lördag 30 april 2016

Alla dessa dagar...

På morgonens frukostbord
En frukost för några veckor sedan

När jag fångar de tankar som inte berör arbetet slås jag av hur sällan jag har tid eller ro att fundera över annat. Just nu är jag uppslukad av nationella prov och bedömningar av elevernas kemikunskaper och det känns lite som om tiden jagar mig. Det är så mycket som måste göras och nya åtagande förutsätter mitt engagemang. Därför är långsamfrukostar och findukningar en livsnödvändighet. 

För ett par helger sedan var vi hos Kajsa och Joakim i Göteborg och förra helgen var min syssling Lena och hennes man här. Sådant göra blir särskilt viktigt i stressiga tider som dessa. Vänskap och närhet till nära och kära blir som näring för själen. Jag älskar mitt jobb och någon gång ska jag berätta för er hur det är. Men inte nu. För under helgerna söker jag rofylldhet och stunder av annat. Samtidigt som jag försöker att fånga våren. Alla dessa dagar, som i mångt och mycket går mig förbi.


Ta hand om er!
Kram

3 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Stunderna när man kan glömma jobbet är välbehövliga. Även om man älskar sitt jobb. Jag förstår att denna tiden har du riktigt mycket som måste avklaras på jobbet.
Jag älskar också mitt jobb och kanske ännu mer när jag gått ner i tid lite. Jag får möjlighet att tänka och göra lite annat trevligt. Mina flickor säger att det är roligare att umgås med mig nu när jag inte jobbar så mycket - det betyder mycket för mig.
Var rädd om dig, vännen, och snart är terminen slut!
Kramar Eva

Åke och Tanterna sa...

Hej Hjärtat.

Nu är vi på plats och hoppas vi kan träffas snart.

*KRAMAR om*

Vardag och flärd sa...

Hej vännen! Nu har jag skickat en förfrågan på instagram. Men jag måste säga att jag är väldigt "oflitig" där också, i alla fall under sommarhalvåret. Men vi ses där!
Ha det härligt i sommarvärmen rara du, trots att jag förstår att det är mycket för dig nu!
Kramar Eva