söndag 24 augusti 2014

Om fint och sorgligt och Munro

Monstera - NICE -
Tavla - Fotografiska -


Under gårdagen fick vi ett par timmar med några vi tycker om. Kajsa och Joakim var på genomresa tillsammans med hans familj och vi sågs som hastigast över en kombinerad fika/lunch. Det var väldigt fint! 

Och så har vi sett en hjärtskärande (ungdoms)film - The Fault In Our Stars - och jag som vanligtvis undviker den här genren med (asjobbiga) filmer fick både torka tårar och konfronteras med tankar kring livets orättvisor. Enligt Smulan och Ida är boken dessutom ännu sorgligare så den kommer jag INTE att läsa. 

Istället fortsätter jag att läsa Alice Munros böcker (helst ute på altan och då under ett täcke) och samtidigt kan jag inte riktigt bestämma mig för vad jag ska tycka om dem. Ska jag vara uppriktigt så tror jag att böckerna är bättre på dess originalspråk. Återkommer om Munro framöver.


Och så lyssnar jag 
den HÄR låten!
Kram
  

3 kommentarer:

anettan sa...

Det låter skönt tycker jag som också gärna läser utomhus. Nu blev jag ganska nyfiken på filmen...... Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette

Vardag och flärd sa...

Vacker musik men filmen har jag faktiskt inte hört talas om - och jag förstår att jag inte ska läsa boken!
Det är skönt att ligga ute och läsa i ro, även om det är kyligt vissa tider (oj, så fort hösten kom!). Jag har försökt läsa Munro men det gick inte så bra ....
Ha en fin vecka, raraste vän och tack för alla dina fina, vänliga kommentarer!
Kramar Eva

LyckligaPraliner sa...

Att få lyssna när du pratar. En ynnest.

Kram