tisdag 14 augusti 2012

Sådant som berör

Läsvärt

Under sommaren har jag lyssnat på P1 och sommarpratarna. Jag har lyssnat och reflekterat, men även gråtit, skrattat och blivit berörd av livshistorier. Klara Zimmergren (som blir förtjust i människor som det går att prata allvar med, precis som jag) och Lars Lerin (en makalöst duktig och djupsinnig konstnär) är helt klart dem som berört mig mest. David Hellenius även han. Därtill gillar jag Ulf Ellervikkanske av den enkla anledningen att hans specialitet är bioorganisk kemi och för att han innehar ett engagemang i att vilja väcka människors naturvetenskapliga intresse. Områden vilka jag på olika nivåer har studerat och som av flera anledningar ligger mig varmt om hjärtat. Det sistnämnda har dessutom legat som underlag för flera av mina uppsatser, därav min D-uppsats! 

Just nu ligger Ellerviks bok OND KEMI på nattduksbordet och tillhör ni dem som tycker att kemi är urtrist, då tycker jag definitivt att ni ska läsa den! Även denna bok, skulle man kunna säga, berör livet och dess människor! :)


Fin fortsättning på veckan!
Kram
  

4 kommentarer:

Monkan sa...

Hej! Jag surfade in från en annan blogg och hamnade här :) i en blogg så full med härligt och inspirerande pyssel.

Sommarpratarna har jag inte lyckats tajma in en enda dag, men programmen finns ju på nätet så jag ska försöka lyssna igenom det mesta den vägen. Har hittills klarat av Anja och en del av David, så jag har en del kvar kan man säga :) Och visst blir man berörd. Jag tror inte någon sommarpratare mer berört mig än ALS-sjuka Tina från förrförra sommaren, fast det hennes syster som fick läsa texten, för Tina själv kunde ju inte prata.

Ida sa...

Sommarpratarna i år har bjudit på många fina stunder! Jag älskar att sätta på radion kl 13 och höra vad dagens person har att säga!

Min absoluta favorit är Ulf Ellervik! Jag tycker att han var riktig festlig!

Hoppas att du har en jättefin dag kära mamma!

♥♥♥

Linda sa...

Tack för boktipset. Jag älskar att läsa och vi får se om jag vågar mig på denna bok. :)

Kram, kram

creando sa...

Hej!
Hit hittade jag av en ren slump just nu. Så kul att ha hittat dig. :)

Sommarpratarna ja, de brukar jag lyssna till nu i nedladdad variant. Perfekt för lugna nätter på mitt jobb nämligen. Och nu gav du mig lite tips på var jag ska börja bland dem alla. Tackar!

Ha det fint!
Kramar