måndag 11 november 2013

Jo tack, vi ägnar oss åt att fika så att du kan må dåligt. Eller?

Sconesfrukost
Dukat för familjens far


En sak som har varit påtaglig under mitt bloggande är att jag ofta får kommenterar kring vårt fikande och ätande. För det mesta är det som sägs väldigt snällt, men det händer att jag får andra, mindre smakfulla kommentarer. Till de sistnämnda hamnar de som, med en viss ton av missunnsamhet, innehåller en undran över om vi inte gör annat än att baka, fira, duka fint och äta? Jag har tom fått höra att min blogg kan få andra att må dåligt. Vad svara man på det? Kanske, -jo tack vi ägnar all vår vakna tid åt att äta bakelser och dricka kaffe ur våra finkoppar, så att du kan må dåligt. Eller?

Det blir faktiskt tröttsamt med dessa missunnsamma kommentarer. För "jovisst" vi äter och fikar en del och jag finner en glädje i att göra det mysigt. Men det är jag ju inte ensam om att känna och det är ju inte heller det enda jag lägger tid på. Vi ägnar oss åt en hel del annat också. Som att jobba, slita, flänga och kämpa med både vardagsbestyr, välmående och annat som dessutom kan vara både tidskrävande och okul. Så är det och egentligen spelar det väl ingen roll vad folk tror. Det som skrivs här på bloggen bestäms ju trots allt av mig och jag vet ju att det endast beskriver en fjärt i rymden. Mina inlägg representerar ju inte livet som sådant, för i verkligheten inkluderas ju tillvaron av så mycket annat. Det är hos oss som det kan vara hos många andra. 

Visst är verklighet oftast bra och som en extra bonus känns den ibland också väldigt fin. Men däremellan lever även vi oss igenom jobbigheter. Svårigheter som att en dotter under de senaste åren genomgått ett x antal undersökningar för att utesluta allvarliga neurologiska  sjukdomar. Som att mannen plötsligt tappar allt kroppshår (och då menar jag verkligen vartenda hårstrå). Som att nya allergier tillkommer vilka påverkar familjens hälsa och kosthållning. Som att vi behöver hantera nya och redan befintliga trauman vilka drabbar människor i vår närhet och som även berör våra liv. Många "som att" vilka inte är så vidare tjusiga eller härliga, inte alls faktiskt. Men dem finns här och är en del av våra liv.

Så ja, vi gör annat än att duka fint och äta och fika och dricka kaffe ur finkopparna. Vi är i livet och vi lever det som de flesta andra gör. Och jag försöker att inte klaga. Undviker att visa hur trött jag kan känna mig (även om det ofta lyser igenom). Och fastän det finns saker som gör mig galet arg, frustrerad och ledsen, så väljer jag att inte beröra det så mycket. Trots att jag har sorger och ledsamheter som måste bearbetas, som inte kan väljas bort. För får jag välja, då föredrar jag det som är fint och vackert. Jag gläds över att kunna skratta hjärtligt och uppmärksamma det som är härligt. Det är en livsnödvändighet som ger mig styrka. Så att jag kan må bra!


KRAM

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka knäppgökar! Hur kan man inte älska dig eller din blogg?
Kram vännen
Carina

Vardag och flärd sa...

Raraste vän, hur kan man klaga på en trevlig dukning eller en god kaka till fikat? Jag förstår det inte! Av dina fina bilder och trevliga inlägg blir man inspirerad och vänlig i sinnet. Får man läsa om sjukdomar och annat besvärligt blir man tung i sinnet och känner sig inte speciellt glad. Ta bort de illasinnade kommenterarna och fortsätt vara den du är på bloggen, det är så vi känner dig och tycker om dig. (Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla sjukdomar och elände tar slut eller i alla fall blir bättre för dig!)
Allra varmaste kramar från mig till dig! Eva

Anonym sa...

Men snälla du, inte behöver du be om ursäkt eller förklara. Det är ju ditt liv, du gör precis vad du vill och äter och myser hur mycket som helst.
Det är bara du som bestämmer vad som ska finnas på din blogg. Dom som det inte passar behöver inte titta in....
Jag tycker precis alla dina bilder är underbara och det ser verkligen mysigt och inbjudande ut.
Har du hört talas om den Svenska avundsjukan. Tror nästan att det är en släng av den som visat sig bland kommentarerna
Fortsätt och visa det du vill, vi som tittar njuter....
Stor kram
AC

Ida sa...

Ett viktigt och väldigt fint inlägg!!!

Puss Puss älskade mamma

HjärtatsVitaHem sa...

Ser så himla gott ut! :)
Vet precis vad du menar. Jag har också råkat ut för tråkiga kommentarer. Och för mig är det en gåta att ens skriva att man inte tycker om vissa saker, då behöver man inte kommentera alls. Det bara sårar! :(

Ha en riktigt bra kväll!
Kram Jenny

LyckligaPraliner sa...

Åh finaste du vad det gör mig ont att missunnsamma och avundsjuka människor spyr ur sig massa strunt genom sina kommentarer!! En normalt funtad människa begriper väl att det vi skriver på våra bloggar inte alls beskriver och tar upp hela vårt liv. Det kan vara en liten del eller inte alls något. Vi vet ju inget egentligen om vad som är sant eller inte förutom den känsla vi får, det som skiner genom raderna och ur alla ord. Som vi tolkar det. Men jag hoppas och tror att de flesta av oss vet och förstår att livet är så mycket mer för oss alla än det lilla vi berättar genom bloggen.

Istället för att skriva elaka kommentarer kan man hålla tyst eller söka sig till bloggar man gillar bättre. varför läsa något som man uppenbarligen stör sig på?? Slösa bort sin tid på att irritera sig på vad andra skriver på sina bloggar?!, tänker jag.

Du behöver verkligen inte förklara dig på något vis. Fortsätt skriva och visa dina bilder precis som du känner och vill. Ursäkta mig för alla eventuella stavfel nu. Jag blir upprörd och skriver för snabbt.

En stor kram till dig!!

Ann-Louise

Anonym sa...

Hej! Jag tycker att du ska försöka att rensa bort alla negativa kommentarer och människor ur ditt liv. Varför omge sig med dom som inte vill en väl???

Jag återkommer mer än gärna hit och njuter av dina kloka ord och vackra bilder!!!

Kram Sandra

~ Eva ~ sa...

Jag brukar tänka...åhh, så fint, gott och vackert...och så kloka ord.
Och, jag vet att det finns mycket annat där bakom också, och det jag fått veta nu, hoppas jag ordnar sej till det allra bästa <3

Stor kram från Eva

Anonym sa...

Stor Kram OCH Väl Skrivet Kära Vän <3

Vi Hörs/Anna-Karin Hälsingland

Åke och Tanterna sa...

Tusan också... jag som ÄLSKAR att få fika hos Dig. Att få sitta i soffan i köket eller hänga i trädgården och Snyggingen river runt i Er trädgård. Att få njuta av fikabordets läckerheter och få prata om livets mest nödvändiga saker. Där vi löser ALLA problem i världen samtidigt som vi sätter tänderna i godsakerna.
Att få sitta där och känna sig speciell som har Dig som vän och där vi kan vara oss själva och inte rodna över något ämne samtidigt som fikanjutningen förgyller tillvaron. Att vända och vrida på våra vardagliga sorger eller lyckostunder.
Snälla Maria... fortsätt förgyll min tillvaro med Dina fikabilder. Det är en lisa för själen.
Låt missunsamma människors inlägg stanna i cyberrymdens svarta hål och fortsätt vara en fantastisk vän, både för mig och alla de som aldrig träffat Dig men som läser Din blogg.

*Kramar om så mycket jag kan*