tisdag 31 januari 2012

Att tänka om

Söta pastiller i fin ask... Lovely


Just nu sysselsätter jag mig med att tänka om. Att gå från det kvantitativa och vetenskapliga och återvända till det kvalitativa... där frågeformuleringar och tänkbara resultat bygger på tolkningar och iakttagelser, inte ren vetenskap eller underbyggd fakta! Det är svårt att ställa om... men otroligt utmanande och roligt!!! :) Samtidigt tuggar jag pastiller och sörplar te, jag intalar mig nämligen att det går lättare att tänka nytt och fräscht om jag samtidigt äter sött och dricker gott!



Önskar 
er 
en fin 
fortsättning 
på 
veckan!
 ♥Kram 

måndag 30 januari 2012

Sådant som gör mig glad en måndag

På det lilla vita bordet i vardagsrummet...


Måndag... och solskensväder, vilken härlig start på den nya veckan! :) Idag känner jag mig nöjd då jag både har hunnit med att plugga och utföra en fältstudie på min förra VFU-skola. Jisses vad kul det var att få komma tillbaka och träffa min goa handledare, alla fina elever och lärare! Ett sådant besök gör mig lycklig och glad! :)))  


Rosa ljus...


I eftermiddag blir det mer läsning... om skolan och de vuxnas syn på elever med skolsvårigheter. Med andra ord en viktig läsning! Kanske hinner jag även med att puffa lite på kuddarna i soffan och flytta runt på de rosafärgade ljusen, vi får se! Rosa ljus gör mig också glad! :)


Ha en fin måndag!
Ta hand om er!
Kram
 ♥ 

söndag 29 januari 2012

Jakten på det perfekta hemmet

Är det så att hemmets tillhörigheter avspeglar en människas personlighet?



Under lördagskvällen skrattade jag så att tårarna rann, jag garvade åt saker som...
Att aldrig känna sig nöjd... om rädslan för att stagnera. Oron för vad som skulle kunna hända om vi plötsligt blev nöjda, om inget i hemmet eller livet förändrades... Det otäcka i om allt bara skulle vara det "samma gamla vanliga"

Att folk ser på sin inredning som en avspegling av sig själv... att människor jagar det perfekta. Det komiska i då jakten på soffan blir ett sökande efter en identitetsbekräftelse, eller en symbol för det egna jaget eller vi:et, istället för ett köp av en bekväm soffa

Köket... nutidens nya finrum, där sagolika pengar läggs på inredning och där prylar som Kitchenaid symboliserar status och får människor att tro att de blir mer intressanta om deras hem består av exotiska och unika föremål 

Att hålla ihop familjen... hur känslan av att värna om det egna underlättas och får näring genom att vuxna tillsammans stör sig på någon annan, en klassförälder eller en granne...

Valmöjligheter, alla tusentals alternativ som vi vadar i. Och så avslutningsvis, alla ursäkter, om att inte vara på rätt plats i livet, inte ha rätt jobb i kombination med jakten på det perfekta... det man vill uppnå, det man tror ska göra en lycklig!



LJUST OCH FRÄSCHT 
med 
Fredrik Lindström & Henrik Schyffert 

Klockrent
Underhållande
och
vansinnigt
Roligt

...jag ler fortfarande!

FIN SÖNDAG!
KRAM



lördag 28 januari 2012

Här har vi huset fullt...

Snö och vinterlandskap utomhus...  Blomsterprakt och "vårlikt" inomhus


....av "kusinbarn", himla himla mysigt är det!

Jag hoppas att ni har det makalöst trivsamt!
Fin lördag!
Kram

fredag 27 januari 2012

Dagens

En fin vinst, ett ullfodral från Mammma Lycklig



Dagens göromål
Att läsa om skolsvårigheter och klassrummet som en abstrakt verklighet... En utmaning för mig som bland annat ska undervisa i biologi och naturkunskap, ämnen som ofta handlar om fenomen vilka för eleven inte alltid är helt enkla att förstå eller föreställa sig!

Kvällens stora nöje
Att vi får finfrämmande av Johans syster Erika med barn, nyss hemflyttade från Kina, landet långt långt där borta! ...och att Ida och mormors lilla kommer, inte att förglömma! :)


Önskar er en trivsam och mysig fredag!
Ta hand om er!
Kram



torsdag 26 januari 2012

Att anta en utmaning

Perfekt läsning... lättsam kiosklitteratur


Ikväll har jag och Bettan promenerat i ett mörkt vinterlandskap och så har jag läst lättsam kiosklitteratur medan mannen och barnen varit och tränar karate! LOVELY! 

Dessutom har jag mottagit och besvarat en utmaning från superrara Annelie med den fina bloggen Zinkhjärtat! Tusen tack vännen! ♥ 


Utmaning
1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Vid den tiden pluggade jag till biolog


2. Vad gjorde du för ett år sedan?
För ett år sedan hade jag och barnen svininfluensan


3. Fem snacks du gillar?
Choklad, rostade kikärtor, ostbågar, lättsaltade pumpakärnor och oliver


4. Fem sånger du kan utantill?
Blinka lilla stjärna, Trollmors vaggvisa, Mors lilla Olle, En kulen natt och Idas sommarvisa


5. Fem saker du skulle göra om du blev miljonär?
Ge pengar till mina barn, skänka till välgörenhet, köpa en "superkamera", resa på långsemester och renovera om köket


6. Fem dåliga vanor du har?
Jag har för ovana att ofta komma "nästan" försent, jag småäter, jag skjuter upp saker, jag stressar och jag måste alltid extrakolla spisen innan jag går hemifrån


7. Fem saker du gillar att göra?
Jag gillar (älskar) att vara med min familj och mina vänner, jag gillar att resa, jag gillar att läsa och lära, jag superdupergillar att äta god mat och att fika och jag gillar att få vara kreativ


8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Jag skulle aldrig bära Skinnbyxor, polotröja, stringtrosor, kläder i ull och mohair och inte heller blusar i syntet  


9. Fem favoritsaker?
Ett halsband som Johan gav till mig för 18 år sedan, vårt ekskåp, min kamera, mina pysselsaker och mina tofflor


10. Vilka fem bloggar skickar du vidare till?
Ma dollhouse joue un grand air de peinture
So Sweetness
Åke och tanterna
Cockergrabbarna
Helene Tilston Painter



  • Ha en makalöst fin torsdagkväll!
    Kram

  • onsdag 25 januari 2012

    För den fina flaskans skull

    Te i ljuvlig flaska(COOP) och sagolikt fin och retromönstrad bricka(Indiska)


    "Det är inte hur man har det, det är hur man tar det"
     om att ha förmåga att uppleva livskvalitet

    Enkelt formulerat... men enormt talande!



    Visdomsord från min vän Karin idag... Apropå att vissa människor fastnar i självcentrering, bitterhet och självömkan, trots hälsa, familj och välfärd.... Medan andra människor bestiger eländesberg, vadar genom dy av sorg och ändå går vidare och lyckas finna de små glädjeämnena i livet! 

    Ett av mina små glädjeämnen... grönt färdigbryggt te, införskaffat för den fina flaskans skull! 


    Jag hoppas att ni har fått en fin start på veckan!
    Kram alla rara!

    tisdag 24 januari 2012

    Att bestämma sig

    På den nuvarande hyllan, en spegel med zinkram och lite annat..


    Förutom att plugga "måste" (läs, en högst frivillig och självvald handling) jag fatta ett beslut...  Ett som vare sig är särskilt betungande eller livsavgörande, utan som mer kännetecknas av att vara både oviktigt och samtidigt väldigt trivsamt! Det handlar att byta vägghylla i köket, en kostnadsfri förändring vilket innebär att det känns ganska så prisvärt att ändra om. Dessutom kan vi ju alltid återställa om det inte blir bra! Men så var det det här med att bestämma sig, det kan ju vara riktigt svårt, oavsett om det innefattar bagatellartade eller livsnödvändiga göromål... Hur gör ni när ni har svårt att fatta beslut?



    FIN TISDAG!
    KRAM

    måndag 23 januari 2012

    Solskensdag

    Burk från Nice Presenter

    Fredagens shopping... en vacker zinkburk, ett fredligt armband och fler rosapastelliga blockljus! :)


    Ljus från Lagerhaus och armband inköpt på Cubus


    Att ha kontroll innebär för mig att strukturera, planera och skriva ner på papper! Ibland då jag pluggar eller själv måste ansvara för vissa göromål, har planeringslistorna blivit min räddning och trygghet! En vimsig "höna" som jag kan behöva en lista eller två! ;)

    På dagens "att-göra-lista" står förutom nödvändigheter även solskenspromenad med Bettan och fixande av hylla! :)


    Vilken härlig och solig dag!
    Önskar er en makalöst fin måndag!
    Kram

    söndag 22 januari 2012

    Att ha fastnat för tejp... och så lite annat

    Underbart presentpapper och tjusig tejp från Panduro♥


    Jag underskattar verkligen inte en promenad eller en tur i naturen, men att få strosa i affärer och shoppa fina saker och sedan gå på konditori med älskade flickor, kan också vara som balsam för själen!

    Förra veckan var lite av ett kaos... det var långa dagar, sena kvällar och mycket skrivande. Det var bifogade filer som jag missade att skicka och det var redovisning av resultat och funderingar kring diskussion. Det var huvudvärk och sus i öronen och så var det terminsstart och ny kurs (som jag redan berättat)! Det är med andra ord väldigt mycket just nu och trots att jag dubbelarbetar, är jag ändå så otroligt förväntansfull inför den nya kursen! Inte en enda föreläsning är inplanerad, och hela vårterminen består i fördjupning och forskningsförberedande arbete i form litteraturstudier, valfria undersökningar och en ny uppsats! Här vankas det frihet och utrymme för kreativitet... och möjlighet att få göra en kvalitativ studie, istället för en kvantitativ... Me Like a Lot!!! :)

    Så... att få gå på shoppingtur och hitta fina burkar och brickor och tyger och tejprullar... och att få äta krämbulle på konditori med en liten Doris i knäet, det var nog precis vad jag behövde!

    Nu ska jag pyssla och använda min nya och fantastiskt tjusiga tejp! Jag har verkligen "fastnat" för denna papperstejp! 


    Önskar er en makalöst fin och icke stressfylld söndagkväll!!!
    Var rädda om er!
    Kram
     ♥ 

    fredag 20 januari 2012

    (O)EKOLOGISKT och OHÄLSOSAMT

    Ekologiskt?


    Här om kvällen tittade vi på DOKUMENT UTIFRÅN och om den kemikalieförgiftade klädindustrin. Programmet handlade om textilarbetar i Bangladesh, vilka ständigt utsätts för allvarliga hälsorisker och hur ekologiska bomullsodlingar besprutas och är långt i från miljövänliga eller ofarliga. Även det faktum att det finns butikspersonal som blir sjuka av att hanterar dessa kläder, lyftes fram... Det handlar alltså om kläder i butiker nära oss, kläder vilka vi köper och använder på oss och våra barn! 

    Inte för att jag någonsin har trott på att ekologiska kläder är bättre, eller att vansinnigt dyra kläder skulle vara mindre toxiska... Men aldrig tidigare har det varit så påtagligt att det finns människor inom tyg- och klädindustrin som blir sjuka och dör på grund av att de utsätts för dessa gifter och katastrofalt dåliga arbetsförhållanden! Dessutom kan man ju fundera över vilka hälsovådliga effekter användandet av dessa kläder har för konsumenten och hur dessa kemikalier bidrar till cocktaileffekten, vilken jag på sikt tror kan vara riktigt farlig!



    ...idag (igen) har jag på mig något gammalt och urtvättat
    och förhoppningsvis mindre hälsovådligt!

    Önskar en finfin fredag!
    KRAM

    torsdag 19 januari 2012

    Att fortfarande äta av julens söta



     Gröna marmeladkulor och käppar som hängt i granen



    Vi har ännu inte städat undan julen och fortfarande äter vi julskinka, julgodis och julkakor... men i helgen ska vi plocka undan de få tomtar vi kom ihåg att ta fram och julbelysningen ute på trappan ska tas ner (ljusslingorna inomhus får vara kvar)!

    I eftermiddag börjar min nya kurs... och i vår fortsätter uppsatsskrivandet, fast i pedagogik och inom ett helt annat område! Inför det känner jag JIPPI och HURRA!!!

    Ha en makalöst fin dag! Nu ska jag ut och promenera med Bettan :) och ikväll ska jag försöka att kommentera inne hos er... efter att jag har installerat Google Chrome, vilket rara Annelie tipsade mig om, tack vännen!


    KRAM

    tisdag 17 januari 2012

    I det som återspeglas...

    ...ges betraktaren möjlighet att tolka fritt!
    Vårvintermixat med en touche av retro...


    Jag har så himla lätt för att köra över mig själv... jobba för hårt och vila för lite! Här om dagen beskrev en vän på sin blogg (en fantastiskt trivsamma blogg måste tilläggas) hur trött hon just nu är... och återigen slog det mig att jag är alldeles makalöst urusel på att koppla av och ta det lugnt! Så nu är det bestämt, i enighet med mig själv och ett par andra... att jag ska bli bättre på att vara medioker, oproduktiv och emellanåt, sanslöst lat! "Japs", som älskade lilla Dorisen skulle säga... jag ska banne mig bli en "odugling" med jämna mellanrum!

    Det är viktigt att stanna upp... förmå sig att ta till vara det som livet återspeglar!


    Ni är väl rädda om er?!
    Kram

    Jag kan inte kommentera hos vissa av er!

    söndag 15 januari 2012

    Händelser

    "Vinterblomster"


                Händelser som gör mig glad en söndag
                      ♥Ett besök hos rara Nina på Nice Presenter
                      ♥Att ha en mysig eftermiddag med fina Ida G
                      ♥Nya blommor lite varstans i huset
                      ♥Att titta ut och mötas av ett snötäckt landskap
                      ♥En rofylld kväll med min älskade familj


    Jag hoppas att ni har haft en trivsam helg!
    Kram

    lördag 14 januari 2012

    Krämig ost

    Smaksatt med lite grönt...


    Ikväll ska vi äta kycklingklubbor och ciabatta med krämig Philadelphiaost... och så ett glas rött vin till det. Enkelt och himla gott!



    Önskar er en 
    fin fortsättning 
    på helgen!


    Jag kan inte kommentera inne hos er... provar igen i morgon!

    Att snart vara färdig

    Spretiga och charmiga Pärlhyacinter... från en älskad dotter


    Äntligen... så känns det idag! :) Nu är det bara det sista kvar och sedan är min uppsats klar! Att det är lördag känns också som ett äntligen och är riktigt, riktigt skööööönt!


    FIN LÖRDAG PÅ ER!
    KRAM

    torsdag 12 januari 2012

    När?

    Dukat för middag bestående av gulaschsoppa, focaccia och krämig vitlöksost



    När får vi en riktig vinter med snö som ligger kvar mer än några ynka timmar? När kommer dessa vinterkyliga dagar, då vi ges möjlighet att få promenera i ett vintermagiskt och snötäckt landskap... när? Att längta efter våren är näst intill omöjligt när man saknar vintern... eller vad sägen ni, går det att uppskatta våren lika mycket när vi blir snuvade på vintern? Är det möjligt?

    Det hör liksom vintern till att få kliva ut i en snö- och frostbeklädd natur.... att få känna hur kylan biter och nästippen blir röd. Det är liksom det som är tjusningen med vintern, att få uppleva snö och knarr under fotsulorna, att få pulsa i snö. Att bli frusen, men ändå vara vinternöjd. Det mysiga ligger liksom i att få vara ute och sedan komma in igen. Att äta hemlagad soppa med nybakat bröd (läs, bake-off-bröd), så att man sakta blir varm igen. 

    I år är det mestadels blåsigt och marken är bar. Det knarrar inte under fotsulorna när man promenerar och vi äter varm soppa utan att ha upplevt röda nästippar eller riktig vintermagi. Jag längtar efter snö! :)



    När... när får vi snö?


    Ha en makalöst fin dag... med eller utan snö!
    Kram

    onsdag 11 januari 2012

    Solsken

    Frukost... yoghurt, bär och pumpakärnor


    Härliga onsdag... med solsken och blå himmel!!!


    Idag skriver jag in referenser i
    referenslistan 
    och senare blir det 
    promenad med Bettan, LOVELY!


    Önskar er en fin dag!
    Hoppas att ni får njuta av solen!
    Kram

    tisdag 10 januari 2012

    När jag fastnar

    Akvarellbild på Carl Larssons Esbjörn... 
    Inramad av min morfar under mitten av femtiotalet


    I köket... industrikänsla möter lantligt


    När jag fastnar händer det att jag projicera min handlingskraft på okomplicerade göromål, som att exempelvis fundera kring inredning och ommöblering. Ibland är det enklare att låta tankarna fara runt kring saker som, för det existentiella välbefinnandet, egentligen är ganska så oviktiga, men som ändå är så pass rofyllda att det ger en tillfällig frisedel mot lugn och tillfredsställelse...  Ibland är det så det är!

    I flera dagar har jag väntat på feedback från min handlare och under tiden har jag hamnat i stiltje, jag har liksom fastnat... Så istället för att vara produktiv och konstruktiv, gör jag annat, som att fundera kring livets enklare saker (för att hålla min frustration i schack liksom). Ägnar mina tankar åt inredning och hur det skulle kunna bli om de nuvarande vägghyllorna i köket byttes mot andra, mer strama och inte fullt så lantliga hyllor... Det är egentligen inte vad jag helst vill tänka på, men det är sådant jag gör just nu!

    Om en stund ska jag pulsa i snön och andas vinterluft tillsammans med en kompis... ta en promenad och göra allt annat än att tänka på inredning eller uppsats!



    Finaste dagen önskar jag er!
    Kram


    Tack snälla för era kommentarer gällande Picassas webbalbum! Jag har tagit bort bilder, men vilket jobb det var! En borttagen bild försvinner även från bloggen och då gäller det att man vet vilka bilder man har publicerat. Dessutom kan samma bild förekomma i flera olika format och har man flera likadana bilder kan det innebära en hel del arbete...

    måndag 9 januari 2012

    Hjälp sökes!

    Frozen Tulips...


    Jag kan inte byta header för jag har överskridit utrymmet för bildöverföring och kan inta ladda upp fler bilder från Picassas webbalbum (att ladda bilder till inläggen går)... Så snälla snälla om någon kan tipsa mig om hur jag ska göra för att ta bort bilder från Picassas webbalbum och på så sätt skaffa mig mer utrymme, skulle jag bli jätteglad!!! Alternativet är att betala, men det är jag inte alls så särskilt sugen på att göra.... :P


    Ha en fin dag alla rara!
    Kram

    meddie.maria@hotmail.se

    söndag 8 januari 2012

    Att vara barnsligt förtjust i muggar och koppar

    Noras Muminmugg och andra koppar och muggar från PiP studio och RICE
    (Klickbara länkar)



    Jag och Nora fullkomligt älskar muggar och koppar i diverse olika mönster och fina pastelliga färger! Jag är helt övertygad om att frukostkaffet och kvällsteet blir så mycket godare om man dricker det i en mysig mugg... eller?



    Makalöst fin söndag önskar jag er!
    Kram

    lördag 7 januari 2012

    Att hjälpas åt

    Den orörda hyllan...


    I hallen har vi en hylla... här ändras eller flyttas det sällan om och mer än sällan bemödar vi oss med att damma där! ;)



    Julstrumpor och påskägg....


    På hyllan får min mammas påskägg ligga, det som vi en gång fyllde med överraskningar och gav till henne... och varje år kring den första advent, hänger vi här, under hyllan, barnens julstrumpor! :)



    Små ben och fötter, med mycket skutt och spring i... här i Noras förstora strumpor! ♥



    Livskvalitet... att få vara nära sina barn och barnbarn!!! Ännu mer livskvalitet, då liten och stor ägnar tid åt att tillsammans skala potatis och morötter! En syssla vilket innebär att stor skalar, medan liten sysselsätter sig med att ömsom tvätta rotfrukt och ömsom tvätta sig själv med en dyblöt disktrasa... ♥ Älskade lilla barnbarn, ibland önskar jag så att min mamma hade fått träffa dig... hon skulle fullkomligt ha älskat dig, det vet jag!!! :)



    Nu blir det Stjärnorna på slottet och ohämmat popcornätande!!!
    Fin kväll på er!
    Kram

    fredag 6 januari 2012

    Rimfrost och himlens blåa

    Ljus i uppiggande färger och ett mysigt "fågelspel" från Lagerhaus...


    I morse vaknade vi till rimfrost på rutan och ett sagolikt vackert solskensväder...  tänk så mycket härligare det känns när världen är ljus och fin och när himlens "blåa" ger färg åt den yttre världen! :)

    Idag har Nora och hennes vänner överraskningsfest för en av tjejerna och medan de förbereder och gör tårta, tar vi andra det väldigt lugnt!!!

    Ikväll kommer Ida och Doris och jag ska pussa och gosa med finaste barnbarnet! Dessutom ska vi familjemysa och äta tacos och godis och jag ska glömma bort att jag egentligen inte alls borde stoppa i mig en massa söta godsaker... ;)



    Tusen tack för era rara små kommentarer, ni är helt klart bäst!
    Önskar er en makalöst fin fredag!
    KRAM

    onsdag 4 januari 2012

    Att andas långsamt...

    Året som var...


    Att andas är livsnödvändigt, att andas långsamt välbehövligt!!!
    Ibland kan det bli för mycket...
    Vad gör ni då?
    Kram

    tisdag 3 januari 2012

    Saker som gör mig glad

    Turkos skål från Marimekko... gör mig glad!


    Under mellandagarna var jag sjuk och mådde rent ut sagt "skit"... som uppmuntran fick jag då en underbar skål av min fina man... Glädje! :)


    Fabulös keramik... inspirerande bok som tipsar om hur man kan arbeta med lera


    Jag har länge önskat mig Fridas Fabulös keramik (ni hittar henne i min blogglista) och på julaftonsmorgon kom så äntligen tomten med denna makalöst fina och mycket inspirerande bok! :) Här finner du massor med tips och arbetsbeskrivningar på hur du med lera kan skapa de mest fantastiska föremål och hela boken är fylld med bilder på fabulös keramik!!! Åh vad jag har njutit av denna bok, jag kan verkligen inte bläddra mig mätt bland dessa ljuvliga sidor! Glädje! :)

    Vardag och tisdag förmiddag... innebär i sedvanlig ordning en hel del skrivande och analyserande av data. Som sällskap har jag en pluggande Ida, vilket gör det roligare och inte fullt så långtråkigt att sitta "fast" vid köksbordet!  


    Hoppas att ni får en fin dag!
    Kram

    måndag 2 januari 2012

    Sagolikt och magiskt

    Sagolikt vackra juldekorationer pryder våra vänners hem...♥


    Himmel så bra vi har haft det!!!♥ Nyårshelgen har varit både underbar och makalöst fin och vi har njutit av att få umgås med kära vänner, dricka brusande champagne och äta alldeles fantastiskt god mat!!! Hela Nyårsafton bestod i en enda lång och ljuvligt god maratonsupé, där den ena delikatessen avlöste den andra. Bland annat har det dinerats läckerheter från havet och för första gången har jag ätit gåslever, vilket både var roligt och överraskande gott!!! :)


    Fyrverkerispel, tomtebloss och blandade läckerheter från havet


    Några minuter före tolvslaget gick vi ner till kajen och beskådade Stockholmsnattens vackra skådespel... och till ljudet av fyrverkerispel och flera hundra andra människor, höjde vi våra glas och skålade in ett 2012!

    Så återigen, sagolik och magisk har vår helg varit och vi har njutit och haft det underbart bra!!! Tack finaste Å och A och alla töserna för er gästfrihet och för att ni bidrog till att göra 2011 års Nyår till en oförglömlig upplevelse!!! Nu önskar vi er ett makalöst fint 2012, med förhoppningen att detta år blir ett av det bästa!!!♥ Jag hoppas även att ni som tittar in har haft det fint och trivsamt och att ni har fått en behaglig start på det nya året!!!


    Ta hand om varandra!
    Kram