onsdag 21 mars 2012

Att vara långsam

Att fota och redigera bilder går snabbt...


Jag är en tänkare och praktiker och ofta ganska snabb i handling (diskar och städar i rasande fart, om än inte så gärna och helst inte så ofta)... MEN, jag är extremt saktfärdig då jag producerar texter eller sammanställer arbeten. Dessutom tror jag att jag är väldigt omständlig i hur jag tänker och formulerar mig och oftast gör jag saker mycket mer komplicerade än vad de är. Jag älskar att strukturera, men gör det oftast via omvägar och mycket tanketid... Tänk om man kunde vara fast going och inte så kinkig. Om man var lite mer slarvig och inte så noggrann... Tänk om man inte brydde sig så mycket. Men jag är långsam i mitt studerande. Har alltid varit den som går sist från en tenta och jag är alltid en av dem som lämnar in arbeten i sista sekund...

Idag sitter jag och formulerar forskningsprocesser och kvalitativa metoder och Ida skriver hemtenta i samhällskunskap. Båda suckar vi och pustar... Men jag antar att det är så det ska vara, att det är så det är när man är långsam! ;)


Härlig är denna onsdag i alla fall!
Solsken och blå himmel. Det finns hopp om en kommande vår!
 

6 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Kämpa på båda två - man får inget gratis som min mamma brukade säga när jag pustade!
Visst är det en härlig dag, det njuter vi av!
Ha det fint vännen!
Kram Eva

Åke och Tanterna sa...

Hejsan vännen...

Är just färdig med mitt teorikapitel, bakgrund, tidigare forskning och min handledare har godkänt det hela.
Håller just nu på med att färdigställa mitt metodkapitel och jag intervjuar för fullt... Å jag lovar, det är mycket PUST och chokladätande på denna sida järnvägen.
Å jag tror det är bra att vara långsam. Det blir inte lika mycket att "rätta och justera" när det kommer tillbaka, som för dem som hastar iväg uppgifterna.

Må gott i solen. Själv slutar jag snart för dagen och ska hem och promenera Snyggingen innan jag ska sätta mig och fortsätta skriva.

*KRAMAR om*

Ida sa...

Ja att vara långsam kan vara hemskt... och hemskt bra!

Puss puss♥, nu tar vi kväller!

annika sa...

Vet precis hur det är. Förr var jag snabbare men det har avtagit med stigande ålder. Men att formulera sig i en uppsats det är en svår balansgång. Vad ska med...hur formulerar jag mig tydligt..hur visar jag att....
Skriv på nu för snart är det bakom dig och du får gå ut i skolan och vara mer i praktiken.

Kram

martinealison sa...

Moi je suis très lente pour créer et peindre... je dois être ce qu'on appelle aussi une race d'escargot!!!
gros bisous

Åke och Tanterna sa...

Hejsan vännen...

Jag önskar även Dig en fantastisk dag.

*KRAMAR om*