torsdag 24 oktober 2013

Om ordfattighet och sinnlighet

Ett vackert blomsterkort
(IKEA)
Ett återupptaget virkprojektJag vet inte om det är uppsatsskrivandet och den dagliga textbearbetningen. Om det är mörkret, regnet eller hösten. Men jag känner mig ordfattig. Inte tom eller innehållslös. Bara ordfattig och i avsaknad av en naturlig språkmelodi.  

Kanske är det så att mitt undermedvetna lägger fokus på annat. På sådant som tillhör livet. Livsnödvändigheter i vardagen. Att det är därför som det fria skrivandet känns komplicerat och inte alls så särskilt enkelt eller lättillgängligt.

Hur som helst och oavsett vad, så är det så det är. Inte hela tiden, men av och till. Så jag vänjer mig vid tanken och försöker vara extra mottaglig för det som är vackert. Tänker att jag måste ägna mer tid åt sådant som bidrar till sinnlighet. Som att umgås med människor jag tycker om. Läsa böcker, måla och virka små pastellfärgade blommor. 


Fin dag till er
KRAM
      
  

5 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Så fina färger i ditt virkprojekt :) Ha en bra dag. Kram Anna

Vardag och flärd sa...

Så fina små blommor du virkar! Men himmel så mycket trådar att fästa, vännen!
Här i bloggvärlden får vi absolut inte känna nåt tvång att skriva många ord - men man vill ju gärna berätta varför man är lite frånvarande och kanske inte skriver om viktiga saker. Det finns - precis som du säger - viktigare saker att ägna sig åt, och det ska du göra!
Ha det riktigt härligt, raraste, och imorgon är det fredag igen!
Kramar Eva

LyckligaPraliner sa...

Jag känner mig också ordfattig ibland. Ibland har jag massor av ord som vill ut men de vet inte hur. Fy vad jag kan känna mig i nöd på så vis att jag känner hur gott jag skulle må om jag bara kunde skriva ut det, men så går det inte...

Då inser jag verkligen hur viktigt skrivandet är för mitt välmående.

Ja precis. Gör det du tycker om. Rätt beslut :)

Kram!

Madame Edith sa...

Vilket underbart virkprojekt, önskar att jag vore lika duktig :)

Kram Madame Edith

Stationen1887-Angelica sa...

Kraaaaam i massor!