onsdag 9 mars 2011

Igår var det....

Det enkla i livet kan vara en mysig fika....
      


....internationella kvinnodagen, en dag då vi uppmärksammar kvinnors rätt till jämlikhet och frihet... rättvisa och utveckling!!! Allt detta, och så mycket mer, eller?  Strålkastarljuset riktas på världens kvinnor, dem ska vi fira... men för vem lyfter vi hatten och till vilken nytta... Hur många vågar se och tala om alla dessa utsatta kvinnor, de som kämpar?! De som mobbas, blir slagna eller misshandlas! Internationella kvinnodagen, och jag undrar, för vem? Är det för dem som ler på utsidan, fast de blöder inombords.... som inte längre orkar, har tystnat, eller tvingas leva i det undangömda! De som "försvinner" mitt ibland oss???



Alla har vi en livsfilosofi.... För mig handlar livet om människan, här och nu....



Jag känner flera kvinnor som kämpar.... mot mobbing, misshandel och förtryck! Som själva lever i, eller är på flykt ifrån, ett "krig". En tillvaro som  inte bara handlar om de små orättvisorna, utan även de större och mer allvarsamma. Dem är kvinnor, men framför allt är dem människor.... överlevare och ena riktiga kämpar! Och även om deras hjärtan har sargats, så är dem inte fyllda av bitterhet eller hat.... de är fantastiska kvinnor och jag är övertygad om att tids nog, kommer de att vara starkare än någonsin! ♥  


Alla dagar borde vara de utsatta människornas dagar,
ingen ska behöva leva i det undangömda!!!

8 kommentarer:

KLydell sa...

Det var fint sagt!! Jag har själv aldrig förstått meningen med att ha en dag för just kvinnor, detta då dagens samhälle ska vara så himla jämställt. Men hur jämställt är det när vi har en kvinnodag men ingen mansdag?Dagens kvinnor sägs ju vara väldigt självständiga något som motsäger sig självt lite när det sedandenna dag finns. Visst det är väl bra att vi hedrar kvinnan men då borde vi samtidigt ha en mansdag..

Det borde finnas en dag som heter "utsatta människorsdag" så som du säger, eller något liknande.
Mycket kärlek till dig mamma!! <3

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej Vännen,
Du har så rätt-vi skulle ha en Utsatta Människorsdag istället. Det finns många utsatta människor i vårt samhälle-stora som små.
Ha det riktigt gott
Stor Kram Annelie ♥

Vardag och flärd sa...

Så sant som det är sagt, vännen!
Ha en fin kväll!
Kram Eva

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej igen min vän ♥
Du är för snäll du! Fördelen med att ta kort är ju att man kan undvika de fula hörnen *ler stoort*!
Tack för att du finns ♥

annika sa...

Tänk att för många kvinnor är det gott att leva men sen finns det de som vi skulle behöva stötta mera. Bra om det kan ske med större kontinuitet än en gång om året.

Tack för din goa kommentar.
Nu är det mesta av veckan gjord så man kan snart börja helgtänket....det ser jag fram emot. Var på Nice i fredags och tänkte att jag kanske någon gång ska träffa dig där. Det vore ...nice....

Kram
annika

Vita små hjärtan sa...

Hej Maria!!!!
Så kloka ord...
Å underbart vackra bilder...
Ha det så gott.....
Kram Agnetha

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Maria.
Så kloka ord du skriver om kvinnor,ja kvinnor har ju alltid fått lida, och de kvinnor som inte själv har lidit har ibland svårt att verkligen stödja och förstå hur viktigt det är med den här kampen.
I vårt land så har ju kvinnan en starkare ställning, men de kvinnor som lider, gör det i det fördolda, och det är svårt att komma åt, och att se och hjälpa dem, därför är kvinnojourerna så viktiga.
Och var gång man ser någon stark kvinna i utlandet så gläds man så i sitt hjärta,för deras insatser för varandra, där kan de bli dödade för en åsikt, det är vansinne.
De måste satsa sitt liv.
Vi kvinnor ska värna om varandra, tycker jag.
Vi människor ska ha samma värde.
För vi, man som kvinna, är lika inuti, men olika ovanpå, eller hur, du goa Maria.

Och så till sist så,härlig bild på en god muffins, så vackert.
Kram till dig med.
Zara

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej Vännen!
Du har en utmaning att hämta hos mig!
Stor Kram Annelie ♥