fredag 7 augusti 2015

Fantastiskt

Vi har varit på kryssning...

...och haft förmånen att få äta mycket och fantastiskt gott

Spenderat en dag i Helsingfors och diverse olika museum
Njutit av solsken och vackert väder
Strosat runt bland godsaker och delikatesser i Gamla Saluhallen
Tittat på båtarna

Anlänt Stockholm i morgonljuset
Besökt Gripsholms slott...
...och ätit picknick vid strandkanten i Mariefred


Vi har haft några fantastiska dagar. Besökt det HÄR och det HÄR museet i Helsingfors. Beskådat och läst om konst och arkitektur. När jag var yngre ville jag bli arkitekt. Redan som nioåring ägnade jag och en kompis oss åt att rita hus och planlösningar. Än idag roar jag mig med att tänka ut fiffiga lösningar på hur rum och ytor kan planeras och disponeras i olika hus och utrymmen. Jag gillar sådant.

Nu har Smulan jobbat färdigt. I nästan fyra veckor har hon arbetat inom hemvården, ett både viktigt och slitsamt göra. Nu ska hon vila innan skolan kör igång igen. Jag är väldigt stolt över henne! 


Fin helg till er!
KRAM

3 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jaaa, du ska vara stolt över Smulan och det oerhört viktiga arbetet i hemvården! Alla fantastiska människor i vården SKA lyftas fram och uppmärksammas!
Ser att ni också haft ett riktigt sommarväder. Visste inte att man kunde få så vacker och god mat på kryssning men så har jag heller aldrig åkt över till Finland.
Rara vän, hoppas du får en riktigt trivsam helg!
Kramar Eva

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Vilken härlig kryssning! Det där med att kolla på planlösningar och titta på hus det är jag också som galen i. Jag minns att redan på den tiden när man läste Kalle Anka så ritade jag planlösningar på deras hus. Och liksom inredde...det sitter kvar än och jag surfar runt på Hemnet och kollar hus och just planlösningar...har en kamrat som också håller på med det...kanske man borde läst till arkitekt...eller kanske inte.../Lilla gummann

martinealison sa...

Bonjour ma chère Maria,

Une très jolie publication...
Des assiettes qui en disent long !! Hum je savoure des yeux !
De très belles photos qui donnent envie de flâner et d'admirer...
Je ne suis pas très présente en ce moment sur les blogs... Toutefois je ferai une publication ce jeudi 13 août prochain.

Je te fais de gros bisous,