måndag 26 oktober 2009

Julklappsinköp!


Vintagekläder, så otroligt vackra!


I lördags var jag och Ida och handlade julklappar! Kan ju tyckas vara lite tidigt, men jag har under de senaste åren börjat att införskaffa dessa i god tid och jag måste erkänna att det är otroligt skönt att slippa undan alla panikartade sista-minuten-julklapps-inköp! :)
När julen närmar sig vill jag kunna ägna mig helhjärtat åt alla andra förberedelser!

Hos oss har julen alltid varit en mysig och efterlängtad helg! Varje år ägnar vi oss åt en massa bestyr, så som juldekorationer och pyssel. Vi gör egna julkort, julstrutar, ullhjärtan, smällkarameller och i till varje julstrumpa tillverkas eller införskaffas en liten symbolisk minijulklapp. Dessutom har vi som tradition att baka x-antal kaksorter, göra eget julgodis, dekorera apelsinerna med nejlikor, plantera hyacinter i diverse olika vackra blomsterarrangemang samt dekorera hemmet med små söta tomtar, troll och vettar!

För mig är julen otroligt viktig och det har sin förklaring i flera olika orsaker! Julen har inte alltid varit rofylld och vacker. Tillbaka i tiden har den inneburit både sorg och smärta och dessa upplevelser har fått mig att vilja ge mina barn en minnesvärd och fridfylld jul! Jag vill att denna högtid, varje år, ska bli den allra bästa och mysigaste jul man kan önska sig!

Tyvärr har julen även under de senare åren haft inslag av en del tråkigheter. Inte minst för tre år sedan då min pappa först gick bort och min mamma kort där efter, under juldagen, blev akutopererad för att förhindra ett livshotande tillstånd. Denna operation resulterade sedermera i att hon fick en stroke, vilket gjorde att hon under sin resterande tid var oförmögen att läsa, skriva, tala eller gå. Hon levde som fånge i sin egen kropp, med en begränsad förmåga att kunna förmedla det hon tyckte och kände! Hennes styrka och envishet var enorm och trots all den smärta hon upplevde, höll hon ändå modet uppe!
Vi fick ytterligare en jul tillsammans!Julklapp!

Denna vecka är det tentaplugg som gäller, så större delen av min vakna tid kommer jag att sitta fastklistrar vid min litteratur!

Önskar er en harmonisk vecka!
KRAM

3 kommentarer:

Ida sa...

Så fint jilklappar, i love it!
Gud så jag längtar till julen! ska bli så fantastiskt mysigt <3

påpå MORMOR <3

Anonym sa...

Hej min rara M!<3

God Jul på dig i förskott;-)))<3<3<3

Kram AK

KLydell sa...

Mamma dags att uppdatera!
Väldigt fina kläder, vem är de till??