torsdag 9 augusti 2012

Då sommarregn är som bäst

Liten sötnosa väntar

Tar sats och springer ut

Därefter lite väntan i bilen... och beskådande av regnet


Sommarregn... befriande och trivsamt så här under sommarveckornas slut. Jag tror minsann att jag i år har vant mig snabbare än vanligt, vid att sommaren faktiskt snart kommer att övergå i något annat. Och när jag tänker så, blir sommarregn ett av det mysigaste.

De senaste dagarna har jag besökt kära, suttit vid flertalet köksbord. Pratat, skrattat och reflekterat över livet och det som hör till. Hjärtans tack till Britt och till IdaUnder gårdagen, då regnet bokstavligen vräkte ner, satt jag hos min vän Karin och hennes fina Emma. Samtidigt som vädermakterna beslutade sig för att bjuda på både blåst (storm) och nederbörd satt vi vid köksbordet, intill den öppna altandörren och åt frukost. Därefter bjöds på ljuvlig jordgubbspaj och senare även lasange. Det blir så när vi träffas. Att vi sitter vid någons köksbord, för att samtala och för att äta gott, hela dagen. Det är skönt och välbehövligt att ha sådana dagar. Alltid! Jag tror minsann att det är då som sommarregn är som bäst. Hjärtans tack även till dig Karin!

Senare under gårdagskvällen gav vi oss ut och det blev spring med liten sötnosa i blöta och regn. Idag skiner emellertid solen och vi ska företa oss ett stort projekt. Lite pirrigt känns det, för Herman ska gå till frisören och klippa sig... mer än bara toppa sig. Håret ska bli kort.


Ta hand om er!
Tack från hjärtat 
till er som tittar in 
och till er som 
tidigare lämnat 
kommentarer!
KRAM


3 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Detta söta lilla barn! Bakifrånbilder berör mig så otroligt, vet inte varför och kan inte beskriva känslan men det känns MYCKET!
Njut - det är fortfarande sommar även om det regnar och stormar!
Kramar Eva

Vitt hus med svarta knutar sa...

Lilla sötnosen med dockan och nallen i regnet...jag håller med Eva i kommentaren ovan, bakifrånbilden grep mig också...

Långa samtal, vid köksbord, med påfyllning av näring, i ljudet från sommarregn, det är dem man minns, som ger insikter om och energi i livet...

Fastnade även för ditt förra inlägg och dina kloka ord, jag håller med dig. Har upptäckt att när bloggar blir stora överger de kontakten med dem som hjälpte fram dem...

Önskar dig en fin dag!
Kram,
Regina

KLydell sa...

Lilla underbara Doris!! <3 <3 <3
Vad härligt att få komma bort lite och bara ha det bra!