tisdag 5 januari 2016

Vinterprat


Ljusstake (Ernst) inköpt hos Nice
Skridskoåkning inne i city


Innan vi far in till City ägnar vi årets första måndag åt att äta långsamfrukost till Sanna Lundells "vinterprat". Hon samtalar om självrannsakan och obehagliga känslor och jag fullkomligt älskar sättet som hon gör det på. Tanken på att möta sig själv i det som inte är så vackert tilltalar mig. Sanna berör dessutom sådant som jag har skrivit om HÄR. Ett annat "vinterprat" som jag gillar är Olof Wretlings. Jag tror att det gör gott för mänskligheten när självinsikt och opretentiösa reflektioner kring de egna förehavandena samsas med en gnutta humor. När man inte tar sig själv på för stort allvar, utan lyckas balansera mellan humor, värdighet och respekt kring sig själv och andra.

I övrigt fortsätter vi med att ta tillvara på julledigheten och jag fullkomligt njuter av det underbara vintervädret. Jag älskar kylan, älskar det vintervita, älskar ljuset och älskar knirrknarret som blir då skosulan möter det snötäckta underlaget.Ta hand om er!
KRAM

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Maria, du ska veta att jag uppskattar dig mycket som bloggvän! Dina bilder och dina ord säger så mycket, jag blir alltid lugn när jag läser hos dig och jag blir förnöjsam. Inte illa att ha sådan påverkan, vá?
Vinterprat har jag inte lyssnat på, lyssnar alldeles för lite på radio, det blir oftast i bilen. På morgonen sitter jag mest i mina egna tankar och förbereder mig för dagen.¨
Äntligen har vi fått skönt vinterväder här istället för isande vindar, 6 - 7 grader kallt men ingen snö tyvärr.
Ha en fortsatt fin julledighet, rara du (själv längtar jag lite, lite till jobbet och mina kollegor)!
Kramar Eva

Anonym sa...

Äntligen!!!! Saknar dina bilder och tankaar, förstår att du har mycket nu, puss Bisse