onsdag 12 december 2012

Stjärnor och annat fint


Adventsstjärna från Rusta


Det vintermagiska består och vi fortsätter att njuta av gnistrande snö och köldbiten natur. Det mesta går i ett och vardagens måsten varvas med finheter av varierande grad. Så som julshopping, lunchande och lyxfika med käraste vännen K. Väldigt fint. Bogserande av bil med en trasig generatorrem. Inte det minsta fint. Och så lite julbak, barnbarnsmys och pyssel. Makalöst fint!

Hyacinterna som införskaffades hann aldrig börja blomma innan de åkte ut (hellre Hyacintfritt och andningsvänligt än Hyacintfint och andningsbesvärligt). Istället njuter vi av flertalet Amaryllis och i fönster och på väggar hänger stjärnor i dess olika former. Superfint och mysigt! Jag antar att jag börjar bli redo för julen. Det är fint det med!


Fin dag!
KRAM

6 kommentarer:

martinealison sa...

Je viens de passer un très agréable moment à venir et revenir sur ton blog, car j'ai manqué plusieurs de tes publications... En ce moment je suis ici et ailleurs et aussi heureusement à l'atelier !
Une belle étoile dans ce dernier billet qui illumine ma journée et humm! toutes ces bonnes friandises!... j'arrive ma chère Maria, attirée par les bonnes odeurs...

Gros bisous.

Annas röda stol sa...

Jättefin stjärna!! Visst är det underbart vinterväder, sen allt annat som blir jobbigt när det är kallt, så som bilar mm.Ja det är inte bara najs...Men jag gillar det. Kramar Anna

Vardag och flärd sa...

Barnbarnsmys är det bästa av allt! Trasig generatorrem är ju inte kul men det finns folk som har det som jobb att byta sådana som tur är!
Tråkigt att du inte kan ha hyacinter men amaryllis finns ju i många olika färger och utseende så blomsterfägring får du ändå.
Hoppas nu att vintervädret får bestå över julen eller i alla fall fram till jul trots att det sägs att det ska bli plusgrader och regn här - men jul blir det ändå!
Ha det nu fint resten av veckan också, raraste du!
Kramar Eva

Anonym sa...

Men så skönt att känna sig redo för julen. Det är faktiskt mycket som är makalöst fint just nu.
Må så gott denna dag då det är 121212. Lite magiskt det med.
Kram
AC

annika sa...

Hej du fina Maria!
Nu pausar jag en stund i omdömesskrivandet. Blir klar så småningom.
Har lyssnat på söta barn i skolans kör som lussade för pensionärer i efm. Jag hade Malva i knät och hon var helt faschinerad. Underbart.

Mys på du och njut.

Kram

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen!
Fina bilder från dig som alltid. Jag har varit dålig med bloggandet, har inte hunnit med helt enkelt! Har lite att läsa ikapp både här o där.
Ha en fin Luciadag!
Kram Agnetha