag. Och nu firar vi tjugoett år tillsammans varav arton som gifta. För detta är jag himla tacksam.


Hoppas att er helg
har varit fin!
KRAM

6 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Grattis och så himla vackert dukat. Kram Anna

annika sa...

Grattis! Kan tänka mig att mannen föll för dig.

Kram

martinealison sa...

Bonjour chère amie,

Le mois d'août est terminé, les vacances également... En ce qui me concerne, il est temps de reprendre mes habitudes... Je suis heureuse de vous retrouver et d'ouvrir à nouveau la porte de votre univers et d'y découvrir de nouveaux trésors. Très joli billet !
J'aime entendre et lire les belles choses de la vie... je vous souhaite plein de bonheur.

Gros bisous ♡

Vardag och flärd sa...

Kära vän, ett stort grattis till er (i efterskott) på er bröllopsdag! Tänk vilka minnen man har från bröllopsdagen! Och jag förstår att ni är lyckliga med varann, säkert såg han tidigt att henne är det värt att vänta på!
Din dukning är underbar med det gamla, vackra porslinet, så bedårande! Potatis- och jordärtskocksgratäng har jag gjort flera gånger och det är så gott (undrar om jag inte hämtade receptet här hos dig)!
All lycka till er, vännen, och ha en fortsatt fin vecka!
Kramar Eva

Anonym sa...

Stort grattis fina vän till er kärlek! Vackra bilder som alltid.

Kram Carina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Grattis i efterskott! Så fint att fira det med en god middag och vacker dukning. Jag minns också vårt bröllop med glädje, det var en sån fin dag...och vi har verkligen under åren delat både nöd och lust...
Kram,
Regina