onsdag 30 november 2011

Det lyser en stjärna för dig

Av några grenar kan man göra mycket fint...


Idag hände det... inspirationen infann sig vid ett lämpligt tillfälle och en gnutta tid kunde ägnas åt pyssel... och simsalabim, så blev några pinnar och en ljusslinga, en strålande adventsstjärna! :)


Det enkla är helt klart det bästa


Att pyssla idag kändes fint, det behövdes... kanske för att det är den sista dagen i november, precis fem år sedan vi fick släppa taget och ta farväl!

Älskade pappa... vi växte tillsammans, du gav mig styrka och tid och våra barn hade en morfar som visade omsorg. Av allt det du gav, gjorde du en rättvis fördelning! Inget barnbarn var bättre än de andra... i dina ögon var de lika betydelsefulla! Jag kan sakna det... att du fanns här och att jag fick berätta, att barnen fick berätta... hur vi hade det och vad vi gjorde! Jag vet att du brydde dig... för vår skull och inte för din egen! Det fanns något väldigt osjälviskt över dig... det tröstar mig att jag vet att du kände dig nöjd med ditt liv! Vi tänder ett ljus för dig idag... och vi låter adventsstjärnan lysa!


Kram

måndag 28 november 2011

Det enda...

Gammal skål från mina morföräldrar

Några torkade Berberisbär låter oss ana julens "röda"...


...i vårt hem som kan ge en föraning om den kommande julen, är ett enkelt adventsarrangemang bestående av ljus och mossa. Vi har inte haft tid att vare sig fixa eller dona... julens alla förberedelser får helt enkelt låta vänta på sig... i alla fall ett litet tag! :)

Nu ska jag ägna mig åt andra viktigheter... nämligen att slappa tillsammans med en sjuk och febrig Herman! Lilla gubben, säger inte mycket... ligger mest i soffan och gör ingenting!



Allt gott till er... ni stressar väl inte för mycket?!!!
KRAM


(ops, kom på att jag far med osanning..  
för vi har ju faktiskt hängt upp vår pappersstjärnslinga)

söndag 27 november 2011

Adventsdop...

Vi for några mil för att gå på barndop...
Ida och Joel var så tjusiga och uppklädda
Nora, Herman och Doris var också finklädda
Lilla Ebba hade flugit med sin familj från London och hon var högtidens huvudperson
Storebror skötte sig fint under dopakten....
...och Ebba tittade storögt på sina gäster
Gissa om Nora passade på att få gosa med lilla kusinen?!
Festligheterna fortsatte hela kvällen... och det bjöds på god mat och ljuvliga bakverk


Helgens firande... barndop och kombinerat advents- och släktmys!
Fint var det!
Jag hoppas att ni har haft det trivsamt!
Kram

fredag 25 november 2011

Den första helgen i advent

Förra årets adventsljusstake... i år blir det nog en vit


SÅ VAR DEN HÄR... DEN FÖRSTA HELGEN I ADVENT! :)
...och jag har inte hunnit med att fixa det minsta lilla!


I helgen besöker vi en julmarknad... och så blir det barndop! 


ÖNSKAR ER EN 
MAKALÖST FIN KVÄLL
 &
HELG!

KRAM

torsdag 24 november 2011

Att ha börjat så smått

Spets och skirt till liten "sessa"...


De första julklapparna har införskaffats och jag är nöjd!. Särskilt som jag inte har lagt manken till särskilt mycket, inte heller spenderat flertalet timmar i olika affärer, utan bara haft turen att "springa på" en del finfina och dessutom väldigt prisvärda saker! :)

Annars inget nytt på himlen... inte heller någon snö på marken, men väl en sol som så smått har börjat visa sig! Idag fortsätter skrivandet och senare blir det utvecklingssamtal och andra vardagsbestyr! :)


Tackar och niger för att ni besöker mig här inne!
Finaste torsdagen önskar jag er!
Kram


(klänningen hittade jag på H&M för 99kr)

tisdag 22 november 2011

Att snöa in sig

Förra årets underbara och ljuvliga hyacinter... 


Tänk att för ett år sedan hade vi snö... marken var vit och vintermagisk och man blev glad av att komma ut och höra knarret under fotsulorna! :)


Adventspynt från förra året...


I år är marken bar, den är visserligen väldigt cykelvänlig, men naturen känns inte lika spännande och  inspirerande som i fjol! Istället för att få pulsa i snön har jag under november fått snöa in mig på olika studier och artiklar om tonåringars psykosociala och somatiska hälsa. Fördjupa mig i hur dessa kan förklara olika skolvägran- och frånvarobeteende... Viktiga och högst relevanta fenomen att studera, men inte på långa vägar så gemytligt och trivsamt som att få göra snöänglar i ett vintermagiskt landskap! Jag längtar efter snö, den kan få komma nu! :))


Ha det gott och fint!
Kram

måndag 21 november 2011

Det är något med stjärnorna...

Stjärnljus...


...som jag älskar och fascineras över! Jag vet att jag har en tendens att upprepa mig, men jag kan inte låta bli att hamna i funderingar kring dessa... stjärnmagin och det faktum att vi inte vore någonting utan dem!

Måndag morgon och jag har tänt ljusslingan... den med pappersstjärnorna och jag sitter nu vid köksbordet för att påbörja veckans skrivande. Makalöst fin måndag önskar jag er!


Kram

söndag 20 november 2011

Gårdagens inköp...

Jag var "tvungen" att provtända gårdagens inköp


...blev en julstjärneslinga från watt & VEKE! Denna raring hittade jag under lördagens lilla road trip som familjen gjorde tillsammans med Ida och Doris! :)

Lite småtrist att fixa i ordning var den emellertid, trasig på ett par ställen och med snören som näst intill var för korta för att kunna binda ihop varje enskild stjärna... men galet söt är den! Jag gillar ju billigt och prisvärt... att fynda och få mycket för pengarna! Nu fick jag lite papper med stansade hål, på tok för lite snöre, en ljusslinga (som man lika gärna kan köpa för billiga pengar på IKEA), och "allt" detta för alldeles för dyra pengar... men som sagt, söt är den och troligtvis blir det årets enda nyförvärv då det gäller advent- och julsaker! ;)

I övrigt har helgen varit perfekt... vi har sovit länge på mornarna, tagit promenader i solskenet och vi har just inte varit särskilt produktiva eller duktiga i några andra avseenden! Men fint har vi haft det!



Hoppas att ni har haft det trivsamt  
och precis så underbart som ni önskar!
Kram

fredag 18 november 2011

Förnöjsamhet en fredag

På skåpet i vardagsrummet...

Idag har jag avslutat  höstens artikelläsning och jag känner stor förnöjsamhet över den gångna veckans avklarade göromål och läsande! :) Tänk vad skönt det är att kunna bocka av på listan... listan som  egentligen borde finns nedpräntad på papper, men som istället gömmer sig bland tusen andra saker inne i huvudet. ;)  Att använda papper  och penna är väldigt underskattat... måste nog börja med det!!! :)))


Vacker flaska...

Under eftermiddagen har jag  "piffat" lite i vardagsrummet... tog nog en, två minuter sisådär! :) Har även funderat över hyacinter, vars doft somliga av oss blivit fasligt allergiska emot, och  eventuella "istället-för-alternativ". Vet ni var man kan finna konstgjorda hyacinter, eller andra mysiga blomsteralternativ, får ni gärna tipsa om det!!! :)


...med kvist från trädgården


Nu tror jag minsann att det är dags att ta helg... äntligen äntligen börjar fredagsmyset!


Ha det underbart och trivsamt alla rara!
Kram

onsdag 16 november 2011

Att hinna annat än att plugga...

...mumsigt om man gillar choklad


...som att till exempel göra godis, känns som en förnöjsam sysselsättning när läsandet behöver varvas med icke stillasittande vid köksbordet! :)  Dessa "chokladgottisar" innehåller bland annat cornflakes... vilket gör dem aningens nyttigare, men ändå goda! Tänk vad smidigt det är att man kan hitta recept på nätet! Klicka här om ni vill ha lite enkla tips på julgodis!


Tar inte lång tid att göra...


Tänk att det redan är onsdag... och tänk att vi för ett år sedan omgavs av ett snöbeklätt och vintermagiskt landskap! Längtar så efter SNÖ...  och börjar så smått att vänja mig vid tanken att det snart är advent, vad mysigt! :)


Ha det gott och fint!
Tack för att ni tittar in här!
Kram i höstmörkret!

tisdag 15 november 2011

Att få saker gjorda

Har rensat bland kjolar och klänningar... och alldeles för trånga jeans


Veckan har börjat bra... och jag får liksom saker gjorda igen! :)
Jag hoppas att ni har det fint och trivsamt!

Kram

söndag 13 november 2011

Att få vara tillsammans

Dukat för far

Morgonens dukning gick i sommarens tecken... för att glädja en far som älskar sol och värme och som precis kommit hem från våren i Chile!


...dukning med porslinsrosor


I helgen njuter vi av att få vara tillsammans...  Att få spela spel och promenera i det regnfria vädret känns helt perfekt och makalöst fint! :)


Jag hoppas att ni har det behagligt och trivsamt!
KRAM

fredag 11 november 2011

Äntligen fredag

Full av inspiration... senaste numret av TOVE HEM OCH TRÄDGÅRD!


I morse blev det lite trivsamt bläddrande i senaste numret av "TOVES" och ikväll blir det supermyskväll med hela familjen!!! Mannen kommer äntligen hem efter att ha varit i Chile i elva dagar! Vet ni hur långt bort det landet ligger.... jo alldeles alldeles för långt bort!


Ha en makalöst fin fredag!
Kram

torsdag 10 november 2011

Istället för att pyssla

Mysbelysning gör det mer trivsamt att plugga :)


Idag är det mulet och lite småtrist ute, en perfekt dag för pyssel...  men jag "måste" läsa artiklar och göra annat. Så istället för att pyssla tar jag hand om dagens aktiviteter och den oändliga mängd "bagateller" och tvätt som finns! ;)


Nora och jag gillar ugglor... och vi har skissat på lite ugglepysselidéer


Hörde att Björn Ranelid ska medverka i melodifestivalen... det ser jag fram emot,  för jag gillar honom!!! Är det någon som har läst hans böcker och kan tipsa om en bra sådan får ni gärna göra det, för jag har bara läst om, men aldrig något av honom!  :)))


Fin torsdag på er...
I morgon är det ÄNTLIGEN fredag!!!
Kram

tisdag 8 november 2011

Av en bakpulverburk...

Ordning och reda på en del av pennorna

...kan det efter lite "piff och puff" bli en trivsam pennförvaring!



Washi-tejp!


...finns i så många olika fina mönster och färger


Dagens Bagateller...
Dammråttor och disk

&

Dagens Livsnödvändigheter...
Noras återhämtning från en maginfluensa
Pysselstund 

&

Dagens Måsten...
Läsande och skrivande

&

Kvällens Höjdpunkt...
Mys med barnen


Önskar er en trivsam fortsättning på veckan!
Kram

måndag 7 november 2011

...att fortsätta tänka rosa

Min rosa sjal...

Jag ska ALDRIG sluta att tänka ROSA (läs i detta avseende "delta i kampen mot bröstcancer")... aldrig aldrig någonsin! I går hade vi besök av en av mina käraste vänner och hennes tjejer... det blev en fin dag, en känslofylld dag! Jag känner flera kämpar, och min vän är inget undantag! Vi har känt varandra sedan unga år. Hon var en av de första att få veta när jag första gången skulle bli mamma. Hon stod vid min sida då jag gick igenom min "ungdomsskilsmässa". Vi har dansat och målat tillsammans...  rest och levt ihop. Vi har varsin tjej som är födda med knappt två veckors mellanrum och vi har sjungit på varandras bröllop (det med mitt livs kärlek). När jag varit osäker har hon tydliggjort och lyft fram det som varit rätt. Hon är glad, rolig och klok... snäll, smart och intuitiv! Hon är full av LIV... och hon har en otrolig kraft och energi! Hon är lika gammal som jag... och hon har haft bröstcancer! 

Min vän är en av de kämpar som jag beundrar... hon har haft det tufft, men nu ser allt ljust ut och prognosen är bra, mycket bra! Jag ska aldrig sluta att tänka ROSA!!!

Kram

lördag 5 november 2011

Att få livsviktiga besked...

Succulent...

Kommer ni ihåg då jag skrev om att vänta?


Tålig

Vi har väntat... på besked gällande en nära och kär persons hälsa!


Tänk att man köper succulenter igen...


...och äntligen är en lång väntan över! I över ett halvår och efter flertalet undersökningar har nu två specialistenheter analyserat "magnetröntgenbilderna" och kommit fram till att den förändring som finns  är  "oskyldig", med andra ord helt ofarlig! En av de personer som jag älskar allra allra mest  och som jag håller närmast mitt hjärta har fått veta... vi har fått veta, att ingen sjukdom råder! Kanske har förändringen uppkommit efter sviterna av ett slag, för länge sedan, eller så beror det på något annat, men det är i vilket fall inget elakartat, ingen tumör eller kärlmissbildning! Flera specialister har varit inblandade och samtliga har kommit fram till samma sak och det känns så skönt!!! En lång väntan har  därför nått sitt slut! Det finns ingen anledning till vidare utredning, bortsett från att en ny röntgen ska göras om ett år, men det är en ren säkerhetsåtgärd. Att få ett sådant livsviktigt besked är underbart!!!


Älskade fina... du är en hjälte!!!


Ikväll ska jag mysa med barn och barnbarn och Nora ska baka en tårta. Men vi ska även tända ljus för dem som numera endast lever i våra hjärtan!

Fin helg till er!!!
Var rädda om varandra!!!
Kram

fredag 4 november 2011

Idag ska vi inte...


...mysfika, jo det är sant!!! Istället blir det bio, Tintin i 3D, och sedan börjar fredagsslappandet!!! :)


Önskar er en underbar fredag!
Kram

torsdag 3 november 2011

Att bli bortbjuden...

Ida G´s ljuvliga morotscupcakes


...till nära och kära är så himla mysigt!!! Idag var en sådan trivsam dag...  och redan när vi steg in i hallen möttes vi av levande ljus och det luktade ljuvligt gott av hembakade bullar och cupcakes i hela hemmet!  Det är ren och skär livskvalitet, att få sitta ett par timmar vid någons köksbord, äta massor av gott fikabröd... prata, skratta och ha en bra eftermiddag helt enkelt!!!  ...och ja, jag vet att jag brukar tjata om mysfika,  men en sådan  bagatellartad syssla kan vara mer än livsnödvändig, så jag tror inte att jag kan tjata nog om detta!!!


Tack raraste Ida G för dagens mysiga fikastund!!!

Kram

onsdag 2 november 2011

Någon

Perfekt att dricka varm choklad i...


I lördags kom Ida med ett litet paket... i detta låg det två jättefina koppar, supermysiga och helt perfekta att dricka varm choklad ur!!


...passar även för kaffe eller te


Någon som jag älskar befinner sig alldeles  alldeles för långt bort... det är tur att man kan mysa med dem som finns här hemma!!!

Kram

(tekopparna kommer från Ninas butik Nice Presenter och Interiör)

tisdag 1 november 2011

Färgglatt och ätbart

Idas goda minicupcakes... med chokladkross och blåbärsfrosting


Den här veckan har barnen höstlov och det känns både välbehövligt och mysigt! Igår var hela familjen iväg och bowlade, vilket var jättekul och alldeles lagom krävande!!! :)  Under den resterande veckan tar vi det lugnt, intentionen är nämligen att  vi vare sig ska stressa eller jäkta... bara mysa och ha det skönt!! Just nu känns detta emellertid som en utmaning... varför berättar jag vid ett senare tillfälle!!!  :) 

Att mysfika och äta färgglada sötsaker tillsammans med sina barn och barnbarn är ett trivsamt sätt att spendera sin tid... Vad gör ni när ni känner för lite avkoppling, eller när ni vill motverka en stressfylld tillvaro?


Tisdagskram
(från en bloggare med mycket "pirr" i magen!)