måndag 11 maj 2015

Om att förhålla sig

På väggen i vardagsrummet


Jag är så trött på gamla möbler. Särskilt arvegods som vi har tagit hand om och som egentligen inte är självvalda saker. Jag har ärvt väldigt mycket efter mina föräldrar som i sin tur hade ärvt från sina föräldrar... och ja, ni fattar. Min mamma var väldigt noga med att ta tillvara och spara och vara rädd om och jag har därför stolar och bord och skåp och tavlor och matsalsmöbler och massor av porslin och glas och (andningspaus)... ja, ni fattar det med va?!

Nu vill jag bara rensa och tömma och sälja och skapa nytt. Jag vill ha fler fria ytor och färre möbler i källaren. Precis så känns det även om jag i dagsläget vet att det inte är aktuellt med någon utrensning. Så jag försöker att förhålla mig till detta och samtidigt glädjas åt att det på väggen i vardagsrummet hänger en gammal tavla, som min mormors släkting har målat, och bredvid två helt nya och väldigt guldiga ting från HM-home. Det gillar jag!



Hoppas att er vecka
har startat fint!
KRAM


2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag förstår precis, tycker att vårt hem endast består av arvegods. Ibland roar jag mig med att räkna vad vi skaffat själva - och det är inte mycket. Samtidigt finns det minnen som är svåra att göra sig av med. Men en sak i taget så kanske det blir bra ....
Ha det nu fint, rara du, och jag hoppas ryggen är bättre!
Kramar Eva

LyckligaPraliner sa...

Åh ja men precis! Så är det! Jag tycker det är jätteviktigt att ha möbler som man trivs med. Jag brukar drabbas av att - Nu vill jag blåsa ut hela huset!! Fast det går ju inte förstås och inte riktigt det vill jag heller men jag blir verkligen så trött på en del saker. Fast jag har under flera års tid sakta bytt ut och bort möbler som bara till sist kändes vansinnigt fel. Den stora opraktiska bokhyllan från mio som mest bara samlade damm och stilmässigt inte alls jag, ja den skänktes bort. Kunde inte ens ta betalt för den. Nu har jag mina teakmöbler sen några år och lite vita möbler. Men ibland om sanningen ska fram..så känns jag sugen på att åka på secondhand och köpa en byrå att måla om. Jag blandar nytt och gammalt. Huvudsaken att man trivs i sitt hem. Gamla fina minnen bevarar jag. Som min mammas byrå som hon hade på sitt rum som tonåring.

Kram ♥