torsdag 30 september 2010

Förvaring

Underbar Myrten, inhandlad hos Nina på Nice :)



Förra veckan när jag gjorde en snabbvisit på Åhlens, sprang jag på denna underbara stråkorg/väska! :) Jag tycker att den passar perfekt för kuddförvaring eller annat gosigt och mjukt! :)

Ha det gott alla finaste fina!
KRAM


måndag 27 september 2010

Sol ute, sol inne...


..... sol i sinnet! :) Åh vad jag är glad! Vädret är härligt, barnen är friska och jag klarade "värsta tentan hittills"! Dessutom fick jag mitt förstahandsval av handledare, vilket betyder att mitt uppsatsarbete kommer att kunna fokusera på mitt absoluta favoritområde, ångestsyndrom och självkänsla! Jippi! :)

Men innan vi börjar med uppsatsen måste nuvarande kurs klaras av, och det känns minst sagt läskigt. Kursen ska nämligen tentas av på ett kusligt sätt, vilket innebär att vi får en kombinerad skriv och databaserad tenta... Oj oj oj, vad jag har mycket att lära! Alla uppgifter ska utföras i ett beräkningsprogram, vilket bland annat analyserar forskningsmetoder och i vilken grad resultaten är statistiskt signifikanta.... Urk, jag har hjärtklappning varje gång vi labbar och just den här typen av uppgifter skrämmer mig.... Men meningen är ju att vi ska få användning för våra kunskaper, så det finns ju en poäng med det hela! :P



Jag hoppas att ni har haft en skön och fin helg!!! :)  Här hann vi med lite av varje. I lördags blev det en trevlig tur till Marieberg och lite trivsam shopping hos rara Nina. Under söndagen fick vi besök av Johans syster med familj och helgen avslutades med en lightvariant av "Halv åtta hos mig"! Först ut med en bjudning var Nora och jag. Vi tillagade "Tudilus" middag medan Johan och Herman fick vara "gäster"! Det var riktigt mysigt att få fixa och greja tillsammans med Smulan och nästa helg är det grabbarnas tur att bjuda tillbaka! :)


Önskar er en trivsam start på den nya veckan!
Allt gott!
KRAM

fredag 24 september 2010

Finfredag

Mammas gamla burkar, numera i vårt kök...

Finfredag...... Mm! Smakar på ordet och blir glad i hela kroppen! Finfredag, underbar och efterlängtad! :) Idag kommer Ida och Dorisen och umgås med Herman medan jag klarar av veckans sista föreläsning.... sedan börjar ledigheten!

Önskar alla en finfin fredag!
KRAMiliKRAM



onsdag 22 september 2010

Sjukstuga

Herman gillar att spela spel och måla


I går hjälptes Herman och jag åt att göra ett "sifferkonstverk" till hans nya rum! :)  En aningens kladdigt blev det, men med lite fantasi lyckades lille sonen att fixa till det hela så att det blev riktigt fint! :)

Idag är energin inte lika stor då febertermometern åter visar 39 grader och lilleman ligger nerbäddad i soffan framför TV´n.... Som tur är mår Nora bättre, så i morgon går hon till skolan igen!


Allt gott till er alla fina

och en stor kram till min Kajsagumma som varit ansvarsfull och modig idag!

Kram



måndag 20 september 2010

Måndagsmys



Håller sakta men säkert på att återvända till verkligheten... Det var länge sedan det kändes så här jobbig att plugga inför en tenta! Två trepoängare, med en veckas mellanrum, låter ju som en enkel match... MEN jisses vad det skulle analyseras och präntas in diverse olika forskningsbegrepp och metoder! PUH! :P  ...Nåväl, vid lunch var jag klar med skrivningen och kunde åka hem till mina "små" raringar, som fortfarande är sjuka. Hostan är riktigt envis och febern vill inte ge sig, så vi har haft en lugn och mysig eftermiddag med movie time, popcorn och saft! :)

I veckan tänkte jag ta igen mig lite... och vad kan väl vara bättre än att få pyssla och måla tillsammans med sina barn?!!! :)  <3


Allt gott till er, alla rara som tittar in!
Måndagskram

lördag 18 september 2010

Snart börjar kvällsmyset



Fortsätter pluggandet och gläder mig över att barnen börjar återhämta sig från feber och halsont! :) Snart börjar kvällsmyset med familjen, Ida och Doris! Lovely!


Önskar er den finaste lördagskvällen!
KRAM

fredag 17 september 2010

Livets glädjeämnen...


Glädje i form av en bukett.....

.... är många! Men det bästa av allt är nog att det mesta som bringar glädje och lycka faktiskt är gratis och ganska okomplicerat. Det kan vara ett ord eller en handling, det gäller bara att ha förmågan att se och uppskatta det man får och omges av... för annars spelar det ju inte så stor roll...

Idag blev jag så glad när jag fick ett mail från en fin fin vän, ja en av mina absolut bästa!!! Tack rara goa A-K för att du är mitt bollplank och spegelbild och för att du är så snäll och klok! Du gör mig glad!!! :)))


Trevlig helg alla rara och fina! Nu ska jag plugga och ta hand om två mycket hängiga och febriga barn!

KRAM

torsdag 16 september 2010

Mikrober

..... vid skolavslutningen



Åh vad det regnar... ganska mysigt då man sitter inne och pluggar! :)  Något som inte är lika mysigt är att Smulan ligger däckad med hög feber och hosta. Det verkar som om alla världens människoälskande mikrober har hittat hem till oss..... Ja jag vet, vi är inte de enda som är sjuka, men jag måste erkänna att det vore väldigt skönt om vi kunde bli friska nu!!!


Allt gott!
KRAM PÅ ER!

tisdag 14 september 2010

Skyddsängel


  

  



Tänk om alla barn hade en egen skyddsängel..... Inte nödvändigtvis iklädd spetsprydda mamelucker, men utrustad med oändligt mycket kärlek och trygghet! Det vore väl underbart?!!!


Önskar er en fortsatt fin vecka!
KRAM





söndag 12 september 2010

Snörvel och host...

Höstmys i salongen!


Här fortsätter pluggandet, hesheten och hostandet! Under gårdagen satt jag inlindad i en filt vid köksbordet och försökte få kläm på alla föreskrifter och regler då det gäller vetenskapligt skrivande..... Det är tur att jag har en sådan snäll man som fixar och donar med alla praktiska bestyr, så att jag kan fokusera på min tenta!!!!


 Önskar alla en skön och fin söndag!

KRAM

lördag 11 september 2010

Kalaslördag

Lite höst i köket....

Idag har vi kalas för familjens yngsta höstbarn! Här ska firas och badas.... men inte hemma hos oss, utan i ett av stadens badhus! :) Den verbala konversationen får emellertid Johan sköta, för jag har tappat rösten och kan bara framkalla ljud som antingen låter som ett ynkligt piiiiip, eller ett väldigt hest krax! :P


Önskar er en skön och behaglig lördag!
Kram



torsdag 9 september 2010

Vill göra annat hela tiden....

Liten tjej som älskar skor.... och bussar!



Håller som bäst på att tentaplugga.... men vill göra annat hela tiden! Senare i eftermiddag kommer mormors lilla charmtroll!

Ha en bra torsdag!


KRAM

onsdag 8 september 2010

Bra va!

Alltid något byggprojekt pågång...



Vår "lille" filosof.....

Här om dagen när jag och Herman satt i bilen utbrast han plötsligt "men mamma vilka rynkiga händer du har, åh titta vilka stora blodådror!" Sedan tror jag att han ångrade sig lite, för han var snabb med att tillägga "men du, det finns utfyllnadskräm som gör att allt ditt skinn svullnar lite och ser lite slätare ut. Bra va?! :)" Charmtroll!!! ;)

En sak som är så himla mysigt med Herman är att han ofta, ganska ocensurerat, delar med sig av sin tankar... Åh vad vi har skrattat åt alla hans tokigheter, särskilt då han var yngre. Jag minns en eftermiddag när han som treåring sitter och målar och rätt vad det är tittar på mig med sina stora ögon och sedan frågar "mamma har ni köpt mig i en människoaffär?" Mmm... jag förklarar lite förenklat hur det ligger till och han blir nöjd och glad! ...Detta resulterar emellertid i att han, så fort vi kommer ut bland folk och inför främmande människor, mer än gärna presenterar sig med sitt fullständiga namn och adress och sedan alltid avslutar det hela med " å där borta står min mamma och pappa... DEM HAR GJORT MIG!  BRA VA?!!!"  :)))

Ikväll får vi besök av en fönsterfirma och det ska bli väldigt spännande och se vad de har att erbjuda... :P 


Hoppas livet lever väl med er ....eller snarare, att ni lever väl i livet!

KRAMiliKRAM

söndag 5 september 2010

Inte mycket vitt....

På skrivbordet står Milou


På Noras rum går färgskalan i ljung, grått och svart! :)

Älskar klockor


Smulan vet precis vad hon gillar och hon samlar gärna på vackra ting! 

På hyllan


När hon var yngre hade hon en faiblesse för vackra dockor...
Förvaring lite varstans i rummet....


 
Det är inte mycket som är vitt.... bara ett par lampor. På väggarna sitter planscher från Twillightserien och ur högtalarna dunkar musik från dessa filmer! :)

Idag ska jag inte bara plugga, för vädret är helt underbart och jag känner ett starkt behov att få komma ut på en riktigt lång promenad! :)))

 Hoppas solen skiner på er alla!
KRAM

lördag 4 september 2010

Sköna lördag

...fick jag i tisdags


Tittar in och önskar alla en riktigt fin och skön lördag! Här hemma består dagen av studier, lek, byte av ytterdörr samt besök av svärfar!


Allt gott till er!
KRAMiliKRAM

onsdag 1 september 2010

Jag drog i nödbromsen lite...

Några bilder från min studiehörna och från vardagsrummet


Vi har gått från noll till hundra på bara någon vecka... Sommarens vilsamma tillvaro är som bortblåst och istället råder ett intensivt tempo... Så för att inte kraschlanda drog jag i nödbromsen och just nu håller jag som bäst på att strukturera och planera min tid. Måste återfår den kontroll jag känner är nödvändig för att mina studier i kombination med familjeliv ska fungera ...och jag tror faktiskt att jag börjar ha koll på läget! :P

Idag har jag dessutom valt handledare och därmed område för min uppsats och det har sannerligen krävt en hel del eftertänksamhet.... Nu hoppas jag emellertid på att få jobba med mitt förstahandsval, där ångest, blygsel och studieprestation hos ungdomar är de begrepp jag helst skulle vilja studera!!! Vad det blir, återstår att se, det är många som är intresserade av ångestsyndrom....

Nej nu ska jag laga höstsoppa och kanske steka pannkakor, vi får se.... Det smakar ju faktiskt väldigt bra med smörgås till soppan och jag är trött... så det blir nog det sistnämnda! ;)


Ha det gott alla fina och rar människor!
Ta väl hand om er!

KRAMiliKRAM