onsdag 3 februari 2010

Från upproriskt till vintage och romantikRomantiska och blommönstrade tvålar
Min mamma var på sätt och vis en mycket tålmodig förälder.... Jag var ju rätt så upprorisk som tonåring och hade en hel åsikter om en det ena och en det andra, men hon lät mig hållas.... Mest utmärkande för min ungdom var emellertid min klädstil och alla lustiga frisyrer jag hade! :) Jag älskade att klä mig i udda kläder! Det var rutigt och randigt, rosetter och nätstrumpor och rosa i kombination med rött, vilket faktiskt var otänkbart på den tiden. Till dessa galna kreationer kom sedan en frisyr som ofta var enormt stor, krullig och oerhört preparerad med diverse stylingprodukter.... Jag ville verkligen inte se ut som alla andra och det gjorde jag inte heller.... Och min mamma, ja hon sa inte mycket, trots att jag spökade ut mig..... Jag vet att hon någon gång kunde nämna att mina kompisar var så söta och fina i håret, men aldrig att hon kommenterade mitt klädval eller min frisyr i närheten av mig!

Till fest och bröllop


Med åren har frisyrernas omfång minskat avsevärt och de utmärker sig inte på samma vis. Håret är i princip alltid uppsatt och det är sällan det händer något spänande på frisyrfronten. :P Och då det gäller kläderna, ja då är inget sig likt... Färgkombinationerna är numera oftast milda och försynta, möjligtvis går de i mer dämpade färgskalor och favoritplaggen består mestadels av blomstermönstrade tunikor och skira blusar med massor av spets. För jag är helt såld då det gäller tjusiga kläder med vackra detaljer och jag bokstavligen älskar Vintagekläder, precis lika mycket som jag älskar alla andra romantiska och blommönstrade föremål! :)))
Vintageblusar köpta på rean!


Att det inte är alla människor som uttrycker sig genom sin klädsel, det har jag lärt mig. Men jag tycker att det är underbart att möjligheten finns, om det är så att lusten faller in! Och det gör den ibland.

I helgen är det bröllop och jag har inte riktigt kunna bestämma mig för vilken vilken outfit jag ska ha.... Är otroligt velig och hattar fram och tillbaka.... Ilandsproblem, jag vet! ... Det blir nog bra till slut!


Ha det så gott och passa nu på att njuta av all den snö vi har! Den här vintern är ju allt det ingen annan varit på mycket länge, nämligen en riktig vinter!!!

Kramar från mig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är tur att vi är olika när det gäller kläder, för tänk vad tråkigt om alla använde klädvalsmetoden lägg in överst plocka ut underst!