onsdag 9 oktober 2013

Om äppelskivor och annat viktigt

Äppelskivor och te som hunnit kallna
Ommålad ljusstake (färg från Panduro Hobby)


Jag varvar mitt skrivande med andra sysslor. Enklare sysslor som att lyssna på P1 och måla om ljusstakar och små förvaringslådor. Och när jag skriver äter jag massor av äppelskivor och om och om och om igen fyller jag min favoritmugg med varmt te. Te som jag aldrig hinner dricka ur innan det kallnat. Skrivandet gör att det blir så.  

Det är märkligt hur en timmes skrivande kan övergå i flera. Hur tiden liksom rusar iväg då jag uppslukas av rekonstruktioner och analyser av min text. Att ha ett vetenskapligt förhållningssätt innefattas av så mycket mer än ett konstruktivt och produktivt tänkande. De handlar även om fenomen som tid och känslor. Om den egna förmågan att kunna balansera och förhålla sig till dessa båda.

Att pausa skrivandet med P1-lyssnande och målande är ett bra sätt att balansera både tiden och känslorna. Och att under skrivandet äta syrliga äppelskivor och till de dricka te innan det hunnit kallna, likaså. Jag ser det som en livsnödvändig och välbehövlig balansering.
  

Önskar er en fin 
fortsättning 
på veckan
KRAM

4 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Blir nyfiken på vad du skriver om...oberoende av vad man gör så behöver man små pauser för att tankarna ska komma ifatt...
Kram,
Regina

martinealison sa...

Bonjour chère amie,

Le temps ne compte plus lorsqu'on se sent bien et que notre esprit est captivé...
Une tasse de thé à la pomme hummm! je veux bien essayer.

Gros bisous à vous ma chère Maria.

Vardag och flärd sa...

Kära vän, oavsett vad man sysslar med behövs alltid en stunds avkoppling för att kunna förhålla sig på ett bra sätt till sysslan och inte "snöa in". Målning och pyssel tycker jag är en bra avkoppling. Ser att du målat med kopparfärgen som jag är så förtjust i. Underbar "färgstämmig" bild, du har verkligen sinne för bild och färg!
Jag hoppas du får en fin dag, vännen, och alldeles snart är det fredag (då är jag ledig)!
Kramar Eva

Annas röda stol sa...

Att pausa är viktigt. Ja tänk vad man kan piffa till med lite färg och kopparfärgen har ju blivit så populär :) En trevlig kväll. Kram Anna